un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De ce ai pune țepi pe toată balustrada balconului? Nu plănuiești niciodată să stai rezemat de ea?

6 Apr 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

49 comentarii

Nu mai știu unde este blocul din imaginea de mai jos, Aviației sau Pipera. Nu contează așa tare.

Proprietarul balconului din centru a pus țepi pe toată balustrada sa. OK, or fi enervanți porumbeii dacă se opresc acolo și își fac nevoile în balconul tău. Ar putea avea bunul simț ca măcar să-l facă peste bord, nu în interior, dar șobolanii zburători nu sunt prea deștepți.

Dar totuși, țepi pe balcon? Care-i planul acolo? Niciodată, never ever, nu o să stea cineva cu coatele pe acea balustradă ca să se uite peste balcon, să țipe la copiii care bat mingea, să se uite dacă nu-i zgârie cineva mașina sau ce cumpărături mai cară vecinul în casă?

 

Nu mi se pare o idee bună.

    49 comentarii

  1. Poți să te uiți și fără să te sprijini cu coatele de balustradă, că nu ești pe prispa casei de la țară. Bănuiesc că ai fost ironic cu “să țipe la copiii care bat mingea, să se uite dacă nu-i zgârie cineva mașina sau ce cumpărături mai cară vecinul în casă”. Doar la români am văzut holbatul ăsta de la balcon, statul pe balcon ca să analizezi ce face cutăriță. Îl echivalez cu meltenismul, ghiolbănia și spartul de semințe. Ce a făcut proprietarului e, într-adevăr, o încropeală de prost-gust. Dar ne caracterizează asta, ca nație, așa că nu înțeleg mirarea :)

      (Citează)

    • Ho dimenticato come si dice in rumeno la Coca Cola

        (Citează)

    • @Deea, serios? Doar la romani ai vazut asta? In Italia, Grecia, Spania nu sunt oameni care isi beau cafeaua dimineata pe balcon si se uita la cei care trec pe strada sau chiar se saluta cu acestia?

        (Citează)

    • Nu e chiar asa, eu odata la o ora de stat la calc, ies 10 min pe balcon sa-mi limpezesc creierii si uochii! – chiar e recomandata treaba asta – sa-ti mai modifici focus-ul si pe alte obiecte (fauna ;) ) de la distanta…
      iar faza cu tzepii – poate omul a ajuns la maximul lui de anduranta in ceea ce priveste aceste pasari cacatoare! hai sa nu mai judecam oamenii doar dupa o poza, fara sa cunoastem toate datele problemei!
      Prin afara e plin de tzepi dinaia, inseamna ca toti sunt cretini??
      Si da, eu nu m-as sprijini cu coatele pe marginea unui geam de sticla -oricat de bine ancorat ar fi el.

        (Citează)

    • Cred ca este un soi de protectie pentru copii. ( Acum cativa ani, la Roman, s-a intamplat un accident de acest gen). Eu nu inteleg balconul.cu sticla.

        (Citează)

  2. Upground Residence Fabrica de Glucoza… arata aiurea

      (Citează)

  3. Eu nu înțeleg balcoanele neinchise cu termopane. Izolează termic, țin poluarea afară, vreau aer curat deschid un geam.

      (Citează)

    • Gaelex, in blocurile noi nu ai voie să închizi balconul după cum îți trăsnește, că nu e tarlaua ta să faci ce îți poftește inima.

        (Citează)

    • Plus ca poti tine borcanele cu muraturi fara frica inghetului.

        (Citează)

    • Nu inteleg, nu am platit apartamentul inclusiv balconul ca sa fie al meu sa fac ce vreau?!

        (Citează)

    • Evident că nu înțelegi. Fațada blocului nu îți aparține. E tare greu cu civilizația asta, știu. Mentalitate de doi bani – “e tarlaua mea și fac ce vreau cu ea”. Nu degeaba suntem tomberonul Europei.

        (Citează)

    • numai la noi vezi tot felul de modificari la balcoane de iti sta mintea in loc. am vazut inclusiv inchis partial cu niste boltari si caramizi sparte, probabil luate de la vreo demolare. si nici macar data o tencuiala peste. chestie de vreo 15-20 de ani. nimeni nu ridica o spranceana.

        (Citează)

    • Eu am avut un românaș din ăsta verde în blocul nou in care stau, care a visat într-o noapte că are dreptul să închidă balconul cu termopan. Rezultatul: amendă consistentă + aducerea balconului la stadiul inițial. Așa se civilizează țopârlanii care au impresia că “e dreptul lor”. Desigur, nici specimenul in cauză nu înțelegea de ce, că el era obișnuit să facă ce-i taie capul, așa fusese obișnuit în cloaca de unde a venit.

        (Citează)

    • Andrei Serbanescu

      06/04/2022 la 9:08 AM

      V-a trollat gaelex de v-a rupt..

        (Citează)

    • Gaelex, in mod normal as zice/spera ca trollezi, dar cu tine e greu de zis…. \
      Totusi nu e chiar asa cu inchisul, gandeste-te ca daca e prea cald, nu se fac butoaiele de varza murata, mai bine asa deschis, plus ca atunci cand tre’ sa scoti “zama” si borhotul e mai usor sa dai furtunul peste balustrada afara.

        (Citează)

    • Poti sa-ti bagi si capul in termopan, tii poluarea afara, nu mai porti caciula iarna. Ce zici? Cred ca este o idee buna.

        (Citează)

    • Da, foarte civilizat sa iti puta Glina in balcon. Sau sa te umple de noroi ploaia. Sau sa iti miroasa a balegar de la vacile bio din campul de vis a vis.

      Nu mai zic in oras, iesi in balcon si te doboara gazele de esapament, praful, mizeria generala, zgomotul.

      Dar nah, civilizatie.

        (Citează)

    • @Deea: cum ați reușit să-l amendați? Avem și noi specimene asemănătoare în complex dar legea nu ne permite să dăm amenzi, indiferent de ce conține regulamentul de ordine interioară.
      Mulțumesc!

        (Citează)

    • Asociația de proprietari a făcut reclamație la primărie. Amendă și în 2-3 luni a fost obligat să dărâme hardughia de termopan, după un vulcan de bâlbe și răgete din partea cercopitecului mutat la oraș.

        (Citează)

    • Cred ca ar trebui precizat printre prostiile debitate de unii si de altele ca omul si-a luat amenda nu pentru ca are asociatia vreun regulament ci pentru ca nu isi obtinuse autorizatia de la primarie.

      Daca urma pasii corecti si avea autorizatia de la primarie, puteau sa se dea cu fundul de pamant toate asociatiile din lume, nu aveau ce sa ii faca omului.

      Iar regulamentele de asociatii de proprietari se evita relativ usor – nu intri in asociatia respectiva. Nu ca ar avea vreo opozabilitate in fata legii vreun astfel de regulament.

        (Citează)

    • Exact. Se pare că nu avea autorizație…

        (Citează)

  4. Foarte probabil a facut-o din cauza păsărilor care se mai rahatesc pe acolo.

      (Citează)

  5. Poate omul vrea doar sa stea la aer, la măsuță, nu să tot curețe găinaț.

      (Citează)

  6. Așteptăm un an hai doi și Radu ne va face review-uri la bird free gel și diferite companii de țepi pentru păsări când o să vadă cum balustrada balconului din noul apartament o să se topească ca și cum un xenomorph ar saliva pe acolo.

    Give him time

      (Citează)

    • Noi am deschis balconul la bloc (fusese închis) și e super ok și bird free. Sigur, e niște praf, ca ești afara. Dar nimic prea dramatic.

        (Citează)

  7. Gaelex:
    Nu inteleg, nu am platit apartamentul inclusiv balconul ca sa fie al meu sa fac ce vreau?!

    Sunt prea multi care nu inteleg ca tine. De aia orasele noastre arata ca niste impovizatii

      (Citează)

  8. Chiar in poza se vede un porumbel la etajul superior; probabil e la fel de nemultumit ca tine de tepii aia 😉

      (Citează)

  9. Nu e vorba doar că vin și mai fac cate un rahat pe acolo. Își fac cuib in balcon și nu mai scapi de ei. Am avut probleme asta, am pus tepi, s-au mutat la vecini, și-au pus și vecinii, s-au mutat la următorii și tot așa. Până la urmă lumea și-a pus plasa la balcon… Arată ca naiba, dar e eficientă. Pur și simplu nu ai cum sa scapi de ei altfel.
    Eu am vrut sa pun sticla glisanta, care e undeva într-o zonă gri, că nici nu închizi balconul, dar tot faci ceva modificări la fațadă, doar că e suficient sa nu te înțelegi bine cu un vecin ca sa te oblige să aduci balconul la stadiul inițial.
    Anyway, porumbeii sunt mai năsoi că șobolanii.

      (Citează)

    • Au cuibarit niste porumbei in balcon la ai mei 9deschis, circa 9 metri lungime balconul). Au si ouat, vina lui taica-miu ca avea niste europaleti lasati aiurea acolo. Spart ouale, dat cu matura, scapat de porumbei din balcon. A doua zi, se ciubareau la o vecina generoasa si se gainatau pe treptele de la intrarea din bloc.

        (Citează)

    • Am făcut curat de o grămadă de ori, am aruncat un cuib și un ou făcute peste un weekend când am fost plecați. Peste o zi s-au întors și au lăsat al doilea ou (de obicei fac 2 oua la interval de 2 zile) direct pe gresia de pe balcon. L-am aruncat și pe ăla. După câteva zile au venit iar… Nu știu dacă erau aceiași sau nu, că oricum sunt sute de porumbei pe blocurile mai mici de vizavi.
      Am incercat cu soluție spray cu miros nu știu de care, cu ultrasunete, cu benzi reflectorizante etc. Nu a mers nimic.

        (Citează)

  10. Ba, intr-o vreme ma exasperau asa de tare ca as fi pus si eu. Si mi-as fi luat si o pusca cu luneta pentru aia care ii hraneau. Nasty little fuckers.

      (Citează)

  11. Ideea omului e foarte buna! Am si eu exact acesti “tepi” pe unitatea de AC. Sunt pentru porumbei. Se poate vedea un etaj mai sus cum “simbolul pacii” sta pe buda. Vedea-le-as ciulama si pe cei care ii haranesc cum ard in iad! Sa va vad eu cum ati savura cafeaua intr-un balcon plin de rahat(fara sa aveti covid, deci avand miros)…

      (Citează)

  12. sunt pentru pasari :)))))

      (Citează)

  13. Nu exista solutii cu ultrasunete care alunga pasarile ? N-am avut problema asta dar sigur sunt si alte solutii.

      (Citează)

  14. Ăia care hrănesc porumbeii sunt obisnuiți să dea uruială la găini în fiecare dimineață, dar i-a mutat Ceaușescu forțat la oraș.

      (Citează)

  15. Pai poate tepii nu sunt pentru pasari/ porumbei, ci sunt exact pentru a impiedica oamenii sa se sprijine cu coatele pe balustrada

    La asta vad ca nu s-a gandit nimeni. :-)

    Poate are copii pe care vrea sa ii tina departe de balustrada sau poate le-a pus vecinul de dedesubt intr-o noapte ca sa nu ii mai scuipe in balcon. :-)

    Acuma serios vorbind, nu vad nici un motiv sa ma sprijin de balustrada aia ever. Nici nu pare foarte solida, de altfel. E genul de chestie care mie imi dadea cosmaruri cand copiii erau mici. Exact sticla din asta am si eu la balcon in .ro si initial voiau sa o faca de 90 cm inaltime, cu greu i-am convins sa o faca de 120.

    Sigur, asta nu inseamna ca tepii aia nu sunt o taranie, doar zic ca nu m-as sprijini de balustrada.

      (Citează)

    • De fapt cred ca m-am pripit, nu este taranie.
      Desi nu arata grozav, este totusi discreta.
      Iar daca omul avea o problema cu porumbeii, mi se pare ok ca a recurs la solutia asta.

        (Citează)

  16. Gaelex:
    Da, foarte civilizat sa iti puta Glina in balcon. Sau sa te umple de noroi ploaia. Sau sa iti miroasa a balegar de la vacile bio din campul de vis a vis.

    Nu mai zic in oras, iesi in balcon si te doboara gazele de esapament, praful, mizeria generala, zgomotul.

    Dar nah, civilizatie.

    Ei bine, nu toată lumea stă în hârtoapele de lângă Glina sau prin alte favele de la periferie. Dacă acolo ai ales să-ți duci traiul, se explică mentalitatea ta de proprietar pe tarlaua lui. La ce cocălăreală e pe acolo, nu mă miră.

      (Citează)

    • Bucurestiul in esenta este o favela mare, hai sa acceptam asta. Faptul ca fatadele arata cum arata este rezultatul delasarii si incompetentei autoritatilor. Sunt perfect de acord cu tine ca atata timp cat esti intr-o comunitate este bine sa aderi la regulile acelei comunitati pentru a exista o oarecare armonie. Ce inseamna la nivel de Bucuresti comunitate te las sa pe tine sa decizi. De exemplu stiu vreo cateva exemple de ansambluri rezidentiale premium unde din varii motive oamenii au fost indemnati sa tina gunoiul pe balcon cat timp se rezolva problema operatorului de salubrizare. Ba mai mult au fost unii amenintati cu amenda daca pun gunoiul in pubelele neridicate de operatorul de salubrizare. Ei bine oamenii aia la un moment dat vor apela la solutia individuala si armonia din comunitate o sa fie un pic perturbata.

        (Citează)

    • Eu stau bine mersi in bloc de 4 etaje, am copacel care face umbra in spate, blocurile de 10 etaje taie zgomotul si praful de bulevard.

      Tot blocul are balcoanele inchise, care cum si cand a putut sa faca asta. Nici nu le-am facut parca pe toate o data, a fost o cheltuiala serioasa de fiecare.

      Din punctul meu de vedere atata timp cat toti folosesc aceeasi nuanta si materiale de buna calitate, e OK sa isi inchida balconul.

      Ba chiar e un nou trend de cativa ani, de a economisi costuri reabilitand termic blocurile ceva mai vechi, cu izolare mai buna si termopane.

        (Citează)

    • Nu înțeleg care mai este scopul unui balcon dacă tot alegem cu toții să le închidem. Adică devine un fel de debara (sau în cel mai bun caz, o camera mai mică). Nu mai bine construim direct apartamente cu sufragerie ceva mai mare?

        (Citează)

  17. Deea:
    Asociația de proprietari a făcut reclamație la primărie. Amendă și în 2-3 luni a fost obligat să dărâme hardughia de termopan, după un vulcan de bâlbe și răgete din partea cercopitecului mutat la oraș.

    la noi s a si castigat in instanta procesul inpotriva celui care a inchis balconil si tot nu s a refacut la stadiul initial.

      (Citează)

    • Dacă s-a câștigat procesul și vecinul refuză să aducă balconul la starea inițială, puteți să îi faceți plângere din nou și va plăti amenzi constant până reface balconul.

        (Citează)

  18. e misto la inceput pana stai acolo. Nu o sa l folosesti prea des daca nu esti fumator.
    Tu inca stai in apart comunist si ai balcon inchis. Deschide ti tu balconul si fii cel mai cool cu coatele pe afara.

      (Citează)

    • Da, avem balconul deschis noi. Flori pe el și tot. E drăguț și fără porumbei. Poate avem noi noroc și nu vor sa stea pe la noi.

        (Citează)

  19. Poate l-a rugat vecinul de dedesubt sa instaleze tepii, pentru ca se vede ca are balconul mai mare in poza.

    Porumbeii sunt o pesta, mie mi-au distrus AC-ul cu gainat, mi-e greu sa ajung la unitatea exterioara ca sa o curat fara sa fac acrobatii si sa dau plasa de insecte jos. M-am resemnat, si cand nu sunt babele din bloc atente, trag dupa ei cu o arma cu peleti de plastic. Am de o ciulama la activ.

      (Citează)

  20. Dar voi nu spalati si stergeti praful in balcon? Adica nush… daca e praf se matura/aspira, un mop se da relativ usor, geamurile se spala repede…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus