un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 17 martie 2022

17 Mar 2022  ·

ȘTIRI  ·

10 comentarii

Praful din Sahara:

    10 comentarii

  1. Reclame direct in Windows. Cred că e timpul să văd cum fac să meargă programul de CAD pe Linux.

      (Citează)

    • Deja asta cu reclame pentru un soft pe care deja il platesti, devine nesimtire grava. Poate totusi intervine si Parlamentul European si interzice astfel de ptractici.

        (Citează)

    • Nu știu exact de ce CAD ai nevoie, dar nu cred că merită să te chinui dacă nu există versiune de Linux. Cred că WINE ar fi o soluție, dar depinde de soft și de comunitate – dacă e ceva folosit la scară largă poate s-au chinuit să-l facă să meargă.

      Nu știu dacă te ajută, dar Bricsys au ceva ce seamănă cu AutoCAD și pentru Linux și macOS. Nu vreau să fiu pesimist, dar inclusiv lipsa Microsoft Office mi se pare un dezavantaj, pentru că unele softuri importă/exportă date în Excel. După părerea mea mai degrabă macOS decât Linux pentru inginerie, doar că acum nu mai poți rula nici măcar un VM cu Windows la nevoie.

        (Citează)

    • Si baga in curand si obligativitatea la W11 Pro sa-ti faci cont Microsoft si sa ai Internet cand il instalezi, sa nu poti cu user local. Ca sa te tinteasca si mai bine cu reclamele si sa faca mai multi bani de pe urma ta. Microsoft se indreapta din ce in ce mai mult spre Google, a simtit unde se fac banii adevarati.
      Reclame integrate pentru care nu poti sa ai adblocker, poate iti dezactiveaza contul daca detecteaza modificari care le-ar dezactiva reclamele, asta da afacere!

        (Citează)

    • Cred ca reclamele sunt pentru cei care folosesc Windows fără licență, in momentul de fata poți instala Windows-ul fără licență și sa îl folosești fata probleme și după 30 de zile.

        (Citează)

  2. Sa-si bage Windows 11 in c$r :)
    Been there, testat, facut rollback, trecut iar japca pe Windows 11, cautat pe net cum opresc treaba asta, iar rollback, etc.

    De la early adopter de Windows 7 si 10 am ajuns sa resping instant 11 din varia motive.

      (Citează)

  3. @Andrei G: Discuția despre plată nu cred că se va termina niciodată. Dacă plătești pentru soft, ți se va spune că ar trebui să plătești mai mult și de-aia sunt reclame. Dacă e abonament e și ăla subvenționat și na, trebuie niște reclame.

    Nesimțirea la Windows e veche, iar licențele individuale au fost tot timpul scumpe. Au încercat cu OEM (le-au scos la vânzare separat de hardware) dar apoi s-au sucit – dacă ai cumpărat la un moment dat Pro OEM acum figurează doar ca Pro și poate fi mutată liența. S-au sucit tot din cauza lor pentru că tot procesul încălca EULA, dar în fine. Iar acum cu licențele de pe piața gri disponibile pe toate gardurile stai și te întrebi de ce dai peste 1000 de lei pe o licență pentru persoane juridice.

    Am văzut recent că ai reclame și în Solitaire în W10 ceea ce e… dezamăgitor.

      (Citează)

    • Inteleg ca discutia este lunga si complicata. Dar s-ar putea termina foarte usor daca Uniunea Europeana ar decide sa faca asta. Sa fie niste reguli simple: daca ceri bani pentru o aplicatie/un serviciu, nu mai ai voie sa afisezi si publicitate.

        (Citează)

  4. BMW-ul ala arata mai degraba cu un porc din angrybirds

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus