un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un Mickey Mouse în intersecție

8 Jun 2022  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Ieri era un Mickey Mouse în intersecția Barbu Văcărescu cu Fabrica de Glucoză. Am crezut că-i reclamă la Disney+, că poate împarte pliante sau ceva.

 

De fapt era cerșetor. Cred că i se făceau mai multe poze decât i se dădeau bani, deci poate nu-i o metodă eficientă.

    14 comentarii

  1. In alta zi era un mim care se plimba printre masini si se stramba la soferi, tot in acelasi loc.

      (Citează)

  2. De ceva timp la intersecția Bdul Aerogării cu Șoseaua București – Ploiești apare un Charlie Chaplin (costum, pălărie, baston, mustață, dat cu ceva alb pe față).

      (Citează)

  3. Si cersetoria are nevoie de update la vremurile actuale :)) Mana intinsa care nu spune o poveste, nu primeste nimic.
    Eu nu mai dau bani cersetorilor de vreo 10 ani, indiferent de cat de lacrimogena e povestea lor. Acum ceva ani, a coborat in intersectia de la Razoare un tip cu ceafa lata si lant de aur imens, si toti cersetorii s-au adunat in jurul lui sa ii dea partea. Copii, femei cu bebelusi, batrani (pseudo)invalizi.
    Alta data, am vrut sa-i dau unei batranici un meniu (pui, legume, paine etc), s-a uitat cu scarba la mine si mi-a zis ca ea accepta doar bani.
    Si cam aia a fost.

      (Citează)

    • ai dreptate teoretic sa nu incurajezi cersetoria, dar atat timp cat majoritatea oamenilor continua sa dea bani cersetorilor, nu numai ca nu ai rezolvat nimic dar poti sa zici ca ai facut rau acelor oameni carora nu le (mai) dai.

      de exemplu, cei care tb sa dea partea acelui tip cu ceafa lata sunt probabil batuti daca nu isi fac “norma”.

      iar batranica aia poate mai are si alte nevoi in afara de mancare: medicamente de exemplu? sau cine stie, poate alcool. Eu cred ca daca vrei sa ajuti un om, e indicat sa il ajuti cum are el nevoie, nu cum crezi tu ca ar trebui sa aiba nevoie.

      in concluzie, cred ca e o optiune rezonabila sa nu dai bani cersetorilor, ce vreau sa spun e ca lucrurile nu sunt simple.

      eu de exemplu recunosc ca mai dau bani cersetorilor, ma gandesc ca le aduce alinare, chiar daca temporar.

        (Citează)

    • Marean:
      atat timp cat majoritatea oamenilor continua sa dea bani cersetorilor, nu numai ca nu ai rezolvat nimic dar poti sa zici ca ai facut rau acelor oameni carora nu le (mai) dai.

      Ba da, rezolv – raman cu leul ala sau cat naiba se mai da acum.

      Marean:
      iar batranica aia poate mai are si alte nevoi in afara de mancare: medicamente de exemplu? sau cine stie, poate alcool. Eu cred ca daca vrei sa ajuti un om, e indicat sa il ajuti cum are el nevoie, nu cum crezi tu ca ar trebui sa aiba nevoie.

      Eu cred ca daca un om e atat de disperat incat sa fie nevoit sa cerseasca, accepta orice ajutor i se ofera. Problema este ca din cauza credulilor ca tine, un cersetor plasat bine face intr-o zi mai multi bani decat faci tu intr-o luna. Diferenta este ca tu muncesti, ei intind mana si fraieresc fraieri.

      Marean:
      eu de exemplu recunosc ca mai dau bani cersetorilor, ma gandesc ca le aduce alinare, chiar daca temporar.

      In caz ca l-ai ratat, a fost acu’ ceva luni un reportaj Recorder cu cersetori. Este unul la un moment-dat care se plange ca vai, se urca sobolanii pe el in somn. Dar nu mergea la adapost CA SA NU I SE FURE LAPTOPUL si spunea foarte mandru ca el nu se trezeste dimineata sa mearga la munca pentru 2000 de lei. Si majoritatea ar fi apti fizic de munca, dar sunt fie lenesi, betivi, drogati… De ce m-ar interesa sa ofer orice fel de alinare unui astfel de om?

        (Citează)

    • Toata lumea stie ca exista si cersetori escroci, dar relevant pentru discutia noastra este daca toti cersetorii sunt escroci.

      Tipul fara o mana caruia i-am dat eu ultima oara la semafor sigur nu era escroc, la fel si batranul care traia pe o banca de pe Kiselleff si care a murit anul trecut. Il stiam bine, ca am trecut de multe ori pe langa el cand alergam, fie vara fie iarna. Si intamplator eram si eu in parc cand a murit.

      Deci evident daca am o banuiala ca e vorba de un escroc nu dau, dar eu vorbeam de ceilalti.

        (Citează)

    • Deea: Si cersetoria are nevoie de update la vremurile actuale :)) Mana intinsa care nu spune o poveste, nu primeste nimic.

      Aici mi se pare ca povestii ii lipsește și o mana întinsă :)

      Și mai offtopic, mereu mi s-a părut că Deea și Anda se exprima ca niște bărbați. Doar asa, sunt intr-un mood de împărtășit impresii, nu aștept nimic concret. Și chiar dacă ar fi bărbați nu ma afectează cu ce nume se semnează.

        (Citează)

  4. iti dai seama ce fain e in costumul ala pe zapuseala de afara? detox.

      (Citează)

  5. @Marean sunt complet de acord cu tine. Noi donam și la niște asociații care știu ce fac cu banii. Dar din când în când mai dau și la cerșetorii de la noi de prin cartier. Doamne ferește sa ajungem vreodată în locul lor și sa nu ne creadă nimeni ca ne e greu.

      (Citează)

  6. Painkiller: Aici mi se pare ca povestii ii lipsește și o mana întinsă :)

    Și mai offtopic, mereu mi s-a părut că Deea și Anda se exprima ca niște bărbați. Doar asa, sunt intr-un mood de împărtășit impresii, nu aștept nimic concret. Și chiar dacă ar fi bărbați nu ma afectează cu ce nume se semnează.

    Mi s-a mai spus chestia asta :)) Totusi, cum ar “trebui” sa se exprime o femeie? Mi s-a spus in trecut ca gandesc ca un barbat. O fi din cauza sarcasmului si acrelii mele proverbiale (?!)

      (Citează)

    • Deea: Mi s-a mai spus chestia asta :)) Totusi, cum ar “trebui” sa se exprime o femeie? Mi s-a spus in trecut ca gandesc ca un barbat. O fi din cauza sarcasmului si acrelii mele proverbiale (?!)

      Nu știu, nu-s eu şefu’ la femei.

      Cred ca tine mai mult de structura frazei, abordare mai directa, cuvinte mai eficiente, din astea.

      Also, nu vreau sa deturnez si mai mult discutia, dar e păcat sa ratez ocazia:

      Corect e “gândesc, ca un barbat” :D

        (Citează)

  7. Undeva între 2012 și 2015 am văzut un Mickey Mouse în Palatul Victoria. Unii ar zice că și acolo tot cu un fel de cerșetorie te ocupi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus