un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Concursul de cea mai lentă construcție din lume se ține la o terasă la Timpuri Noi Plaza

31 May 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

22 comentarii

Biutiful sau Carnivale Food Market sau clădirile TN Square dau cine o fi acolo construiește o terasă la Timpuri Noi. Și o face în cel mai lent mod cu putință.

Acolo, între clădiri, este loc bun de o terasă. Încă poți manca afară acum, până nu vine canicula aia mare. Mai important, pe seara ar fi unul dintre puținele locuri din zonă unde să ieși la un Aperol Spritz, un chillout, un Ursus la tank, niște paste de la Gattini.

Este o terasă. Cât ar putea dura construcția unei terase, adică niște mese sub ceva care să le țină umbră? 10 luni and counting, dacă nu mai mult de un an! Prima mea fotografie de acolo este de acum 10 luni, dar sigur au început mult mai devreme construcția.

Au făcut un soi de umbrele uriașe, din metal gros, și cu sticlă pe deasupra, o construcție care a durat multă vreme. Serios că mergea și ceva mai simplu, chiar dacă tot elegant, să se potrivească cu design-ul clădirilor din jur.

La un moment dat au adus ghivece cu plante acolo și asta e tot ce s-a întâmplat în acea săptămână de muncă. Săptămâna următoare le-au așezat pe poziție. După încă o săptămână au adus mese, după o săptămână le-au asamblat. O săptămână doar au stat degeaba, așa asamblate, după alta săptămână le-au pus pe poziție.

28 iulie 2021 – ciupercile erau deja construite și cred că aia a durat vreo două luni.

17 noiembrie 2021 – ai spune că mai este nevoie doar de mese și scaune, dar 7 luni mai târziu și încă nu s-a deschis terasa.

19 aprilie 2022

3 mai 2022 – sosesc plantele

9 mai 2022 – plantele dispar, dar sunt acum unele puse sus pe ciuperci

11 mai 2022

20 mai 2022 – reapar plantele și totul pare gata acolo… but no.

26 mai 2022 – este gata, dar nu oficial.

Nu-i bai. Zic doar că alții au construit podul Golden Gate din San Francisco în 4 ani… în 1933.

    22 comentarii

  1. It’s biuuutifuul.

      (Citează)

  2. Eram o dată la o conferință în una din clădirile de acolo și am ieșit pe afară să fac niște poze din exteriorul clădirii, așa, pentru o privire de ansamblu cu unde are loc conferința.

    A ieșit paznicul din clădire afară, că nu am drept de făcut poze, că e cu copyright.

      (Citează)

  3. Imi aduce cumva aminte de peroanele de la gara de nord.

      (Citează)

  4. Probabil ca nu au autorizatie de constructie.

      (Citează)

  5. Dacă vrei Ursus la tank, mergi în Ucraina. Restul sunt hipstereli, adică mâncare proastă la prețuri mari făcută cu sârg ca odinioară pe plaiuri, plămădită, răgaz, amurg și alte d’astea care merg la corporatriști sociopați care au fost la țară doar în teambuilding.

      (Citează)

    • Draft Pub pe Sisesti in Bucuresti. Sau “La Tankerie”. Vine tancul de bere URSUS direct din fabrica, si sunt seriosi, au tabla pe care e marcata data si ora deschiderii.
      De primavara pana toamna dupa o tura cu bicicleta opresc la hidratare.

        (Citează)

    • Sunt mai mulți la care vine tancul direct din fabrică. E bună berea.

      @Cristi: am mâncat bine la Biutiful, iar la Gattini sau Camionetta în partea cealată a clădirii întotdeauna.

        (Citează)

  6. “Ursus la tank”

    Ce e aia? Mă scuzați, eu sunt mai bătrân așa.

      (Citează)

  7. Bere la tank sau ursus tank, zic hipsteri la bere engros. Sau varsata. Sau bere la dozator. O “inovatie” marca ursus, care a gasit un mod de a vinde aceiasi bere la un pret mai mare.

      (Citează)

  8. Ursus la Tank adică îți da ursu direct de la sursa ma înțelegi?

      (Citează)

  9. Cred ca au o catedrala din Spania care nu e nici acum terminata.

      (Citează)

  10. Și la Victoriei au amenajat o terasa și le-a luat un an de zile. Și mai enervant e că au ocupat și trotuarul și puteai să treci doar prin labirintul organizat de ei, care era foarte strâmt și mergeai pe niște placi de OSB. Business-urile mai mici nu au rezistat pe tot parcursul șantierului. Și acum când au terminat e ocupat prea mult din trotuar.

      (Citează)

  11. Mai multa piatra ca la TN Square doar la mausoleul lui kim ir sen mai vezi.
    Le pute spatiul verde.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus