un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am găsit la Lidl un mezel natural, fără nitriți sau alte substanțe

30 May 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

1 comentariu

Am descoperit că mușchiulețul acesta de porc din Lidl, gama Cămara noastră, are un avantaj. De fapt n-are ceva: n-are chimicale. Conține doar porc, sare și condimente, fără clasicii nitriți și nitrați din mezeluri, substanțe cancerigene de clasa 1.

Este fiert și afumat, moale, ușor de tăiat pentru pus în sandviș sau omletă sau altă mâncare, ce v-o plăcea.

Mai rar așa ceva pe piață. Cred că 99% din mezeluri conțin nitriți sau nitrați, dacă nu și alte substanțe cu roluri de conservant sau potențiator de culoare sau alte scopuri.

Acum câțiva ani cumpăram din gama Cămara noastră ruladă de porc și ciolan de porc presat. Motivul era același, conțineau doar porc, apă și sare. De ceva vreme nu le-am mai găsit și oricum acasă am migrat spre a cumpăra noi un mușchiuleț sau un cotlet de porc pe care îl fierbem în condimente, îl punem câteva minute la cuptor pentru niște culoare exterioară și apoi îl mâncăm treptat ca pe mezel, tăind felii subțiri. Dar uite că și acest mușchiuleț de la Lidl este mult mai natural decât altele.

Sunt și alte produse în gama Cămara Noastră, le găsiți listate aici. Am mâncat diverse de-a lungul timpului, toate mi s-au părut bune și sunt fabricate în România, ceea ce mi se pare un motiv bun de a le cumpăra.

 

    1 comentariu

  1. Si acel amestec de condimente? Oare ce o fi?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus