un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Asus Challenge este concursul care te poate introduce în istoria liceului tău

17 Mar 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Competiția Asus Challenge la care am pus un link ieri în știri merită de fapt ceva mai multă atenție. Dacă sunteți licean sau aveți copii la liceu sau știți pe unii, spuneți-le de concurs, e mișto gândit.

Concursul este accesibil doar liceelor din București, din păcate, că oricum sunt zeci sau sute, și este făcut în colaborare cu Inspectoratul Școlar București.

Din fiecare liceu se formează o echipă de maxim 5 elevi cu un profesor îndrumător. Înscrierea este gratuită și se face pe asuschallenge.ro. Înscrierile se finalizează pe 31 martie, apoi încep diversele etape de concurs.

Concursul se desfășoară online, sunt niște platforme pentru teste și măsurat cine răspunde corect și rapid. Primele 10 echipe se califică direct în finală, restul echipelor mai au o rundă din care alte 10 echipe pot ajunge în finală.

E ca la competițiile de counter-strike cu upper și lower bracket, dar aici e cu întrebări despre informatică, programare și IT. Nu trebuie ca liceul să aibă profil de informatic sau altceva de genul acesta, ci doar 5 elevi și un profesor dornici de participare.

Aceste etape au loc în luna aprilie, finala pe 4 mai.

Premiul cel mare este dotarea laboratorului de informatică al școlii. Asus va da liceului respectiv 30 de sisteme ASUS ExpertCenter E5 all-in-one de 22 de inci și un laptop ASUS ExpertBook B3 Flip. Ca elev, poți să rămâi pe vecie în istoria liceului câștigător drept cel care le-a adus laboratorul de informatică la nivelul 2022. Poți să ceri să-ți facă bust și să-l expună la intrare, cum avea liceul meu cu diverse personalități.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus