un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Incompetență, corupție sau nepăsare – episodul 22

18 May 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

Dacă vreți încă o dovadă pentru miserupismul din România, vara aceasta programul Rabla pentru Electrocasnice are următorul calendar:

  • 17-23 iunie: înregistrarea pe site.
  • 24-30 iunie: mașini de spălat rufe, vase și frigidere
  • 1-7 iulie:  laptopuri și tablete
  • 8-14 iulie: aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare

Da, au pus aerul condiționat în ultima etapă, nu în prima, deși ar fi fost mult mai bine ca aceste achiziții să se facă mai devreme în vară, nu mai târziu. Nu?

Dar nu le pasă. Nu s-a gândit nimeni dacă n-ar fi mai bine ca aerul condiționat să fie primul, când încă mai sunt stocuri și termene de instalare rezonabile. Nu s-a gândit nimeni că poate mașinile de spălat rufe din prima etapă ar fi putut fi mutate în ultima etapă, alături de uscătoare de rufe, și aerul condiționat pus primul.

Nu e ca și cum ministerului îi pasă pentru ce dă voucherele respective în fiecare perioadă. Putea fi orice ordine. Probabil însă că niciunul dintre oamenii care au planificat programul n-au încercat să-l facă și eficient, ci au vrut doar să se cheme că a fost făcut.

Asta pe lângă fuckup-ul cu data de începere: la începutul anului, Ministerul Mediului a anunțat că programul va începe pe 6 mai. Pe 5 mai, întrebați de jurnaliști ce se întâmplă și dacă începe mâine Rabla, Ministerul Mediului a dat echivalentul a “aaaah, mâine era? shiiiit!” și abia pe 9 mai a anunțat că pe 17 mai începe totul.

 

    17 comentarii

  1. Oricum nu prinzi voucher si o sa il cumperi de pe OLX.

      (Citează)

    • eu am prins anul trecut mai multe vouchere

        (Citează)

    • Nu poti sa il cumperi de pe OLX, se cere buletinul atunci cand cumperi produsul si folosesti voucherul.

      Si da, chiar se cere, am vrut eu sa folosesc voucherul tatalui meu si nu s-a putut sub nicio forma chiar daca aveam si buletinul lui si aceeasi adresa.

        (Citează)

  2. Hai ca exagerezi si tu. Zi mersi ca avem asa program.

      (Citează)

  3. Plus ca nu merge
    https://imgur.com/a/8clVfcN

    Teoretic suntem in interval practic nu se pot inregistra beneficiari.

    My bad – am vazut acuma ca e Iunie nu Mai.

      (Citează)

  4. unde e coruptia, ca nu inteleg logica

      (Citează)

    • Nu trebuie sa intelegi nimic. Este un advertorial pentru PCG. ;) Au vrut si ei sa apara bine in cautari dupa cautarea aer conditionat si au luat un link aici, trebuia impachetat intr-un fel articolul, asa a iesit bazaconia asta.

        (Citează)

  5. Usurel ca ca te enervezi degeaba. Tu vorbesti din postura unei persoane care sta intr-o zona climatica “mai calduta”, respectiv imobilul in care stai nu este eficient energetic. Poate pentru tine aerul conditionat este mai important, dar pentru restul poate nu-i asa. Ponderea aparatelor de aer conditionat, raportata la toata tara, tind sa cred ca este infima vs restul electrocasnicelor.

      (Citează)

    • @AlexCD
      Si care ar fi urgenta unei tablete sau a unei masini de spalat vase in detrimentul AC-ului.
      Povesteste-ne tu din postura alta postura.
      Nu vad gresala in logica lui Radu de data asta: instalarea de AC necesita firma omologata pt a beneficia de garantie daca nu ma insel. Cam toata lumea stie ca vara coada de asteptare este ff mare.

        (Citează)

  6. Nu zic că n-ai dreptate, dar ar trebui să îți temperezi așteptările în țara în care niște oameni au instalat unitatea exterioară a unei instalații de aer condiționat la interior.

      (Citează)

  7. Mie prostia mi se pare că există perioadă de înscriere. De ce nu te lasă să îți faci cont de pe acum? Ultima dată la campania din iunie trebuia să te fi înscris până în martie.

    Nu înțeleg de ce AC-ul ar fi prioritar mașinilor de spălat. AC am de anul trecut. Acum vreau să schimb mașina de spălat :)

    Oricum. Calendarul ăsta e clar făcut de importatori. Altfel se știe cât de energofage sunt laptopurile și mai ales tabletele și trebuie neapărat înlocuite.

      (Citează)

  8. Boss, aerul condiționat e un lux, o fiță, poti sa trăiești si fara. Frigiderul e mai important ca se strica ciorba. Gandeste-o si tu ca un non blogger, stii ce zic…

      (Citează)

  9. Ca sa stati mai linistiti, emag a marit preturile cu valoarea voucherului

      (Citează)

  10. dny:
    @AlexCD
    Si care ar fi urgenta unei tablete sau a unei masini de spalat vase in detrimentul AC-ului.
    Povesteste-ne tu din postura alta postura.
    Nu vad gresala in logica lui Radu de data asta: instalarea de AC necesita firma omologata pt a beneficia de garantie daca nu ma insel. Cam toata lumea stie ca vara coada de asteptare este ff mare.

    Pai uite ca de exemplu eu nu am aer conditionat si nici nu am nevoie de el. Am o temperatura in casa vara de 24-25 grade fara sa racesc activ spatiul. Casa este termoizolata corespunzator, ferestrele sunt de calitate, am umbrire exterioara pe ferestrele sudice etc. Pe de alta parte am un uscator de rufe clasa energetica B (in momentul achizitiei de acum 10 ani, preturile pentru unul de clasa A+ erau mai mult decat prohibitive) si poate ar fi fain sa trec la unul clasa A+. Good enough ?

      (Citează)

  11. Programele astea gen rabla nu fac decat sa creasca preturile produselor. A se vedea si masinile electrice. Pretul real ar fi ala fara ajutorul statului. Gen dacia spring la liber 20000 euro…..mdeah sigur.

      (Citează)

    • Vorbesti in necunostinta de cauza. Anul trecut am luat un aspirator cu 209 lei, redus de la 409 lei + bonus 1 voucher de 100 lei dat de emag. Acum acelasi aspirator emag il vinde cu 550 lei. Trage tu concluzia daca a fost o reducere pe bune sau nu

        (Citează)

  12. Acum o săptămână m-am uitat după un AC și știind de la tine că-i recomanzi, am zis să le dau o șansă. Ei bine, doar mizerii au în stoc iar suportul lasă de dorit, așa că m-am reorientat către Climatico. Nu-i cunosc dar mi-au fost recomandați. S-au mișcat exemplar.

    La fel cu Erfi. Recomandare tot aici. Comandat cărucior pe 1 Aprilie, pe 1 Mai încă nu-l primisem. După multe telefoane zilnice am aflat într-un final că mi l-au pierdut în nu știu ce port. Nici ei nu știau exact.

    Înțeleg că ești plătit dar parcă ar fi frumos să-i mai filtrezi și tu dacă ții la reputație.

    Totuși am și un exemplu pozitiv, dar vechi, de ani buni: Eturia – 100% mulțumit.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus