un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am luat 8 beri BrewDog la ofertă

22 Apr 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE, TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Că tocmai ce scriam de aplicația Bonapp, am folosit-o pentru prima oară cu succes. Am ieșit cu Matilda și prieteni aici la Biutiful la Timpuri Noi. Pe drum am deschis și aplicația ca să vedem dacă-i vreo ofertă în zona.

Era ofertă. Grain Trip vindea pachet de 8 beri BrewDog cu preț redus, adică la 75 de lei. O bere BrewDog e minim 10 lei în magazin. Am cumpărat unul și l-am ridicat în drum.

Am băut cu ocazia aceasta o bere numită Jagged Edge, care-i superbă. Un Spiky India Pale Ale, scrie sub titlu, și mă temeam că-i spiked cu cine știe ce prostie. În practică, e posibil să aibă un strop de lămâie în ea. Oricum, un IPA excelent, cum n-am mai băut de mult.

Pachetul mai include și beri Kaiser Clone (de tip keller helles lager) și altele de la BrewDog, dar din aceasta Jagged Edge aș bea oricând. Oricum, bună treabă.

Bonapp este aplicația prin care diverse magazine vând cu preț redus, la final de program, produse care expiră sau care n-ar mai fi bune a doua zi sau, cum probabil e la aceste beri, care nu se vindeau foarte bine, că totuși Grain Trip facea cafea și patiserie și pâine bună, nu-i treaba lor cu bere artizanală.

    16 comentarii

  1. Reducerea e de 5 lei?

      (Citează)

    • La Radu conteaza chestia cu prevenirea risipei, desi nu prea stiu cum se incadreaza berea aici – cumva induce ideea ca berea aia era veche, trebuiau s-o scoata de la vanzare.

      Despre aplicatiile de genul asta: am mai vazut niste clipuri pe net si foarte multe “pachete surpriza” contineau paine. Dar la modul ca erau 6-7 paini, chiar mai multe. Nu inteleg cum functioneaza asta in combaterea risipei: ala care primeste 6 paini VECHI ce face? le mananca el timp de doua saptamani (presupunand ca mai sunt mancabile dupa cateva zile)? sau tot la gunoi ajung…

      Exemplu: https://doortjesblog.nl/too-good-to-go-brood-box-bij-de-vomar

        (Citează)

    • @Kopa_Kopan, eu împart cu vecinii pâinea de la 2good2go. Dacă iei un box cu pâine care costă 15 euro în mod normal și te aștepți să primești ceva doar pentru o familie, problema e la tine, nu la magazin.

        (Citează)

    • Daca iei in cunostinta de cauza un bread box, e altceva, dar sunt cazuri in care se dau “pachete surpriza”, in care nu stii ce primesti. Te poti trezi cu 7 paini si doua salate vestejite.

      Iar la chestia cu impartitul painii cu vecinii, nu stiu ce sa zic. Daca tu si vecinii aveti un astfel de sistem, e bine. Insa eu unul nici n-as oferi si nici n-as accepta paine veche ca sa reduc – chipurile – risipa.

      Ma bucur insa ca exista oameni care consuma cu placere bere statuta, paine veche, prajituri obosite, platind pentru acest privilegiu. Eu inca nu am acest har, si nici nu cred ca-l voi deprinde vreodata.

        (Citează)

    • opa, s-au adunat olandezii nervosi.
      Am patit si eu cu 2good2go, am prmit de la un hotel din apropiere o cutie cu vreo 8 croissante, ramase de la micul dejun.
      Am considerat ca “asta e”, am mancat 4 dintre ele (cate 2 din fiecare) si tot am “salvat” 50% din risipa.

        (Citează)

    • Niciodată nu am primit pâine veche. Și nici în exemplul tău nu pare a fi pâine veche.

        (Citează)

    • Koppa nu e pâine veche 😅 e pâine făcută în ziua respectiva. Daca nu se vinde pana la sfârșitul zilei, o aruncă. Asta la Grain Trip și la alte brutarii scumpe. Nu își permit sa vândă un produs sub-premium pe bani mulți, ca își alieneaza publicul. Asta cauzează multă risipă. Cu aplicația asta, măcar dau ce rămâne pe bani mai putini.

        (Citează)

    • @C, ai “salvat” niste mancare. Dar pentru tine personal nu vad sa fi fost vreo afacere. Ai luat 8 croissante la pret de 4 si ai mancat 4 dintre ele, deci la final ai consumat produse la pretul de magazin. Dar… selectia a fost facuta de ei si in plus ai mancat croissante putin mai vechi, nu proaspete.

      Ma duc in extrema acum, dar in anumite situatii un astfel d eprogram poate incuraja risipa alimentara. Patiseriile, in loc sa calculeze cate produse ar vinde in ziua respectiva, fac mai multe ca sa fie sigure ca au pe stoc si se gandesc ca restul le vand la reducere (chiar si asa avand un mic profit).
      Iar clientii le cumpara tot la reducere si arunca jumatate.

        (Citează)

  2. a zis ca e minim 10 lei, deci poate fi si mai scumpa de 10 lei. hai ca nu e greu

      (Citează)

  3. Salut Radu,

    Fara sa fac concurenta neloiala, dar as vrea sa-ti recomand o bere misto de tot: HAB (Transilvania lager). E un vis, eu am descoperit-o recent.

    Cele bune.

      (Citează)

  4. GabrielG:
    a zis ca e minim 10 lei, deci poate fi si mai scumpa de 10 lei. hai ca nu e greu

    Si cat e reducerea ? 10 lei? Adica daca o pot lua la 10 lei cu zero km. De ce sa dau 75 de lei pe 8 bucati cand sunt aproape de data expirarii in loc sa dau 80-85 de lei proaspata?

    Hai ca nu e greu. Zi cat e reducerea.

      (Citează)

    • E 50% reducerea, preturile hipster pentru Brew Dog sunt 19-20 lei pe cutie.

      Uneori sunt chestii interesante pe Bon App, dar în ideea ca trebuie consumate rapid, 1-2 zile.

      De ex, Starbucks au asa numitele Surprise Box, la 16 lei în loc de 33 – erau o salata și un iaurt cu cereale și chestii, ambele de la Fru Fru, cu expirare peste o zi.

        (Citează)

    • Daca primesti produse care expira a doua zi, este acceptabil. Dar eu am primit produse care expirau in ziua respectiva (pentru un pachet care se activa la ora 20:00).

      PS: nu era Starbucks, poate ei sunt ceva mai seriosi.

        (Citează)

  5. Profit de această ocazie să le reamintesc oamenilor că data de expirare nu e bătută in cuie si oricum este pusă cu o foarte mare marjă de eroare.
    Majoritatea produselor pot fi consumate lejer încă 4-5 zile după expirare.
    Din păcate aplicația asta ca si majoritatea reducerilor din supermarket sunt elitiste.
    Am bere de 20 lei redusă la 10. Sau biscuiți vegani de 25 lei reduși la 10 lei. Plm iau biscuiți cu 4-5 lei și nu moare nimeni.
    Cel mai probabil economic e mai profitabil să arunci decât să te stresezi cu eficientizarea. Noroc că există presiune publică.

      (Citează)

  6. Ce parere ai de berile alea englezesti de la lidl? cum ti se par?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus