un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 11 martie 2022

11 Mar 2022  ·

ȘTIRI  ·

30 comentarii

Vicepreședintele SUA vine astăzi în România.

Dubița VW ID Buzz:

    30 comentarii

  1. Vine Kamala Harris sa ne spuna nimic. Poate ma insel, dar pare o forma fara continut.

      (Citează)

    • Biden e criticat in presa din SUA pentru ca in momentele acestea importate nu a trimis un diplomat adevarat in Romania, Kamala e doar cu functia, in rest cand nu citeste de pe prompter concureaza cu Daniela Crudu.

        (Citează)

  2. Baseus are incarcatoare mai bune si mai ieftine decat Samsungul acela, eu folosesc unul cu GaN din generatia 2 si sunt multumit de el.

    Tanti aceea adusa VP pentru ca e femeie si e neagra este complet irelevanta. Cand voi vedea Abrams-uri pe tren ca vin sa faca plaja la Deveselu, atunci va insemna NATO ceva pentru mine.

    Bun, bun, foarte bine, sa ii arda cu amenzile pentru gluma aceea cretina. Macar sa fi fost 1 aprilie, mai intelegeam. In alta ordine de idei, benzinariile rusesti se boicoteaza, da?

      (Citează)

  3. Voiam sa scriu doar despre ID.buzz dar am vazut ca oamenii vad lumea in culori. E fain cu preconceptiile. VP-ul e irelevant nu din cauza sexului si a culorii pielii. Dar ma rog.

    Iar tancurile se pare ca nu mai sunt ceea ce-au fost. Aerul si mobilitatea e.

    ID.buzz arata mai dragut din fata in varianta de concept fara luniile alea din fata ce se vor un fel de zambet. Dar si asa e fain. Am citit undeva ca varianta California asteapta pana in 2024 pentru ca varianta actuala Diesel se vinde foarte bine acum si nu e comercial inteligent sa vina cu ceva nou inca.

      (Citează)

  4. De ce a primit benzinaria din Beius amenda? Nu suntem pe o piata libera unde fiecare isi pune ce pret vrea?

      (Citează)

    • Când iti vine un control si au ordin sa iti dea amendă stai liniștit se găsește ceva neregulamentar.
      Mai nașpa e ca e la vedere nici nu încearcă sa mascheze ca merg la ordin

        (Citează)

  5. În fiecare zi sunt din ce în ce mai curios când o să-și dea seama Radu că nu e o idee bună să insiste cu produsele companiilor chinezești.

      (Citează)

  6. Se contureaza varianta ca MIG-ul 21 si elicopterul de salvare au fost doborate de armata ucrainiana cu sistem portabil S-300 in incercarea de a intercepta rachetele Kalibr lansate din Marea Neagra. Informatia a fost lansata si in presa occidentala pe Military Watch.

      (Citează)

    • Cred ca povestea asta este lansata de rusi ca sa sustina teoriile lui Serghei Lavrov. Acesta a declarat ieri ca sistemele de rachete aer-sol portabile ce au fost livrate in Ucraina duc la un risc crescut pentru aviatia civila.

        (Citează)

    • A aparut intai pe un site rusesc acum cateva zile, dar nimeni nu a s-a uitat in gura lor. Acum a aparut si pe acest site care care nu este rusesc. Faptul ca nu se mai vorbeste deloc despre acest caz imi ridica un semn de intrebare si coraborat cu faptul ca pilotii nu au transmis nimic inainte de prabusire, cel din MIG nu s-a catapultat, iar surse din MAPN sustin ca elicopterul s-a prabusit in flacari contureaza aceasta ipoteza. Eu cred ca sunt peste 50% sanse ca sa fi fost doborate.

        (Citează)

    • Raducule, trebuie sa te intreb: te faci ca nu vezi sau pur si simplu nu te intereseaza ca ai propagandisti rusi pe blog?

        (Citează)

    • @Anda ai incercat la Balaceanca? Military Watch face propaganda rusa? Pur si simplu sunt niste evenimente intamplate foarte dubioase, nu pica zilnic mig-uri si elicoptere.

        (Citează)

    • @Marius, vreun link, ceva? Eu am cautat si nu am gasit nimic.

        (Citează)

    • Cauta pe google “Ukrainian S-300s Gain First Ever Kills: Shoot Down Two NATO Aircraft Accidentally Over Romania – Reports” eventual pui si “Military Watch”.

        (Citează)

  7. Costel:
    De ce a primit benzinaria din Beius amenda? Nu suntem pe o piata libera unde fiecare isi pune ce pret vrea?

    Dupa parerea ta probabil si Consiliul Concurentei e ceva kgb-ist care infraneaza libertatea.
    Nu ai inteles mare lucru din conceptul de piata libera si legislatia aferenta, sau esti angajat omv ( da omv si nu OMV ).

    omv a actionat ca si taximetristii care profitau de ucranieni la granita si ei erau liberi sa-si taxeze cum vor serviciile nu ?

      (Citează)

    • Am citit cele 2 articole din curiozitate si nu imi sunt clare:
      „ANAF, ANPC şi Consiliul Concurenţei au demarat investigaţiile pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici ilegale, abuzive, care nu au nicio justificare reală economică”
      Tu repeti acelasi lucru. Eu intrebam daca exista vreo procedura de urmat cand maresti pretul.

        (Citează)

    • @Dan, nu stiu ce spui acolo, dar eu cand a inceput pandemia de Covid in 2020, am cumparat masti cu preturi cuprinse intre 50 si 200 de lei / cutie. Asta in conditiile in care anterior pretul nu depasea 20 de lei / cutie.
      Si nu am mai vazut pe nimeni sa fie amendat pentru practici comerciale abuzive.

      La fel si cu pretul energiei electrice, care a crescut de la o medie de 60-70 de bani pe kWh la o medie de 1,5 lei pe kWh. Asta fara sa existe o penurie de energie, capacitatea de productie a Romaniei fiind chiar putin mai mare decat in perioada anterioara. Acolo de ce nu s-a dus ANPC-ul sa dea amenzi?

      Mai vrei exemple?
      Primariile au crescut tariful pentru un loc de parcare de la 80 de lei la 600 de lei in conditiile in care nu a scazut numarul de locuri de parcare disponibile.
      Rosiile cherry pe care asta vara le cumparam cu 10-15 lei, acum le cumpar cu aproape 40 de lei.
      Pretul apartamentelor este in crestere continua, desi fondul locativ este mai mare decat acum 4-5 ani.

      De ce in anumite domenii ai voie sa maresti tarifele in functie de cerere si oferta, iar in alte domenii nu ai voie?

        (Citează)

  8. Marius:
    Se contureaza varianta ca MIG-ul 21 si elicopterul de salvare au fost doborate de armata ucrainiana cu sistem portabil S-300 in incercarea de a intercepta rachetele Kalibr lansate din Marea Neagra. Informatia a fost lansata si in presa occidentala pe Military Watch.

    S300 e portabil in cazul in care ai o mie de egipteni vanjosi care sa construiasca piramidele. Poate ai vrut sa spui autopropulsat.

      (Citează)

  9. Azi a aparut Sezonul 4 la Formula 1 Drive to Survive.

      (Citează)

  10. Autoritățile au zis ca au stocuri suficiente de combustibil. Oamenii s-au speriat ca vor creste preturile. Ca de obicei deci, autortatile nu identifica problema reala a oamenilor.

      (Citează)

  11. Alpina nu este doar un tuner german. Este tunerul de casă al celor de la BMW. Alpina si BMW colaborează de prin anii 60.
    Nu cred că există oameni care să încurce Alpine cu Alpina.

    Noroc cu Radu observ ca se ocupa si cu importul și distribuția de vinuri.
    https://www.alpinawein.de/de/weine.html

    Cu o mașină bună și o familie extraordinară este bine venită o sticlă de vin cu iz de istorie.

      (Citează)

  12. Andrei G:
    Cred ca povestea asta este lansata de rusi ca sa sustina teoriile lui Serghei Lavrov. Acesta a declarat ieri ca sistemele de rachete aer-sol portabile ce au fost livrate in Ucraina duc la un risc crescut pentru aviatia civila.

    Exact, most likely asta e, intoxicare ruseasca. Migul facea patrula in celula cu un coleg la joasa inaltime, noaptea in cmg (conditii meteo grele). Probabil aparatura de bord dadea semnale de tinte false si reale avand in vedere situatia. Probabil intr-un viraj omul.s-a dezorientat si a intrat in pamant inainte sa-si dea seama ce si cum. Colegul a ramas in viraj, nu a vazut si cautarea la sol din aer in cdt alea e aproape imposibila. Pilotul avea 570 ore, care inseamna foarte putina experienta.

    Elicopterul era incarcat plus givraj, s-a dus pe plua repede.
    Ambele au exolodat la sol dupa toate probabilitatile.

    Buk 300 are raza de actiune sub 200km dar mu cred ca angajeaza cineva tinte la raza maxima. Greu de crezut ca ar fi putut veni dinspre odessa, tintind in SV in vreme ce rusii sunt in S-SE.
    Rusii pe mare erau mult mai aproape ca ucrainenii pe uscat, putea veni incl de la ei (nu Buk 300 ci racheta AA navala).

    Varianta cu doborarea nu este imposibila dar extrem de improbabila comparativ cu varianta accident. Sa nu uitam ca lipsa de antrenament, incompetenta si calitatea tehnicii de lupta sunt o realitate in armata romana.

      (Citează)

    • Tine cont si de intretinerea echipamentelor care-s mai vechi decat majoritatea publicului acestui blog.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus