un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Există ceva numit dreptul de feliere a cărnii

20 Jun 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

6 comentarii

Am vorbit cu cineva din industria alimentară și mi-a zis o chestie care m-a lăsat mască. Metro vinde carne de vită din aceea bună doar la hălci mari pentru că nu are drept de feliere.

Se pare că există ceva legal numit dreptul de feliere, adică să poți tăia bucăți dintr-o carne și să le împachetezi și să le vinzi la bucată. Iar Metro nu avea acest drept de feliere. Mi-am adus aminte de discuție pentru că astăzi am primit un comunicat despre cum Metro vinde de acum carne de orice animal gata feliată, de pus direct în tigaie.

Drept de feliere… mindblown!

Fotografiile sunt de la cea mai bună friptură făcută până acum de mine acasă, cu o vrăbioară groasă de 6 cm luată de la Vaca Muuu, care aparent are drept de feliere.

    6 comentarii

  1. Asta pentru ca nu au avut buyer competent pe carne de mai bine de 5 daca nu chiar 10 ani.

      (Citează)

  2. Nu există „drept la feliere”, e „autorizație de carmangerie”. Ei probabil au autorizație de la DSVSA ca magazin alimentar, în vreme ce partea de „feliere” ține de carmangerie, ceea ce implică un alt tip de autorizație, probabil incompatibilă cu dotările din magazinele lor.

      (Citează)

  3. La ce-ar avea nevoie un angrosist sa felieze carnea?

      (Citează)

    • Pai sa ti-o vanda mai scump pentru ca e feliata si impachetata.

        (Citează)

    • Daca ai restaurant cum faci, iei halcile si le feliezi tu? OK, daca e un restaurant serios are probabil un furnizor care face asta, dar daca esti pizzeria de cartier care se da si “trattoria” ce faci?
      Carnea de vita e scumpa, e posibil azi sa ai 2 comenzi, maine 3, ce faci cu restul bucatii, o reambalezi si o bagi la frigider?
      Parca ai prefera sa iei de la Metro fripturi de dimensiunea optima, care sa stea fiecare in ambalajul ei vidat pana cand le gatesti.

        (Citează)

  4. “Am vorbit cu cineva din industria alimentară și mi-a zis o chestie care m-a lăsat mască. Metro vinde carne de vită din aceea bună doar la hălci mari pentru că nu are drept de feliere.”

    Cineva a facut misto de tine.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus