un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 26 mai 2022

26 May 2022  ·

ȘTIRI  ·

24 comentarii

AI-ul acesta din DALL-E 2 este foarte mișto. Chiar incredibil unde poate ajunge tehnologia de machine learning și ce poate face fără programare directă. Eu îl aștept însă pe WALL-E.

    24 comentarii

  1. Pe VDF i-or fi costat mult premiul ala de cea mai tare retea.

      (Citează)

  2. Foloseam FreeNow mai des decat Uber (folosesc timpul trecut pentru ca anul asta de exemplu nu le-am folosit pe niciuna).
    Probabil va trebui sa-mi instalez Bolt desi nu sunt fan al acestor aplicatii si as fi preferat in continuare o aplicatie care sa fie umbrela pentru serviciile de taxi.

      (Citează)

    • Parca mai era si StarTaxi care mergea destul de bine inainte sa apara Uber/Bolt.

        (Citează)

    • De ce ai merge cu taxi cand exista Uber si Bolt?! Masini mai ingrijite, mai curate, oamenii la fel.

        (Citează)

    • Nu mai este chiar asa, lucrurile s-au omogenizat intre timp. Ai si la taxi masini curate si soferi in regula si ai si la Uber/Bolt soferi cu masini jegoase si care conduc de parca ar cara cartofi. Singurul avantaj ar fi ca la Uber/Bolt daca a ajuns masina esti sigur ca te va duce la destinatie. Nu se intampla sa iti spuna ca nu are rovinieta sau ca nu ii convine zona.

        (Citează)

    • Deși nu am mers cu un taxi de 3 ani, cei de la Bolt și Uber au început să facă manareli din ce in ce mai multe, gen opresc aplicația pentru a creste cererea și implicit prețul. Uneori mă sperie.

      Acum 2 zile pentru o cursă de 16-20 lei, pe Bolt și Uber erau 45-50 lei. In aplicația de taxi 17 lei. A venit un Logan nu foarte aranjat, dar pentru o cursă a fost ok.

        (Citează)

  3. Emag a pus transport platit la orice comanda, eu nu mai cumpar de la ei nimic (cu exceptia cazurilor, foarte rare, cand e vreo oferta care iese mai bine decat la alte magazine).

      (Citează)

    • Poate iti trebuie genius…

        (Citează)

    • Am făcut o comandă de urgență ieri , 2 baterii CR2016 – 8.79 Lei. Dacă nu aveam Genius transportul mă costa 9.99 Lei.

        (Citează)

    • Andrei G:
      Parca mai era si StarTaxi care mergea destul de bine inainte sa apara Uber/Bolt.

      StarTaxi a fost cumparat de FreeNow.

        (Citează)

    • Eram client emag cu destule comenzi. De cand cu taxa pe orice si oriunde, m-am reorientat catre altii care nu ma taxeaza ptr ca aleg sa ridic produsul de la sediul lor. La emag doar produse mari livrate prin curier, daca pretul e ok. Ptr restul produselor exista viata si fara emag.
      Cat despre genius o sa ajunga sa aibe toti. O sa bage supergenius apoi. Kknari.

        (Citează)

  4. CatalinR:
    Pe VDF i-or fi costat mult premiul ala de cea mai tare retea.

    Ai citit stirea? Sau doar comentezi titlul? :)))

      (Citează)

    • Stirea spune ca pierderile Vodafone sunt datorate faptului ca au cheltuit mai multi bani decat in anii trecuti. Cheltuielile pot include si costurile cu “certificarea” de cea mai buna retea, deci comentariul lui CatalinR poate fi valid.

        (Citează)

    • Bogdan, comentariul meu se adreseaza majoritatii cititorilor acestui blog. La cei inteligenti ma refer, evident.

        (Citează)

    • Ati ratat “pe fondul preluarii UPC”.

        (Citează)

    • @Octav, articolul face referire probabil la anul fiscal 2021-2022, care s-a incheiat la 31 Martie 2022. Desemenea se face comparatie cu anul fiscal 2020-2021, perioada in care Vodafone deja raporta rezultate ce includeau operatiunile preluate de la UPC.

      Asa ca “pe fondul preluarii UPC” nu prea are sens in aceasta discutie, mai ales ca si in aarticol este aruncata acolo fara vreo logica.

        (Citează)

  5. Acum câteva zile au prezentat și Google echivalentul lor pentru DALL-E 2, Imagen.
    https://imagen.research.google/

      (Citează)

  6. Trist ca se retrage si Free Now. Avand in vedere ca Uber e nefolosibil de cateva luni incoace (nu am mai prins timp mai mic de 12-15 minute), Bolt are practic monopol (in Bucuresti cel putin) si asta se vede in pret. La Bolt mai mereu comanda minima e vreo 25 lei, sap asta pt 4km mi-a estimat 47 lei. Ok, surcharge, dar cata vreme asta e pretul aplicabil in majoritatea timpului, deja vorbim de pret standard. Ca o comparatie, la Uber mai mereu e cam jumatate din pret, dar iti anuleaza comanda 3-4 soferi si ajungi sa astepti cate o jumatate de ora => serviciul inutilizabil. Traiasca monopolul :)

      (Citează)

  7. Au costat livrarile vreodata la emag pt dimensiuni mari? Acum cativa ani era transportul inclus la mai tot, dupa care emag si Altex s-au gandit ca ne-am obisnuit si trebuie sa platim transportul.

      (Citează)

    • Nu, era gratis orice peste 1500 de lei sau cat era limita.
      Cred ca tocmai ne anunta ca nu va mai fi.

        (Citează)

    • Eu am luat acu cateva zile aer conditionat de la emag, vandut chiar de ei, la 1.499,99 lei (+699 serviciul de instalare), cu cont genius si m-a costat 39 de lei livrarea

        (Citează)

    • La produse mari (ex. electrocasnice) n-a fost niciodata livrarea gratis, indiferent de valoare sau daca aveai genius. Chiar si acum cativa ani cand aveau livrare gratis la peste 200 lei sau cat era plafonul trebuia sa platesti transport pt ele.

        (Citează)

  8. Story of my life. Am comandat ieri un aer condiționat și am platit transport :facepalm:

      (Citează)

  9. CatalinR:
    Bogdan, comentariul meu se adreseaza majoritatii cititorilor acestui blog. La cei inteligenti ma refer, evident.

    Ești simpatic și mult prea inteligent sa îți explic cum fac multinaționalele raportări financiare și etc…O seara frumoasa.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus