un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O nouă serie de cursuri gratuite Microsoft pentru meserii bine plătite în IT începe peste câteva zile

27 May 2022  ·

PUBLICITATE, TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Acum două luni scriam că Microsoft oferă gratuit cursuri de pregătire Virtual Training Days pentru tot felul de tehnologii de ultimă oră din domeniul IT (Azure, Power Platform, Security șamd), ceea ce poate fi un start într-o carieră bine plătită în industria IT&C.

Uitați o cifră: 3.500 de persoane s-au pregătit prin aceste cursuri în ultimele 10 luni. De ce? Pentru că sunt tehnologii moderne, cursurile sunt oferite gratuit, ba chiar unele includ și certificare la final, ceea ce mai rar primești fără nici un cost.

O nouă rundă de cursuri începe acum, din 30 mai, și continuă până pe final de iunie. Cursurile acestea tot gratuite sunt și se desfășoară în același sistem, adică online la date fixe, cu prezentări în limba englezăși subtitrări în română și engleză. Vă puteți înscrie gratuit pentru a participa, le găsiți aici pe toate.

Poate că le-ați ratat pe primele. Poate le-ați făcut atunci pe unele și acum vreți să accesați alte cursuri. Poate aflați acum de ele. Aș zice să profitați însă de faptul că sunt gratuite și organizate chiar de către Microsoft, care are instructori buni pentru tehnologiile pe care le dezvoltă.

Sunt aceleași 5 mari domenii: Azure, Security, Power Platform, Microsoft 365, Dynamics 365, fiecare serie cu diverse module ce pot fi accesate.

Dintre ele, primele trei sunt cele mai interesante. Azure este serviciul de cloud computing pe care poate rula practic orice și deci este folosit ca fundație pentru nevoile companiilor de diverse tipuri și mărimi. Este una dintre tehnologiile de la baza lumii moderne, ca să zic așa.

Primul curs din serie se numește Fundamentals, este pentru cei care nu au avut până acum legătură cu domeniul, dar vor să-l învețe. Există apoi un modul numit Well Architected despre cum se proiectează un sistem performant de procesare. Alt modul este AI Fundamentals, altul va fi despre despre implementarea infrastructurilor hibride, aplicații .NET și alte teme din domeniu.

Despre securitatea cibernetică nu sunt multe de zis, cam știe oricine la ce se referă. Este un domeniu tot mai necesar în lumea ransomware-ului și a hacking-ului sponsorizat. Periodic sunt știri despre tot felul de companii ale căror date sunt ținute “prizoniere” de hackeri și trebuie să plătească ceva pentru ele.

Sunt două module la care vă puteți înscrie: unul este despre securitate și compliance, altul despre protecția datelor și managementul riscului.

Power Platform este de fapt o unealtă pentru companii, este legată de business intelligence și analiza datelor pentru a trage concluziile bune în dezvoltarea lor.

Sunt două cursuri aici, Fundamentals și Automate Business Processes. Acest domeniu de Robotic Processes Automation este tot mai popular în această perioadă, mie acesta mi se pare un domeniu de viitor în care aș începe o specializare, alături de cybersecurity.

    2 comentarii

  1. Ce titlu clickbait…Cursuri pentru meserii bine plătite în IT. Până să înveți Azure și ce mai zic eu pe acolo, mai trebe mâncată ceva mămăligă.

      (Citează)

    • Este un inceput pentru cei care ar putea fi interesati de acest domeniu. Tinand cont ca aceste cursuri (sau prezentari) sunt gratuite, nu strica sa participi daca ai timp.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus