un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 2 martie 2022

2 Mar 2022  ·

ȘTIRI  ·

11 comentarii

Valeriu Gheorghiță a fost schimbat din funcția de președinte a Comitetului de Coordonare a Vaccinării.

Mai mulți taximetriști au fost amendați pentru că au cerut bani mulți unor refugiați ucraineni.

Mi-am cumpărat, pentru al 10-lea an la rând, licență de Office 365 multi-user. Am găsit un preț bun la eMAG. Nu excelent, dar bun și cu 100 de lei mai mic decât direct de la Microsoft. Cea de 1 an, 1 utilizator, care oricum vă dă dreptul să o activați pe mai multe dispozitive, este 179 lei.

Samsung S22 Ultra este foarte rezistent. Știu că mulți zic că acel OnePlus 10 Pro s-a rupt la o apăsare foarte mare, dincolo de normal. Foarte adevărat, dar S22 Ultra nici măcar nu flexează în aceleași condiții. Dați direct la 7:00 pentru asta:

    11 comentarii

  1. – Pago: Nu inteleg cum se poate extinde in alte tari cand au design din deceniul trecut. Experienta de utilizator e jalnica, platesti facturi si dupa aia te uiti la niste animatii jalnice cu “puncte” care iti intra in cos!? Numele locatiei limitat la 8 caractere in unele cazuri, pare random… Abonamentul muuuuult prea scump pentru ce ofera, 18 lei pe luna nu dau cand pot face gratis tot ce ofera ei.
    – Zara: Si-or fi dat romanii seama ca aia vand haine de unica folosinta?

      (Citează)

  2. Pago ala ar fi trebuit sa moară de mult, am vorbit de 2 ori cu ei si i-am intrebat cum tin datele mele de autentificare si mi-au raspuns “stati linistit, datele sunt securizate”. La al 2-lea mail nu au mai răspuns.

    Lucrez in securitate IT de 10 ani ca sa “stau linistit” pentru ca imi spune o tanti de la Pago.
    Desigur ca nu voi da niciodata credentialele mele in plain unui 3rdparty, gen Pago.
    Just wow.

      (Citează)

    • Exagerezi. Cum sa fie in plain text? Uber, Bolt, tot in plain text? Sau ei ti-au raspuns la mailuri si consideri ca la Pago e alta marie cu alta palarie.

      Sunt sustinuti de Visa, Mastercard, de Banca Transilvania. Sunt niste standarde pe care trebuie sa le indeplineasca, nu vine orice Gigel “mi-am facut aplicatie, puneti-mi si mie sigla voastra prin ea”. Chiar crezi ca astia de la Transilvania recomanda aplicatia ca sa ce, sa ii caute clientii non stop ca li se fura bani si ei sa stea sa investigheze ce si cum, unde, ce sume si alte balarii?

      Sa nu mai fim paranoici fara motive.

        (Citează)

  3. Din articolul cu Windows 11:

    Windows 11 released last fall and promised to be a new and refreshing update that tries to rid itself of the past. Unfortunately, it seems that Windows 11 adoption has been slowing in lieu of Windows 10 updates.

    De fiecare data cand Microsoft a incercat sa reinventeze sistemul de operare, au dat-o in bara. Posibil ca pana la urma va fi adoptat si Windows 11, dar asta dupa 2-3 update-uri care il vor aduce mai aproape de feeling-ul din Windows 10.

      (Citează)

  4. Licenta de O365 nu mergea luata de la colegii tai?

      (Citează)

    • Licenta de O365 e practic un abonament la Onedrive la care primesti bonus programele Office. Ca utilizator privat, daca nu te intereseaza spatiul ala (6x1TB) mai bine folosesti LibreOffice sau Google, sau chiar Office online.

        (Citează)

  5. “Noroc” cu razboiul, ca mai pun si bugetarii osul la treaba. Taximetristul ala era ok cand lua bani cu japca de la turisti sau de la romanii veniti din provincie, a fost amendat cand a cerut de la ucraineni.
    La fel, acum afla ANAF si DIICOT ca sunt niste firme rusesti pe aici care spala bani si fac evaziune. Pana acum erau ocupati sa popreasca conturi de persoane fizice pentru cateva zeci sau sute de lei.

      (Citează)

  6. “Mai multi taximetristi” – adica doi.

      (Citează)

  7. Un CL60 din ala a aterizat acum cateva zile la Sibiu, venind din Oslo, si a plecat dupa 40 de minute. In zilele dinainte fusese in Germania, Franta, UK etc.

      (Citează)

  8. Nea colonel gheorghita e noul manager al spitalului sri. Mai sta 5 ani si iese la pensie. Poate chiar cu grad de general, ca la cati avem in romania ce mai conteaza unu in plus. Il doare la basca.

      (Citează)

  9. Sorin:
    Licenta de O365 e practic un abonament la Onedrive la care primesti bonus programele Office. Ca utilizator privat, daca nu te intereseaza spatiul ala (6x1TB) mai bine folosesti LibreOffice sau Google, sau chiar Office online.

    e doar 1 TB la 6 utilizatori..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus