un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

1S-izarea biroului a fost de succes, așa că o voi aplica și în alte locuri din casă

13 Apr 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

11 comentarii

O săptămână mai târziu, biroul meu arată ca atunci când l-am reorganizat, adică extrem de curat și doar cu ceea ce-mi trebuie pe moment pe el.

M-am enervat la un moemnt dat că aveam prea multe prostii pe el. Le-am aruncat pe unele, iar pe majoritatea le-am pus la locul lor prin diverse sertare sau dulapuri, de unde le voi scoate doar atunci când am nevoie de ele. Așa că acum am un birou mare și frumos (pare prea mare, chiar) și liber, ceea ce în ultima săptămână m-a făcut să mă simt mai bine. Mai puțină dezordine = mai puțin stres.

N-am mai făcut fotografie. Cea de mai jos este în continuare bună.

(șervețele pentru Micuțul Salivău-vomitău, încărcător wireless, mouse, tastatură, baby monitor, o priză, tableta și mai sunt trei telefoane pe care le testez în această perioadă)

Și a mers atât de bine totul încât acum vreau să aplic această metodă (primul S din cei 5S ai unei tehnici de organizare) și în alte locuri din casă. Trecem la faza doi, SS cum ar fi. Glumesc, nu-i voi zice SS.

Masa de bucătărie probabil va fi prima lovită de elanul meu organizatoric. Trebuie să găsesc un loc unde să pun blenderul.

Cada și chiuveta din baie ar fi următoarele. Îmi place un aspect minimalist, dar cumva se tot strâng șampoane și creme și loțiuni și balsamuri pe marginea căzii. Sunt ferm convins că ar putea fi extrase din dulăpior cele necesare pentru acea baie și apoi puse la loc. Și apoi ce ne tot spălăm atâta, la cât de des pică apa caldă ar trebui să o lăsăm mai moale.

    11 comentarii

  1. Mi se pare misiune aproape imposibilă să păstrezi o astfel de ordine cu un copil mic în casă. Stai să înceapă să meargă, să alerge, să scotocească peste tot…

      (Citează)

  2. Toate lucrurile frumos aranjate pe birou vor ajunge pe jos cand copilul va incepe sa mearga. Si ma mir cum pisicile voastre rezista sa nu arunce mouseul, cesul, ce mai e pe acolo… unele pisici au damblaua asta, de a da jos de pe masa tot ce pot.

      (Citează)

  3. Pai probabil stii: sa faci ordine sau curatenie nu e mare branza – faci si apoi in timp lucrurile tind sa revina la starea de dezordine, apoi faci ordine din nou si tot asa.

    Secretul e sa mentii, nu sa faci ordine/curatenie. Iar pt asta e nevoie de workflow cum zic englezii, sau proceduri cum se zice la corporatie :-)

    Eu, care sufar un pic de OCD, am incercat sa aplic in casa ideile astea (pornind dd la Marie Kondo), dar s-a dovedit ca familia mea nu sufera de OCD la fel ca mine, asa ca nu a mers :-)

    Dau un singur exemplu: la mine in casa avem o mare problema cu foarfecele, niciodata nu gasim foarfece din prima cand avem nevoie. Am cumparat multe foarfece, deci nu e asta problema.

    Dupa investigatii amanuntite, s-a dovedit ca problema este ca nimeni in afara de mine nu pune foarfecele la loc dupa ce l-a folosit. Adica nu reapecta procedura. Prin urmare, niciodata nu gasim foarfece din prima. Asta e, eu am 2 foarfece ale mele puse in locuri inaccesibile pt copii, dar adevarul e ca nici macar eu nu respect intotdeauna procedura :-))

    Exasperat, am legat un foarfece cu ata de un sertar. Dar cineva a taiat ata aia chiar cu acel foarfece si tot l-a dus cine stie unde! :-))

      (Citează)

  4. the woman….that’s your problem right there :))
    apoi sunt pisicile.stiu ce spun :(

      (Citează)

  5. Reorganizarea și ordinea nu se termină niciodată. Dar poți face procesul mai scurt atunci când ai mai puține lucruri #DeclutterFTW
    Plus, cum zic străinii, everything in its place and a place for everything. Mai ales când vine vorba de achiziții noi.

      (Citează)

  6. De unde ai luat biroul asta? Ms

      (Citează)

  7. Am vrut sa iti scriu de la primul articol : exista suport/cutie de servetele din lemn /bambus . Vizual se integreaza mult mai bine cu biroul .

      (Citează)

  8. M-am gandit sa te intreb… cu apa calda… de ce nu ai cumparat un ap nou pentru voi, cu centrala si tot ce trebuie, si il inchiriai pe acesta…

    Este un sentimente ciudat sa iei totul nou pentru altcineva, nu mai bine era pentru tine ? Ca randament tot acolo ieseai cred.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus