un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Poliția Rutieră are drone ca să nu mai fie nevoie să coboare deloc în trafic

11 Apr 2022  ·

AUTO, TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Știrea că Poliția Rutieră a achiziționat drone de supraveghere a traficului rutier, unele care, citez, “le permit agenților să îi prindă cu mai multă ușurință pe șoferii indisciplinați” este exact ca-n vorba populară cu “ce-i trebuie chelului? tichie de mărgăritar”.

Care este problema mare a Poliției Rutiere? Păi este invizibilă. Nu sunt pe teren, nu sancționează șoferii indisciplinați decât dacă-i un filtru de radar pe undeva, așa că șoferii s-au obișnuit cu ideea că pot face orice în trafic fără a lua amendă.

În București, fără nici o glumă zic asta, chiar poți încălca orice din codul rutier cu extrem de mici, mici, mici șanse să iei amendă. De obicei nici când o faci în preajma unui agent de poliție acesta nu se obosește să intervină, că nu are de ce.

Și ce face Poliția în acest caz? Păi își cumpără drone. Ca să fie și mai invizibilă în traficul de pe șosele.

O dronă este la Bihor, alte două (“mai performante”) în Capitală. Cum funcționează acestea? “Dronele se pot îndepărta până la 6 kilometri, iar secvențele filmate ajung în timp real la echipajele de la sol. Când polițiștii văd că un șofer face o greșeală – anunță patrula mobilă, care îl oprește în trafic.”

via GIPHY

GTFO! Patrula mobilă? Oprire în trafic? Ce SF-uri!

Nu știau cum să-și mai justifice statul în birou sau ascunși la umbră și au găsit un contract pentru drone. În curând sper să cumpere un întreg satelit de spionaj ca să poată susține că așa supraveghează întreg traficul de sus și dau amenzi prin el. N-ar mai fi nevoie deci să iasă deloc din birou, nu că șefii poliției ar fi ieșit oricum de acolo vreodată. Probabil le e teamă că nu mai încasează spor de xerox sau ceva așa dacă pun piciorul măcar o oră în afara clădirii ca să vadă realitățile traficului din oraș.

Dronele par a fi DJI Mavic 2 Enterprise cu camere video normale și de termoviziune. Prețul de listă este de 7.000 de dolari per bucată, dar cu baterii suplimentare și licitație, cine știe la cât or fi ajuns. Oricum nu contează, nu o să le ridice nimeni după a doua săptămână sau după prima bușitură.

(Ce-i lipsește chelului?) Tichie de mărgăritar: Se spune despre cei care au sau doresc să aibă lucruri de preț nefolositoare, deși sunt lipsiți de strictul necesar.

    12 comentarii

  1. Păi cum naiba să iasă în trafic ❓❗ Vrei să ajungă obosiți la pensiile alea speciale primite Moca fără să contribuie ❓

      (Citează)

    • Ai boticul f.dezvoltat!
      Nu-l mai pune fără să gândești TU.
      (polițiștilor li se rețin contribuțiile respective! surpriză!?!!!!)

        (Citează)

    • @theSame, sa inteleg ca politistii au pensii normale?
      Sau te-ai activat aiurea si de fapt @Doc are dreptate, pensiile primite de acestia fiind mai mari decat contributia la sistemul de asigurari sociale?

        (Citează)

  2. dacă azi/acum s ar desființa Poliția Rutieră, în trafic nici nu s ar simți.

      (Citează)

    • Suspectez ca a fost desfiintata de cativa ani iar un fost politist de la fostul birou de legatura cu presa se distreaza mancand o pensie timpurie si trimitand “for fun” comunicate de presa cu cel mai fantezist continut posibil.

      “Ia stai bai, sa vezi ce idee mi-a venit! Azi bag una ca cica politia a cumparat drone pentru supravegherea traficului! Mama, o sa rupa asta!”

        (Citează)

  3. 6 km departare, Rezista bateriile atat? Daca se prăbușește există riscul să nu o mai gasești… Să pierzi echivalentul unei masini de politie veche de cativa ani.
    Nu or sa fie folosite niciodată.

      (Citează)

  4. e bine, din drona nu se vede ca filtrul de particule e scos si ca ciobosii vorbesc cu telefonul la ureche, sa nu consume bluetooth din masina.

      (Citează)

  5. Fiind licitatie, cred ca mai pui un 0 la pretul in dolari si de asemenea ii schimba moneda in Euro.

    Altfel va fi distractie maxima pentru ca si daca le vor folosi, orice urma de avocat depune contestatie ca nu sunt omologate si se anuleaza dovada video.

      (Citează)

  6. Adevarata intrebare este cine a cumparat niste drone si vrea sa le vanda la supra-pret?

      (Citează)

  7. Politia Rutiera NU EXISTA practic
    Din aceasta cauza isi permit cocalarii sa faca orice vor in trafic.
    In afara de “praf in ochi” cu cate o actiune aranjata cu presa cu mult tam tam in rest nu fac nimic concret
    Romania “tara sigura” nu e asa domnule ministru BODE?
    CARE TARA SIGURA?
    Cu un asa MINISTRU INCOMPETENT= BODE nici nu ma mira ca oamenii nu se simt aparati de institutia numita MAI

      (Citează)

  8. theSame:
    Ai boticul f.dezvoltat!
    Nu-l mai pune fără să gândești TU.
    (polițiștilor li se rețin contribuțiile respective! surpriză!?!!!!)

    Ești milițian cumva ? păi e normal să-ți convină ieși la pensie la 45 de ani și contribui nici jumate din cât contribuie fraierii care ies la 65)

      (Citează)

  9. Fac treaba maxim in bucuresti. Stau la panda. Cred ca singura data cand am luat amenda anu trecut, facut stanga peste dubla continua cum cobori prin spate la acaxemie dinspre piata de flori si faci stanga spre constitutiei. Era 1 noaptea, nici dracu pe strada si am zis sa economisesc manevrele de mers la dreapta 50m pana la rond si intors. Fiiiix cum am facut stanga, hop si baietii cu girofar dinspre rond. Fix la panda la facut planu de amenzi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus