un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La ce m-am uitat în prima lună de Disney+

18 Jul 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

26 comentarii

S-a făcut o lună de când Disney+ este activ în România, dacă nu mă înșel. În luna aceasta n-am mai deschis deloc Netflix pentru că n-am avut când. Sunt prea multe de recuperat pe Disney+.

M-am uitat la:

Obi-Wan Kenobi: cum am zis, bun serial, este ceea ce așteptam de la Star Wars, chiar dacă se întinde prea mult cu acțiunea sa. Are niște momente când simți că întrerup o fază doar ca să mai facă niște episoade, dar per total este ok.

Mandalorian: mai de copii, nu se ia în serios, se vede că e un serial gândit să vândă jucării cu Baby Yoda. N-a fost rău. Am râs tare la o secvență cu doi stormtrooperi pe biciclete care comentează cum șeful lor este momentan ocupat pentru că omoară alți stormstrooperi ca pedeapsă. Apoi au început să tragă cu pistoalele în niște pietre aflate la 2 metri de ei și n-au nimerit niciuna, dar păreau împăcați cu asta. Mi s-a părut o glumă foarte bună și subtilă apropo de cât de mult ratează toți stormtrooperii în filmele Star Wars. Mi-a plăcut și episodul în care apare Ashoka Tano.

Doctor Strange și Multitude of Madness: not bad. Binișor executat filmul și cu câteva glume care ies bine, dar nu-i ceva memorabil. Este ca un soi de Thor 2 sau Iron Man 2 sau 3. Te uiți la el și două luni mai târziu nu mai ții minte nimic. Oricum, mi s-a părut bine că l-au pus în platformă atât de rapid după lansarea din cinematograf, care a fost pe 5 mai.

The Orville: bun serialul, ne uităm în prezent la ultimele sale episoade. Cred că a pornit ca o parodie la Star Trek și a devenit mai bun decât Star Trek, cu efecte speciale mai bune, acțiune mai plăcută și personaje care interacționează mai natural între ele. În plus, îmi place că abordează subtil o mulțime de probleme sociale contemporane, cum și Star Trek a făcut la vremea lui, dar cu umor sau cu câte un twist care le face inedite.

Desperate Housewives: Matilda se uită de zor. M-am uitat și eu la jumătate din serial. Este bun, dar asta se știa deja de pe vremea când era la modă.

Encanto: n-a fost rău, mi-a plăcut lumea latino în care este plasat. Totuși, nimic memorabil, un scenariu foarte simplu, nici o glumă sau fază pe care să o ții minte după o săptămână. I’ve seen better.

Star Wars Rebels: desene animate. Clone Wars m-au plictisit, dar acestea nu, sunt mai bine făcute și tratează bine perioada formării Alianței Rebele și începutul rezistenței împotriva Imperiului.

Moon Knight: cam prostie. Le-o fi plăcut fanilor benzilor desenate, nu știu, dar pe mine nu m-a dat pe spate. Oscar Isaac salvează cât poate situația, dar pur și simplu nu văd potențialul pentru continuarea poveștii.

Ce am în Watchlist pentru viitor: Loki, Wandavision, Book of Boba Fett, Futurama, Next Thing You Eat cu David Chang, Apollo Missions to the Moon, Bones, plus câteva filme pe care nu le-am văzut sau pe care vreau să le revăd. Nu mă refer doar la făcut maraton Marvel sau Star Wars, ci la King’s Men, Terminator Dark Fate, seria Die Hard. Eu și Matilda avem o înțelegere să ne mai uităm la filme clasice cheesy.

Ce îmi place: imagine bună, sunet bun, catalog imens de filme și seriale de văzut. Ce nu-mi place: butonul de Next Episode apare uneori după un minut de credits. Zici că vor să mă silească să le citesc numele.

 

 

    26 comentarii

  1. Am vazut ca e foarte laudat/premiat si Only Murderers in the Building, daca va saturati de eroi si super-eroi :)

      (Citează)

    • E tare simpatic serialul asta, si eu il recomand. M-as reapuca de “Futurama”, il ador. Momentan ma uit la “Dosarele X” tot pe Disney+ (am facut pauza de la Netflix si HBO Max, iar Amazon Prime l-am dezactivat de ceva timp; Disney+ mi se pare cel mai ofertant pe moment, pentru mine).

        (Citează)

    • foarte bun da, recomand

        (Citează)

    • Cat despre Futurama, inca mai imi aduc aminte de episodul cu Seymour….

        (Citează)

  2. Puteti sa va uitati si la the dropout. Este despre Elizabeth Holmes si celebrul caz Theranos. Nu am vazut serialul (deci pare stupid ca fac aceasta recomandare) dar am citit cartea pe care se bazeaza serialul (chiar daca e caz adevarat) si persoane care au citit cartea si au vazut si serialul zic ca e bun, merita

      (Citează)

  3. radu dupa 3 luni:
    ce m am uitat luna asta pe disney: la nimic
    money well spent

      (Citează)

  4. Mie Mandalorian mi s-a parut mult peste Obi Wan, ba chiar si peste o parte dintre filmele Star Wars. Nu inteleg de ce zici ca e “pentru copii”. Personaje care pot fi vandute ca jucarii au fost mereu in Star Wars.

    Moon Knight nu prea a prins la fanii comics-urilor, motivul principal fiind ca “Moon Knight” (personajul costumat) apare destul de putin.

    Orville este probabil cel mai bun serial de gen din ultimii 10 ani. Mult peste toate iteratiile de Star Trek.

      (Citează)

    • Mandalorian si mie imi pare mult peste toate porcariile de continuari, cel putin la nivelul filmelor originale SW. Plus ca mai are si niste replici “tongue in the cheek” haioase. Futurama este aproape la nivel de Simpsons, cu niste personaje foarte misto (Bender, Zapp Branigan)

        (Citează)

  5. Am fost inscris cu doua adrese de mail pt promotia de lanzare si nu am primit nici un mail. Nu m.am abonat si nici nu am sa o fac pana nu refac oferta de lansare. Au facut un mare tam tam cu lansarea lor si s.au facut ca ploua cu mailurile de lansare.

      (Citează)

  6. Bones nu merită. Sunt multe chestii mult mai interesante. Poate doar primele două sezoane, după o ia pe arătură rău.

      (Citează)

  7. Eu m-am uitat la Obi-Wan Kenobi și mi-a plăcut. Cred că dacă ai fi văzut serialele în ordinea apariției lor și la timpul lor ți-ar fi plăcut mai mult Mandalorian. N-am prea avut timp de multe pentru că m-am uitat la Stranger Things sezonul 4 pe Netflix și la Tokyo Vice pe HBO Max (ambele erau începute, n-am văzut și ultimele două episoade din Stranger Things). Apropo, ieri am văzut pe Netflix “Persuasion” după o nuvelă de Jane Austen.

    Nu vreau să stârnesc aici polemică, dar fără Star Wars și Marvel eu nu mi-aș fi luat Disney+. Din fericire pentru abonați vor urma multe alte serii. Ce e foarte fain este că Disney+ are acum multe seriale vechi ca X-Files, Futurama sau Simpsons, dar și filme vechi pe care nu le prea găsești în altă parte (venind de la studiouri cumpărate de Disney).

      (Citează)

  8. Unpopular opinion: Ma uit la Air Crash Investigation

      (Citează)

  9. Iti recomand:
    Dopesick 8/10
    The Dropout (Cazul Theranos) 8/10
    Pam & Tommy 7/10
    (miniserii recente)
    si documentarul “The rescue”.
    Iar ca si comedie lejera dar simpatica, The Valet (2022).

      (Citează)

  10. V: e cheesy.

    Futurama , e singura chestie auzita care pare ok. Mai ca ma tenteaza, dar nu vreau sa incurajez nspe platforme. Asa ca the old good ..you know what!

      (Citează)

  11. Câte ore petreci pe zi/săptămână cu filmele si serialele astea?

      (Citează)

  12. Bai omule, sunt ani buni de cand te citesc zilnic.
    Zi-mi si mie te rog cand ai timp sa te uiti la atatea filme, sa citesti carti, sa iesi in oras, sa ai si familie si copil mic plus sa mai si lucrezi – ca banuiesc ca mai si muncesti.
    Cand mai faci State of nwradu – arata-mi si mie te rog pe ore cum se desfasoara viata ta.

    Eu am ajuns intr-un punct (si sunt doar cu 3-4 ani mai mare decat tine) in care ma enerveaza teribil sa pierd timpul facand lucruri care nu imi plac, dar care nu stii de la inceput daca iti plac. Adica pierdut 2 ore jumate din viata la cinema pentru ca baietii mei au vrut sa vada Batman 2022 – care a fost o porcarie, sau pierdut cateva ore sa citesc Alchimistul – iara o mare porcarie dar aici macar mi-am satisfacut curiozitatea, sau mers la o pensiune urata la munte pe timp ploios.

    In rest felicitari.

      (Citează)

    • Nici eu n-am timp, insa am inceput sa renunt sa-l mai pierd cu chestii care nu-mi fac placere, chiar si daca am dat bani pe ele. Carte proasta? Pas. Film prost? Pas. Oameni care nu-ti respecta timpul? pas.

        (Citează)

  13. Recomand American Horror Story, sunt toate sezoanele, pentru prima data in Romania. Dupa ce le terminati, puteti continua cu American Horror “Stories”, care e o mini-serie creata dupa AHS. Pe vremea cand nu era Disney+, le-am cumparat pe DVD din Germania.

    In rest, am mai urmarit Family Guy si The Simpsons.

      (Citează)

  14. ion marius:
    Bai omule, sunt ani buni de cand te citesc zilnic.
    Zi-mi si mie te rog cand ai timp sa te uiti la atatea filme, sa citesti carti, sa iesi in oras, sa ai si familie si copil mic plus sa mai si lucrezi – ca banuiesc ca mai si muncesti.
    Cand mai faci State of nwradu – arata-mi si mie te rog pe ore cum se desfasoara viata ta.

    Eu am ajuns intr-un punct (si sunt doar cu 3-4 ani mai mare decat tine) in care ma enerveaza teribil sa pierd timpul facand lucruri care nu imi plac, dar care nu stii de la inceput daca iti plac. Adica pierdut 2 ore jumate din viata la cinema pentru ca baietii mei au vrut sa vada Batman 2022 – care a fost o porcarie, sau pierdut cateva ore sa citesc Alchimistul – iara o mare porcarie dar aici macar mi-am satisfacut curiozitatea, sau mers la o pensiune urata la munte pe timp ploios.

    In rest felicitari.

    Stai fratiuq, ca, copilul amu” e mic. Si e doar 1. Cand vorbesti deja de 2 (idem
    si mine) si aia mari vorbim de alta liga. Mai lasa-l cativa ani :))

      (Citează)

  15. M-am luat si eu dupa Radu si am inncercat:

    Mandalorian: acelasi feeling ca atunci cand am vazut Starwars episode 1: parca e facut in anii 70 (ok, ceva mai bun de atat) si parca nu se leaga actiunea. Cred ca tot incerc sa ma fac fan SW dar nu reusesc . Astea mai recente au fost catchy dar primele, alea care au facut istorie, pe bune ca nu pot…

    The Orville: Personaje care actioneaza natural intre ele?! Vai mi se pare ca sunt atat de prosti actori, parca m-as uita la o telenovela StarTrek.
    Cu greu reusesc sa zambesc la cate o faza :(

    Cred ca e ceva in neregula cu mine. :)

    Dar uite, mi-au placut, in ordine:

    – Cruella – foarte foarte misto, de mult nu am mai vazut asa un film fulfilling pe toate planurile
    – Dr. Strange: Multiverse of madness: bine reallzat cu toate ca povestea nu e cea mai reusita
    – Free Guy – foarte inedit

      (Citează)

    • Sunt în concediu și răspund cu întârziere. Pt cei cu copii de 5-14 ani dar și adulți încercați Once upon a time. E super!

        (Citează)

  16. Amazon Prime – abandonat, HBO – abandonat, Netflix – se mai uită nevasta din ani în paște, Disney+ – cred ca tot la fel, am văzut în total 2 ore luna trecută (adunat, toată familia).
    Când ne uitam la Kojak, Daktari, Mannix sau Dallas (familia Ewing) pe televizoare alb-negru cu tub, parcă erau mai frumoase filmele. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus