un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 31 iulie 2022

31 Jul 2022  ·

GÂNDURI  ·

20 comentarii

În sfârșit, și-a cerut scuze! După ce a uimit pe toată lumea prin ceea ce a făcut, Will Smith și-a cerut scuze. Și tot ușor neras și cu cărți în spatele său, cum se face ca să pari om cuminte și cuprins de remușcări.

O teorie despre de ce multe logo-uri arată la fel.

Impulse buying în pandemie. O mulțime de oameni au cumpărat tot felul de lucruri de care nu au nevoie, ca o metodă de a scăpa de monotonie sau pentru a-și face o plăcere. Probabil aveți și voi povești similare.

Un pacient care a încercat un nou tratament împotriva cancerului a scăpat de boală. Poate de tot, acum. Noile tratamente ce activează sistemul imunitar par foarte promițătoare.

Cine este Viktor Bout, traficantul rus de arme pe care americanii vor să-l predea Rusiei în schimbul lui Brittney Griner. Poate vă amintiți filmul Lord of War cu Nicholas Cage. Era despre el.

O discuție despre închiderea orfelinatelor din România, în viitorul apropiat. Pare o soluție bună, să sperăm că va funcționa bine.

Despre artileria germană Panzerhaubitze 2000, care va fi utilizată de ucraineni pe lângă HIMARS și alte sisteme. Parcă HIMARS este mai ușor de pronunțat, nu?

Astăzi se naște George Jetson. Acum mai este nevoie doar de mașini zburătoare și roboți casnici.

26 de sfaturi utile în căsnicie și asemenea relații. Destul de bune.

Multe state americane legiferează că școlile pot începe la 8:30 sau mai târziu. Mai mult somn pentru copii nu strică niciodată.

Makita face și o mașină de cafea potrivită pentru șantiere. Funcționează pe baterii de-ale lor.

Covidul lung scade inclusiv apetitul sexual. Un motiv în plus să nu faci o formă gravă.

Noul album al lui Beyonce, Rennaisance, a fost lansat. Nu m-a uimit nici o melodie, dar îl mai ascult, poate se lipește ceva de Liked Songs.

 

Formula 1 în Ungaria, astăzi la ora 17, cu Russell plecând din pole-position, Leclerc de pe locul 3 și Verstappen abia de pe 10.

    20 comentarii

  1. Cursa de F1 e la ora 16, nu la 17.

      (Citează)

  2. Will Smith nu avea de ce sa isi ceara scuze. Cel mult pentru ca nu i-a zis intai sa se potoleasca si l-a altoit direct.

    Pentru exemplificare, daca ma apuc sa fac la stand-up glume despre Matilda, s-ar putea sa fie cazul sa imi sara un pic ochelarii in urma aplicarii unui vector ingineresc asupra mutrei mele de economist.

      (Citează)

    • Corect, ai dreptate. Practic, violența e răspunsul la orice, rezolvă tot. Mai ales live, cu zeci de milioane de telespectatori.

        (Citează)

    • Bine ba, a fost un circ gratis menit sa atragă audienta.
      A fost black on black, aia e acceptabil cică cumva. Sa vezi dacă era white on black mega blm scandal.

      Iar dacă era black on white, era ciocu mic și joc de glezne.
      Pentru cine pricepe….

        (Citează)

    • Toata faza a fost clar regizata, nu pot sa cred ca Will Smith putea fi atat de cretin incat sa loveasca pe cineva doar pentru o gluma. Sau daca nu a fost regizata, atunci are nevoie clara de terapie.

      @Gaelex, nu stiu, dar eu imi doresc sa cred ca Radu nu s-ar duce pe scena sa il pocneasca pe comediantul ala care a facut o gluma la adresa Matildei. Nu ai cum sa ai in IQ peste 70 si totusi sa crezi ca raspunsul la orice este violenta fizica.

        (Citează)

    • Indiferent daca palma a fost regizata sau nu, Will Smith a cazut in dizgratie. In ambele situatii pica de prost; eu schimb canalul cand ii vad mutra.

        (Citează)

    • Tot inspre parerea ca a fost regizata inclin, nu a iesit deloc cum se asteptau.

      Depinde de cat de tampita e gluma, la unele este de inteles o reactie fizica.

        (Citează)

    • Will Smith a fost slab, incredibil de slab. Si nu pentru palma. Daca ii dadea aia, radea si se ducea la loc, discutam 2 zile daca a fost regizat sau nu, si aia era. Ramanea o gluma eleganta din istoria Oscarurilor.

      Nu violenta a fost problema, asta e o alta interpretare gresita a leftistilor, ca de obicei.

      Dar ca s-a pus jos si dupa aia a zbierat “sa nu mai faci glume pe seama sotiei mele”, Jesus fucking Christ, cat de disperat dupa validarea nevestei sa fi. Nu ti-a ajuns ca l-ai lovit?

      Will Smith a parut slab, sub papuc, disperat. Si lumea si-a dat seama ca chiar asa e.

        (Citează)

  3. E sezonul de Apology Video ?

      (Citează)

    • Urmeaza sa ne spuna Buhnici cum de fapt el a deschis drumul pentru scuzele lui Will Smith, ca fara el care sa ii arate, nu stia cum se face.

        (Citează)

  4. Deosebita opinia fostului mare baschetbalist Kareem Abdul-Jabbar, un reper de echilibru si ratiune :
    “Vindecă? Nu e ca și cum noi am fi fost cei care au fost pălmuiți. Nu ne ard fețele, nu ne doare maxilarul, nu ne pierdem dinții. Nu noi suntem cei care ne facem de râs în fața a milioane de oameni.

    Cu toate acestea, unele celebrități proiectează o prezență atât de fermecătoare și plină de compasiune, încât fanii lor îi admiră cu adorație și adulație. Ele devin modele de urmat pentru tinerii impresionabili. Will Smith este acea celebritate rară cu care bărbații vor să iasă împreună și cu care femeile vor să aibă fantezii. Așadar, atunci când o astfel de celebritate face ceva care spulberă imaginea pe care o au oamenii, este dureros pentru ei. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele de culoare, ai căror eroi culturali se reflectă asupra tuturor persoanelor de culoare. Popularitatea unei Beyonce sau a unui Will Smith sau Dwayne Johnson îi face pe toți oamenii de culoare să se simtă puțin mai confortabil în pielea noastră. De aceea, impactul căderii din grație a lui Smith este ca un asteroid care se lovește de comunitatea de culoare. Nu este corect față de el să poarte această povară, dar este totuși un fapt.
    Este acest videoclip doar un act de deschidere pentru turneul său de răscumpărare care va culmina cu mai multe contracte de film?

    Nu cred că este așa. Nu am de gând să critic formatul sau modul de prezentare sau chiar sincronizarea. Mă voi uita la cuvintele sale și voi accepta că sunt sincere și oneste. Voi crede că, după o lungă perioadă de cercetare sufletească, de reconstrucție a familiei și de stabilire a priorităților morale, a fost pregătit să se confrunte cu o lume șocată și dezaprobatoare – una care s-ar putea să nu-l mai susțină.

    Eu, însă, îl susțin.

    Unul dintre versurile mele preferate de poezie provine din piesa “The Pardon” a lui Richard Wilbur: “Am visat că trecutul nu a fost niciodată trecut de răscumpărare.” Cu toții trăim sub speranța disperată că greșelile noastre din trecut pot fi iertate. Plesneala lui Smith a avut consecințe asupra multor oameni din întreaga lume, dar niciuna care să necesite o pedeapsă perpetuă și o nesfârșită bătaie de cap. Cu toții avem defecte, celebritatea nu face decât să le amplifice în fața lumii. Fiecare pas greșit este o oportunitate de creștere și se pare că Smith îmbrățișează această oportunitate. Ar trebui să ne facem partea noastră și să îl susținem. Este ceea ce am spera pentru noi înșine de la alții.”
    https://kareem.substack.com/p/how-sincere-is-will-smiths-video

    Pentru mine Will Smith ramane memorabil ca si amfitrion al documentarului exceptional :”One Strange Rock”.

      (Citează)

    • Cu siguranta lumea il va ierta, dar nu va mai fi niciodata actorul ala pe care toti il admirau pentru atitudinea pozitiva, cantaretul care a aratat ca se poate face hip hop de succes fara sa folosesti un limbaj injurios, etc.
      Va fi pur si simplu Will Smith, un actor talentat, la fel ca multi alti actori de la Hollywood.

        (Citează)

  5. Nu inteleg cum faptul ca scoala va incepe mai tarziu ii va ajuta pe adolescenti sa doarma mai mult. Din experienta mea, inclusiv cand invatam dupa-amiaza, aveam cam acelasi numar de ore de somn. Pur si simplu, daca stii ca te trezesti mai tarziu, o sa te culci mai tarziu.

      (Citează)

  6. Oare la covid lung e bagata orice problema o are cineva dupa ce a facut covid? Pentru ca nimeni nu ar avea vreo problema de sanatate daca nu ar face intai covid…
    In rest, da, the future is now, apropo de George Jetson. Nu mai seamana deloc cu perioada in care ma uitam la desenele alea.

      (Citează)

  7. Andrei G:
    Toata faza a fost clar regizata, nu pot sa cred ca Will Smith putea fi atat de cretin incat sa loveasca pe cineva doar pentru o gluma. Sau daca nu a fost regizata, atunci are nevoie clara de terapie.

    @Gaelex, nu stiu, dar eu imi doresc sa cred ca Radu nu s-ar duce pe scena sa il pocneasca pe comediantul ala care a facut o gluma la adresa Matildei. Nu ai cum sa ai in IQ peste 70 si totusi sa crezi ca raspunsul la orice este violenta fizica.

    Da. Clar regizata. E bine ca avem atâția experți de la fața locului care cunosc ei în detaliu ce s-a întâmplat acolo. Ntz ntz

      (Citează)

    • Maeste, nu am zis ca am fost eu la fata locului si stiu 100%. Daca citesti tot comentariul, o sa vezi si mentiunea aia cu “daca nu a fost regizata”. Dar na… cand esti obisnuit cu articole de can can, nu are sens sa treci de primul rand.

        (Citează)

  8. Andrei G:
    Nu inteleg cum faptul ca scoala va incepe mai tarziu ii va ajuta pe adolescenti sa doarma mai mult. Din experienta mea, inclusiv cand invatam dupa-amiaza, aveam cam acelasi numar de ore de somn. Pur si simplu, daca stii ca te trezesti mai tarziu, o sa te culci mai tarziu.

    Mda , dar era groaznic sa ma trezesc pt mers la scoala sau la munca la ora 8. Cand e ora 9 e mai usor, chiar daca dormi la fel de mult inainte. Tine de cata lumina e.

      (Citează)

  9. Mi-e atat de antipatic chris rock, ca-mi pare rau ca nu i-a dat o palma cu picioru.

      (Citează)

  10. “Și tot ușor neras și cu cărți în spatele său, cum se face ca să pari om cuminte și cuprins de remușcări.”

    Hmmm, ca Buhnici? Ciudaaat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus