un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Calea Victoriei devine pietonală în weekendurile de vară începând de acum

29 Apr 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

33 comentarii

Acum se numește Străzi deschise, nu La Pas pe Calea Victoriei, dar nu contează. PMB a anunțat de ceva vreme prin comunicatele lor de presă că se închide traficul auto în weekendurile din perioada 30 aprilie – 16 octombrie. Zona de activități include de fapt și bulevardul Kiseleff, dar și străzile adiacente Căii Victoriei. Vor fi organizate diverse activități cultural-artistice, sportive și educaționale, inclusiv spectacole pentru copii și recitaluri de muzică.

Dar știți deja de ce merg bucureștenii acolo. Fără trafic auto este tot mai plăcut să bei o cafea sau să mănânci o savarină bună pe Calea Victoriei, în liniște, pe sub clădiri care au fost renovate, într-o zonă care a devenit deja hubul gastronomic al orașului și în curând va fi și cea mai frumoasă porțiune din acesta.

Noi vom fi des pe acolo. Dacă vedeți pe cineva cu o tunsoare ciudată, un copil agățat la piept în ham și cu Matilda lângă el, probabil sunt eu. Dacă și are în mână o savarină de la Liberte sau o cafea de la Sloane sau înghețată de la Velocita sau, cel mai probabil, toate trei deodată!, garantat sunt eu. Pentru recomandări de localuri, vedeți linkul de mai sus.

 

    33 comentarii

  1. Totusi, betoane, vuiet de defileu intre cladirile alea…

      (Citează)

  2. Parcă vad coada aia imensa la aia cu înghețata. Dar e mișto că-ți clătești ochii. Cand mai ajung pe acolo imi fac ochii ca girofarul 😂

      (Citează)

  3. O zona extrordinara, pitoreasca de o frumusete iesita din comun. N-as da o plimbare pe calea victoriei pe nimic din lumea asta. Recomand din tot sufletul.
    Daca ar sta in puterea mea as inchide traficul de tot pe calea victoriei. De fapt as inchide calea victoriei de tot.

      (Citează)

    • Am râs cu clăbuci citindu-ți comentariul. Nu mai zic nimic în plus, că-mi sar patrioții bucureșteni în cap. Mai ieșiți și voi prin alte țări, să nu vă mai extaziați atât de o chestie absolut banală, în cea mai infectă capitală din UE.

        (Citează)

    • O basina de sosea, multe betoane, blocuri cojite si mizerie unde si-au pus unii taraba in mijlocul străzii. Nu o zic cu răutate, bunicii mei stateau pe Dr. Felix la o aruncatura de bat de Piata Victoriei dar nu mi se pare ceva wow fata de alte capitale europene.

        (Citează)

    • Incearca una pe malul marii. Chiar si iarna…

        (Citează)

  4. Care e spirla ca pietonala dar de fapt se umple de magazine.
    Scopul e unul comercial de fapt nu plimbarea ratonilor pe jos.
    Încă 2 ani asa și poc se închide traficului de tot și se umple zona de terase, aceste motoare ale economiei

      (Citează)

  5. Eu am venit doar pentru comentariile in contradictoriu :))
    Daca se face de ce se face, daca nu se face de ce nu se face :)

      (Citează)

  6. Orice, numai sa nu rezolve traficul. Semafoare nu se poate, politia rutiera in strada nici atat.

    Lucrari la termoficare nu, crescut pretul la gigacalorie, da, asta se poate.

    Primarul Bucurestiul, campion al impotentei, necontestat la acest titlu decat de presedintele tarii.

      (Citează)

    • Semafoarele de pe Victoriei chiar functioneaza ok, poti sa ajungi la Unirii uneori fara sa stai la mai mult de un semafor.

        (Citează)

    • Lol. A crescut pretul energiei in toata lumea si tu te plangi ca pretul gigacaloriei a crescut in cel mai bogat oras din tara si care avea si cel mai mic pret pana acum :)))

        (Citează)

    • Nu ma deranjeaza sa platesc daca si primesc serviciile aferente, nu ca iarna aceasta cand am facut frigul in casa si m-am spalat la boiler desi am platit lunar 200 de lei pentru asa zisa caldura.

        (Citează)

  7. Deea:
    Am râs cu clăbuci citindu-ți comentariul. Nu mai zic nimic în plus, că-mi sar patrioții bucureșteni în cap. Mai ieșiți și voi prin alte țări, să nu vă mai extaziați atât de o chestie absolut banală, în cea mai infectă capitală din UE.

    Rasul cu clabuci e pe celalalt blog. Tot dincolo e si extaziatul pe la altii, aici ne place pe Victoriei. Poate te-ai ratacit..

      (Citează)

    • Colegul Vali tocmai a postat: “Nu mai fiți nașpa, bucureștenii nu au nevoie de apa calda, au nevoie de străzi deschise.” Well… :))

        (Citează)

    • Tot de la acelasi coleg: ”trebuie sa cultivați pământul, să creșteți un porc și niște găini.”
      Deci mai ramaneti si pe acasa, nu e obligatoriu sa va placa tuturor la Bucuresti.

        (Citează)

    • @Deea, cred ca suferi rau de tot ca nu esti capabila sa pleci din tara asta pe care o urasti din tot sufletul. Sincer, imi pare rau pentru tine.

        (Citează)

  8. Se făcuse la Velocita o coada de 40 de persoane – am numărat – la un moment dat acum 2 wknduri :) Good stuff, oricum.

      (Citează)

  9. Boss e o diferență între a se face zona pietonala și alta mâncare de peste e sa umpli de mizerii over-priced.
    Idea de baza a proiectului a fost tradata pt alte scopuri.

    Robert:
    Eu am venit doar pentru comentariile in contradictoriu :))
    Daca se face de ce se face, daca nu se face de ce nu se face :)

      (Citează)

  10. Cu siguranță o sa fiu și eu cu fetele mele pe Victoriei. O plimbare pe Victoriei, Universitate, Magheru, nu strică.
    Am auzit că mersul pe jos face piciorul frumos. 😜

      (Citează)

  11. Maximum a ce pot produce ONG-urile dambovitene: propuneri de inchidere de strazi.

      (Citează)

  12. Iar weekendul viitor se închide tot orașul cu ocazia semi-maratonului București. Sunt bannere puse peste tot pe Victoriei de multe luni (la fel cum sunt puse și pt maratonul din octombrie), dar presupun că mai sunt mulți care n-au aflat.

      (Citează)

  13. Deea:
    Blackskull 29/04/2022 la 3:47 PM
    O zona extrordinara, pitoreasca de o frumusete iesita din comun. N-as da o plimbare pe calea victoriei pe nimic din lumea asta. Recomand din tot sufletul.
    Daca ar sta in puterea mea as inchide traficul de tot pe calea victoriei. De fapt as inchide calea victoriei de tot.

    Deea a facut un city break in Viena si unul in Praga, iar acum nu mai are nimeni nicaieri voie sa se bucure de ceva din Romania.
    Fiti destepti, nu fiti ca Deea.

      (Citează)

    • Cred ca se refera la extazul exacerbat al unora fata de evenimente absolut normale prin alte parti. De pilda prin Creta sau Alexandropolis prin ’93…

        (Citează)

  14. Nu stiu la ce ma asteptam scrolland la comentarii. Saraci, urati si ciudosi mai sunt unii romani. Ba ca e mai frumos in afara deci nu ne putem bucura de ce avem aici, ba ca-s scumpe savarinele.

      (Citează)

    • Românii se bucură de savarine la suprapreț, degustate tacticos în poluarea și mizeria Bucureștiului, flancați în dreapta și în stânga de blocuri comuniste anvelopante. Dar, uite, Dragoș deja mi-a făcut profilul psihologic și știe el sigur că mă raportez la un city-break la Praga, și fix de aia îmi pute Bucureștiul și România, în general. Bravo, Drăgoșele, ai ghicit! :)))
      Din cauza asta emigrează românii ceva mai destupați la minte, că au văzut ei cum e în Praga într-un city-break.

        (Citează)

    • @Deea, de ce nu esti corecta acum? Dragos a spus ca te raportezi la doua city-break-uri. Cu totul altceva, implica o experienta de viata dubla.

        (Citează)

  15. In sfarsit o chestie care face sens. Si se incadreaza organic in necesitatile orasului.

      (Citează)

  16. mac gregor:
    In sfarsit o chestie care face sens. Si se incadreaza organic in necesitatile orasului.

    Asta e la mișto? Apa calda e anorganică?

      (Citează)

    • Probabil da, dacā “face sens” unic…

        (Citează)

    • Lol, ai dreptate, am uitat ca bucurestenii n-au apa calda.

      E organic sa faci Calea Victoriei pietonala in weekend pentru ca in istorie, bucurestenii aveau ca distractie plimbarea pe Calea Victoriei. Sociologic lucrurile nu se schimba prea mult.

        (Citează)

  17. Deea:
    Am râs cu clăbuci citindu-ți comentariul. Nu mai zic nimic în plus, că-mi sar patrioții bucureșteni în cap. Mai ieșiți și voi prin alte țări, să nu vă mai extaziați atât de o chestie absolut banală, în cea mai infectă capitală din UE.

    N-ai fost la Atena…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus