un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bonapp.eco: aplicația prin care magazinele vând la preț redus ce le rămâne la finalul zilei

14 Apr 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

13 comentarii

Mi-a zis mai demult Matilda de aplicația aceasta Bonapp, dar nu am percutant decât ieri seara. Eram la Grain Trip aici pe la Timpuri Noi când a intrat un bărbat zicând că are de ridicat o comandă prin Bonapp. I-au dat câteva pâini și un quiche.

Uitați care este sistemul: în fiecare zi, diversele restaurante sau magazine din aplicație pun la vânzare produsele pe care altfel poate le-ar arunca. Poate expiră, poate se întăresc, poate le rămân din diverse motive. Un fel de “vânzare accelerată” de la Mega Image.

Din ce am văzut eu, în Bonapp se vând la jumătate de preț. Se cumpără în aplicație. Trebuie să te duci acolo și să le ridici, până în ora închiderii. Nu e cu livrare.

Am instalat și eu aplicația. Încă nu am cumpărat nimic, dar probabil o voi face pe viitor. Sunt împotriva risipei alimentare și n-am probleme cu produsele la vânzare accelerată sau de alt tip.

Sunt în aplicație câteva magazine din cartier, unde aș putea ajunge oricând dacă pun la vânzare ceva interesant. Pentru altele ar fi mai degrabă de oportunitate, poate sunt prin zonă la orele serii și văd o ofertă bună, cum ar fi Sweetology sau Friddi.

M-am uitat prin lista de magazine și am văzut și Cora, Starbucks, Real foods, câteva cofetării, Sweetology, Friddi, Amis de la Fete, Wineful, Cămara, Velocita, Tartelicious, Penny și altele, inclusiv—Doamne-ajută să prind!—Berliner Donuts. Sunt câteva și din Iași. Nu pun toate oferte zilnic, ci doar când este cazul, dar nu mă deranjează asta.

În concluzie, interesantă ideea, le doresc mult succes și la cât mai multe magazine în sistem.

    13 comentarii

  1. Deci, in loc sa doneze au facut o intelegere cu astia si le vand. Si le vand chiar la pret piperat… 6 prajituri statute, la 76 de lei! Bine ca le merge mintea…

      (Citează)

    • de ce sa doneze?

        (Citează)

    • Cătălin Tănase

      14/04/2022 la 7:11 PM

      Da’ cum de i-ai văzut doar pe aia? Vezi că sunt și Cora p’acolo.

      Hatereală gratuită…

        (Citează)

    • @mihnea – eu stiu ca era lege care obliga comerciantii sa doneze mancarea care intra in termen de garantie redus. Dar se pare ca au gasit o chichitza care le permite s-o vanda.

        (Citează)

    • @Kopa_Kopan, nu au găsit ei chichița. Ca la orice serviciu care ajunge și în Ro, există deja de 2-3 ani sau chiar mai mulți ceva similar mai la vest. Bonapp este doar o clonă de 2good2go.

        (Citează)

  2. Stirea importanta a zilei legata de aceasta aplicatie e ca a ajuns si la Cluj. Mersi de idee, abia astept sa o folosesc!

      (Citează)

  3. Eu am achizitionat de cateva ori si pot sa spun ca merita . Valoarea oferita de pachete este mai mare decat pretul platit.

      (Citează)

    • Am cumparat si eu de la Grovy prin aplicatia asta si este cea mai mare pacaleala. Iti dau un pachet de produse care expira in ziua respectiva, produce care evident nu se pot consuma atunci, pe loc si ei ar fi trebuit sa le arunce in urmatoarele 3-4 ore.

        (Citează)

    • Pai cred ca era destul de evident ca asta e. Ma rog, ar putea sa puna termenul de expirare, pe de alta parte sa stii ca nu se moare daca consumi chestii la care e termenul trecut cateva zile. Oricum, fara livrare pe mine nu vad luand de la ei, pentru ca oricum ma vad ducandu-ma cu vreun Lime sau Uber pana acolo.

        (Citează)

  4. Prin alte parti este interzisa prin lege risipa de mancare, poate vine si la noi asta.

    Daca te duci la mega aproape de inchiderea programului, poti sa iei produsele lor de patiserie la jumatate de pret.

      (Citează)

  5. Ai spus ca este valabile pe Iași si am instalat aplicatia, momentan nu sunt oferte, dar astept.

    Multumim de pont

      (Citează)

    • Am instalat aplicatia, dar momentan Iași-ul nu apare, verific periodic. În schimb este prezent Clujul.

        (Citează)

  6. 1. Am incercat chiar la inceput cu un pachet de la Cora și au fost niște produse random la 25 de lei. Dacă mă duceam eu putea să cumpăr aceleași produse, doar că produse de marcă proprie și nu de brand cu mai puțini bani. O să mai încerc și cu patiserii sau cafenele să văd ce și cum. Până nu o să aibă deal-uri foarte bune, nu o să crească prea mult neapărat.
    2. Aplicația asta e clonă de Too Good To Go, inclus la schemă de culori și design. Am încercat TGTG in Londra si am luat cu 3-4 lire produse de 10-15. Chiar simțeai că ai făcut un deal.
    3. Nu știu care este procedura cu mancarea ce expiră repede la noi, dar în Londra am luat de zeci de ori produse gratis cu aplicația Olio, dar există 2 mari mențiuni. UK are reguli de food and safety mult mai dure sau care se respectă mai tare, deci ai foarte multă risipă din prima. La noi garantat se mai vinde marfă neconformă la greu. De asemenea englezii au foarte multă mâncare direct gata de mâncat, care e mult mai ușor de impărțit.
    4. Ce am văzut la noi Kaufland și Lidl ce au cantină socială prin Griviței în București. La 10-11 noaptea cei de la Carrefour la Gara de Nord donează mancare plus vanzare accelerată la Lidl, Kaufland, Carrefour, Mega, Profi, Auchan, Cora.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus