un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 18 mai 2022

18 May 2022  ·

ȘTIRI  ·

12 comentarii

Pe lângă: avionul China Eastern ar fi fost prăbușit intenționat de pilot.

    12 comentarii

  1. Plate-uri? Carcase adică? Nu-mi vine să cred că s-a împlinit deja un an și jumătate de la lansarea PS5. Dar ce este și mai șocant este faptul că în continuare avem specula nesimțită de +2000 de lei peste prețul de bază de 2500 lei (500 de EUR). Criza microchipurilor în continuare?! Nu erau pare-se afectate doar microchipurile rudimentare, design vechi, antic și de demult? Sau și PS5 folosește aceleași componente ca mașinile?

      (Citează)

    • Ce specula cu 2000?Acum e disponibil pe emag un pack la 3500lei = Consola PlayStation 5 + Joc PS5 Marvel’s Spider-Man: Miles Morales + Joc PS5 Uncharted Legacy of Thieves Collection + PSPlus 90 zile + PSCard 100 RON .

        (Citează)

  2. Enervant de-a dreptul Netflix și mă împinge și mai mult să renunț la ei.
    Exemplu. Într-o zi, acum 1-2 săptămâni Netflix îmi recomnda filmul Fool’s Gold.
    Day play, nu apuc să-l termin, pun pauză cu gândul să-l urmăresc o zi mai târziu.
    Însă, supriză, a doua zi, panama, scoseseră filmul din zona noastră geografică.
    Era un mesaj de genul “The move is not available in your geographical area”.
    Wtf! Pe bune! ce mizerii sunt astea?

      (Citează)

    • Doar una dintre multe altele. Mai tineti minte acum cativa ani cand anuntau ca ei au integrat AI si cele mai noi tehnologii in aplicatie, prin care sa stie exact la ce vrei sa te uiti?
      Oare sa fi fost doar vorbe goale in stil Musk? Ca eu nici macar o data nu am patit sa imi recomande ceva perfect pentru mine. Doar chestii de teenagers excitati, scoase proaspat din studiourile netflix. Am apreciat doar zona de search unde daca puneai un actor iti aduceau chestii ok in care a avut rol. Dar pe homepage si in categorii, jaale.

        (Citează)

  3. Alin:
    Ce specula cu 2000?Acum e disponibil pe emag un pack la 3500lei = Consola PlayStation 5 + Joc PS5 Marvel’s Spider-Man: Miles Morales + Joc PS5 Uncharted Legacy of Thieves Collection + PSPlus 90 zile + PSCard 100 RON .

    Hai să-ți explic :-D

    1. Nu era activă oferta respectivă când am scris comentariul.
    2. Valoarea acelui bundle este de maxim 600 de lei
    3. Râmâne o diferență nejustificată de 400 de lei
    4. NU vreau niciun bundle, vreau strict consola

    Concluzie: adaos de 400 de lei eMAG (sigur, mult sub specula de 2000 de lei pe care o găsești de la terți tot pe eMAG)

      (Citează)

    • Criza de chip-uri e peste tot, cererea e mult mai mare decât capacitatea de producție. Pentru un aparat foto poți aștepta acum 6-12 luni, de exemplu.

      Nu cred că avem șanse să vedem prețul ăla de bază la console în viitorul apropiat. Și eu aș fi făcut un upgrade anul ăsta și parcă 2500 sună mai bine ca 3500-4000, dar probabil o să zic pas (îmi pare că dau mulți bani pentru puține îmbunătățiri reale, în cazul meu). La electronicele unde modelele noi apar mai rar și prețurile scad mai greu.

      Nici inflația nu ajută, dar nu văd de ce ți-ai bate capul cu calculele cu adaosul sau specula. Dacă nu știi la ce preț ia eMag bundle-ul ăla, cu ce te încălzește că adaosul e de 100, 200 sau 700 de lei? Ce e justificat și ce nu e o chestie relativă.

        (Citează)

  4. dam167: nu văd de ce ți-ai bate capul cu calculele cu adaosul sau specula. Dacă nu știi la ce preț ia eMag bundle-ul ăla, cu ce te încălzește că adaosul e de 100, 200 sau 700 de lei? Ce e justificat și ce nu e o chestie relativă.

    Hai să scriu mai simplu: de la 2500 de lei până la 3500 sau 4500 pentru cine dorește DOAR consola orice cost suplimentar este nejustificat. Acum pricepi?

    Inflația, criza de chipuri… Păi tocmai ASTEA sunt irelevante! Atât timp cât producătorul menține acel preț recomandat de 500 EUR înseamnă că problema e în altă parte.

      (Citează)

    • Producătorul are prea puține console, de-aia inflația și alelalte sunt relevante, că se ajunge la speculă fiind cererea prea mare. Sunt convins că mulți vor consola, fără bundle, dar atâta timp cât nu poți cumpăra direct de la Sony nu prea ai ce face, iar că ți se pare ție că profitul cuiva e prea mare…

      Discuția asta a fost și cu plăcile grafice, vrei să vândă Sony câte o bucată ca să nu le prindă scalperii, ca aifoanele de BF? Nu cred că au de gând să facă așa ceva. Și apropo, degeaba listează Sony consola la 500 de euro fără stoc, poate când revine pe stoc va costa mai mult.

        (Citează)

  5. Eu nu inteleg de unde ati ajuns voi la concluzia ca un PS5 ar trebui sa coste 2500 de lei. Intr-adevar la lansarea s-a vehiculat pretul de 499 euro in Europa, dar niciodata produsele electronice nu au ajuns pe piata din Romania cu preturile de lansare.

    Sa luam de exemplu iPhone 13 Pro Max care avea un pret la lansare de 1099 euro si s-a vandut in Romania cu peste 6200 lei (adica 1250 euro).

      (Citează)

    • 500 de euro e direct la Sony, în anumite țări. La noi nu vinde Sony direct, și nici Apple, deci n-are rost să te uiți la ăia pe site dacă cumperi din RO.

      iPhone Pro Max a fost (și încă mai e) 6049 lei la eMag, dar așteptai 3 luni. La Noumax costa tot atât, dar nu se știa când îl primeai. Așa că iStyle s-a gândit că ar fi fain să-l vândă cu 6399 „nejustificat”, pentru că au putut, dar te duceai la magazin și plecai cu el acasă. Acum e 6199, tot pentru că pot, ce rost are să compari ce e pe apple în alte țări din EU dacă nu-l poți comanda de acolo?

        (Citează)

  6. Andrei G:
    Eu nu inteleg de unde ati ajuns voi la concluzia ca un PS5 ar trebui sa coste 2500 de lei. Intr-adevar la lansarea s-a vehiculat pretul de 499 euro in Europa, dar niciodata produsele electronice nu au ajuns pe piata din Romania cu preturile de lansare.

    Sa luam de exemplu iPhone 13 Pro Max care avea un pret la lansare de 1099 euro si s-a vandut in Romania cu peste 6200 lei (adica 1250 euro).

    Cred că trebuie să iau o pauză de la comentariile de aici… :-D Poți să ne spui UNDE ai văzut tu prețul ăsta inițial de 1099 EUR pentru iPhone 13 PRO MAX? Nu am văzut niciodată pe site-ul apple un preț mai jos de 1199 EUR (exact la fel ca și în raportul de pe gsmarena).

      (Citează)

  7. Total Commander a renunțat la inst apk când a văzut ce ușor se instalează din Whatsapp..

    Toate s pe urma EsFile Manager..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus