un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 10 martie 2022

10 Mar 2022  ·

ȘTIRI  ·

8 comentarii

Trailerul noului serial Obi-Wan Kenobi de pe Disney+:

    8 comentarii

  1. Preturile la carburant au crescut ieri in vestul tarii la benzinariile MOL, pe fondul unor probleme sau reglementari care se aplica in Ungaria ( MOL are sediul in Ungaria). Chestia asta a dat nastere la o psihoza greu de inteles – oameni care cumparau carburant in IBC-uri, in galeti, tomberoane etc – in conditiile in care ( din cate stiu) nu ai voie sa pui carburant la pompa decat in recipiente aprobate pentru acest lucru intrucat exista risc de explozie/incendiu ( recipientele din plastic se incarca electrostatic si , nefiind bune conducatoare de electricitate, pot cauza descarcari punctuale cu scanteie).

    In Bucuresti de ex – preturile au fost in liniei cu cele din ultima perioada 7-8 RON/L ( la Rompetrol sau Lukoil – ca pe langa astea am trecut ieri).
    Cred ca pe fondul isteriei, multi benzinari s-au gandit ca e momentul sa profite un pic si au marit artificial preturile – poate nu 10-11 RON/L dar 9 RON /L devenise frecvent…

    Problema foarte ingrijoratoare – dupa mine – este modalitatea in care se propaga genul asta de zvonuri. Suntem efectiv in curul gol in fata unor situatii de genul asta… Este incredibil…

      (Citează)

    • In anii razboiului asta se numea specula si se pedepsea cu impuscarea.

        (Citează)

    • ANPC și Consiliul Concurenței ar trebui să mai facă niște controale.

        (Citează)

    • Specula se numea pe timpul tovarasilor. In lumea civilizata se numeste “cerere si oferta”. Atunci cand cererea creste in (prin) prostie, pretul creste.

      Cine avea nevoie de benzina ieri (sa plece din localitate, sa mearga la spital etc) nu putea pune decat de la MOL care avea pretul de 9 lei/litru. La celelalte benzinarii, unde era pret sub 8 lei, nu puteai alimenta din cauza tembelilor care se calcau pe picioare la coada.

        (Citează)

    • @geretus, cum adica preturile au fost in linie cu ultima perioada la 8 lei, in conditiile in care in weekend preturile erau sub 7 lei. O crestere de 1 leu in 3 zile este oarecum motiv de panica.

        (Citează)

  2. Totuși un picuț, nu vi se pare totuși trist că într-o piață liberă iese ministrul si anunță ca vom face control la mol ca cum și-au permis sa vândă carburanții la 9/10 lei când alți l-au vândut cu 7/8 lei. E piață liberă FGS, nu e piață reglementată să fie cost+10 bani prețul maxim.

    Faza cu gazprom si Lukoil de acum două săptămâni hai că o înțeleg cât de cât. Să găsim chestii să le dăm amenzi celor de la Gazprom și Lukoil că alea sunt direct ruse și e un mesaj.

    Dar tot atunci razie anpc la berezka ca ce sa vezi sunt specific slav sau rus dar mai degrabă slav, că puține chestii sunt din Rusia, majoritatea sunt bulgărești si din alte țări. Pentru ce? Să primească poporul satisfacția că i-am nenorocit cu amenzi pe rusofilii ăștia?

    Atunci eu vreau control si la magazinele de electronice de exemplu. Că de ce nu vând cardurile grafice la MSRP sau sub.

      (Citează)

  3. Problema de la MOL plus picarea sistemului informatic de la Rompetrol a creat tot haosul de ieri…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus