un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Autorecenzarea se prelungește până pe 27 mai

14 May 2022  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Termenul limită pentru autorecenzarea s-a schimbat, aceasta fiind prelungită până la 27 mai. INSSE a anunțat că până acum au fost completat 8,4 milioane de chestionare, deci succes mare pentru sistemul online, și serverele “au fost luate cu asalt” acum în ultimele zile, semn că mai sunt clienți.

Prin urmare, dacă voiați să vă autorecenzați acum, puteți să o mai amânați. Nu o faceți totuși, dacă aveți timp astăzi, astfel veți ajunge tot pe ultima sută de metri și pe 27 mai. Nu durează așa mult, iar site-ul oficial este acesta.

27 mai este o zi de vineri. De ce nu 29 mai, duminică, pentru a mai prinde și acel weekend? Eh, și noi acum…

Eu m-am recenzat ieri, deși știam că s-a prelungit termenul, fix din motivele expuse mai sus. A fost rapidă treaba, cred că în 20 de minute cu tot cu citit instrucțiunile. Sunt ceva complicații pe la găsit o meserie din lista lor pentru ce fac eu, dar ne-am descurcat. Nu vă temeți de autorecenzare.

Vedeți că inițial introduceți o listă cu toți membrii gospodăriei voastre și adresele lor de email. Fiecare primește pe email un link spre un chestionar de completat online. Dacă aveți copii fără email sau vreți să completați voi chestionarele pentru alte persoane, să treceți acolo adresa voastră de email, ca să primiți voi linkul.

Eu așa am făcut pentru Alice. E amuzant că apoi chestionarul ei începe cu “conform CNP-ului declarat, sunteți de sex feminim și aveți 0 ani!”. Apoi a fost întrebată care este limba ei maternă și am pus româna, chiar dacă în cazul ei se limitează la a spune “ta-ta-ta-ta-ta” și uneori un “guuujdfg”, care mie îmi sună mai mult a olandeză.

O întrebare amuzantă în chestionat este legată de etnie, unde în listă sunt foarte multe posibilități. Am făcut screenshot cu toate acestea, ca să știu și eu pe viitor ce etnii pot fi prin România. Noi ne-am declarat cu toții romani, desigur, ave cesar!

Ce este un vlah, până la urmă?

Tot dubios a fost că am fost întrebat doar de ultima formă de învățământ absolvită. Am zis masterat. OK, unde? Am pus ASE, Cibernetică. Eu am făcut Electronica și apoi am zis să fac masteratul la ASE, că poate acolo sunt mai multe femei (erau mult mai multe!), și am urmat unul la Cibernetică despre “Baze de date – suport pentru afaceri”. Am impresia deci că, la acest recensământ, apar ca fiind economist sau cibernetician sau ce o fi acolo, nu ca inginer. De partea de inginerie nu m-a întrebat pe nicăieri chestionarul respectiv. Privesc cu îngrijorare acest aspect.

    12 comentarii

  1. Salutare, tot ieri și eu am făcut recenzarea.
    Totusi, am o mica nelămurire, la ultima pagina ai completat ceva la întrebarea dacă ai ceva de adăugat? Întreb pentru că la mine nu mi s-a finalizat cu domnwload interview.
    Cine nu a trecut nimic totul s-a încheiat cu succes.

      (Citează)

    • Dacă la sfârșit îți apăreau toate întrebările completate și nimic incomplet sau completat eronat (e un rezumat la sfârșit în care ți se spune câte întrebări ai avut), aștepți 3-4 zile și îți poți căuta cnp-ul pe link acela cu dovrec.insse.ro

        (Citează)

  2. M-am recenzat cand am vazut site-ul la tine pe blog, sa scap de o grija. Ai mei s-au trezit mai tarziu, au rezolvat si ei acum vreo saptamana.

      (Citează)

  3. in prezent, vlah ar fi romanul din Serbia

    nu stiam ca sunt atatea tipuri de romi

      (Citează)

    • sp

        (Citează)

    • Pot fi si aromani care se declara vlahi, dar si romani de pe Valea Timocului. In Iugoslavia era chiar dubios, ca vlahi erau oficial si cei din valea Timocului , care sunt un fel de olteni, cat si aromanii din Macedonia (de Nord). De ce? Din motivul simplist ca orice roman de la sud de Dunare e vlah.

        (Citează)

  4. Prost merge site-ul (de 2 ori am incercat sapt asta) Cel putin la mine pentru a face sa apara urmatoarele intrebari din chestionar am fost nevoit ca dupa fiecare raspuns sa accesez din meniul din stanga sectiunea in care eram si tot asa. Un fel de refresh :))
    Pentru copii am reusit sa primesc dovada/sa descarc in format PDF ceea ce am scris, dar pt mine si sotie, dupa apasarea butonului “Finalizare”, ura si la gara. Nu s-a intamplat nimic etc etc etc. Om vedea

      (Citează)

  5. Cumva au stiut ce scrie in contractul de munca la functie, in baza CNP-ului (si la mine, si la sotie), au reusit o interconectare cu o baza de date a statului roman, mare minune!

      (Citează)

    • In prima etapa a recensamantului (inainte de etapa autorecenzarii) s-au preluat date din surse administrative. In special in ceea ce priveste starea civila si situatia economica.

      Cat despre de ce se termina pe 27.05 si nu se mai lasa si weekendul la dispozitie, sunt necesare cateva zile pana pe 01.06 pentru a se putea centraliza situatia autorecenzarilor pentru a fi puse la dispozitia recenzorilor pe teren astfel incat persoanele autorecenzate sa nu mai fie ” vizitate” .

        (Citează)

  6. sa mi explice si mie dileala cu zi libera pt auto… recenzare.
    boss, iti ia 10 minute, pe ceas, ca te si cronometreaza baietii destepti.

    faci aia la birou cand oricum o freci ca nu lucrezi.
    si recensamantul cica e obligatoriu oricum, DECI DE CE SA DAI ZI LIBERA?? WHY??
    din nou, iarasi, again. ITI IA 10 MINUTE.
    eu nu fac matematica pt cat inseamna 10 min la un program de 8 ore de munca.

      (Citează)

    • Esti fun la petreceri, nu? Iti ia din timpul tau, sau ce? Nu e destul ca nemtii au peste 30 de zile de concediu si noi 20 si ceva? Si lasa-ma cu productivitatea, sigur sunt romani care au productivitate peste unii nemti, dar tot mai putine zile de concediu. Plus ca in unele tari se dau liberele de sarbatori i zi de lucru daca pica in weekend. Asa ca meritam o prapadita de zi in plus.
      Concret, ca sa aiba lumea stimulent sa se autorecenze, daca nu ajunge cel ca nu-ti mai bate la usa.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus