un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De astăzi se ridică majoritatea restricțiilor. Ce părere aveți despre asta?

9 Mar 2022  ·

GÂNDURI  ·

53 comentarii

România ridică majoritatea măsurilor de siguranță într-o zi în care înregistrează 5.461 de cazuri noi și 101 decese de covid. Conform autorităților, am biruit pandemia în aceste condiții.

Starea de alertă a încetat în această noapte. Masca de protecție nu mai este obligatorie nici măcar în interior, ci doar recomandată. Nu se mai prezintă certificatul covid la intrarea în spații închise. Se pot organiza orice tip de evenimente cu oricâți participanți.

Personal consider că este o greșeală. Eu aș fi păstrat obligativitatea măștilor măcar în transportul în comun și în instituțiile publice (ați văzut ce cozi sunt pe acolo).

Părerea mea este că autoritățile au vrut să dea poporului o victorie. Oamenii sunt îngrijorați de pandemie și de un atac nuclear într-un eventual război, așa că autoritățile elimină o sursă de stres. Dar dacă nu iese bine… va ieși rău. Uitați-vă la Hong Kong în prezent.

Voi cum vedeți însă treaba asta? Continuați cu work from home sau ce vrea compania de la voi? Veți purta mască în continuare pe undeva? Vă simțiți în afara pericolului?

Also un sondaj:

Ați avut covid

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

Atenție că, după încetarea stării de alertă, permisele de conducere expirate pe parcursul ei mai sunt valabile încă 90 de zile. Posibil să fie la fel și pentru alte acte. Apoi trebuie schimbate.

    53 comentarii

  1. Scapa cine poate!

      (Citează)

    • nu, bro. scapa cine vrea. cine vrea sa scape poarta masca in continuare, se vaccineaza. e atat de simplu. nu e ca si cum a zis guvernu ca e interzis sa porti masca.

        (Citează)

    • Parcă teoria spunea că persoana care poartă mască o poartă ca să îi protejeze pe cei din jur și că protecția proprie este de doar 30% dacă cei din jur nu au… Și doar când toți au mască ajunge la 90%

        (Citează)

  2. Citez – ” Întrebat de ce România a decis să scoată „dintr-o dată” toate restricțiile și nu le-a eliminat treptat, Rafila a afirmat: „Este o întrebare la care nu am un răspuns foarte concret. Vă dați seama, și eu sunt solidar cu decizia Guvernului României de a nu prelungi această stare de alertă”.

    Aloooo domnule ministru al sanatatii???? Sau sunteti doar o marioneta??? Pe 8 Martie pandemia exista, iar de azi 9 Martie a disparut!

      (Citează)

  3. Și asa s-a terminat cu pandemia copii, yey revenim la viata “normala” și dam replay de la 1 Ian 2020. /s

    Eu tot o sa port masca in locuri interioare.
    O sa se vadă în vreo 2-3 săptămâni efectul deciziei, dar dacă o sa scadă numărul de teste facute or sa se bage multe sub preș.

    Cum ai zis și tu Radu, măcar în transportul în comun și instituții publice (chiar și supermarket) sa se fi purtat masca.

    O chestie amuzanta, în doi ani de zile nu am răcit deloc, oare de ce? Masca, distanțare sociala sau ambele?

      (Citează)

  4. Wow. In sfârșit. Eu consider in continuare ca au fost niște restricții greșite.
    Ma bucur ca se renunța la masca, cine dorește este liber sa o poarte in continuare.
    In Weekend-ul trecut am putut sa merg și eu la cinema și teatru după o lunga pauza.

    In felul asta vezi de acum cine e om normal și cine nu.
    Imi aduc aminte de perioada de dinainte când veneau in parc mămici și ștergeau lucrurile de acolo cu șervețele umede. Așa o sa fie și acum, o sa te uiți la ei ca la niște ciudați.
    Toată lumea normala de bucura de aceasta eliminare.

    Așa cum ieși tu la plimbare cu bebelușul acum, așa voiam sa ies și eu dar era perioada de început, se ieșea cu declarație si plimbatul nu era ceva “esențial”. Ma simțeam ca un infractor pentru faptul ca îmi plimbam bebelușul un pic pe afara.

    “Vă simțiți în afara pericolului?” Ce pericol? Pentru ce v-ați mai vaccinat? Nu sa fii relaxat?

      (Citează)

    • In spatii inchise, purtatul mastii sa nu uitam ca-i protejeaza pe ceilalti, nu pe cel care poarta masca. Deci prin faptul ca tu nu mai porti masca in interior nu inseamna ca te expui tu la un risc ci ii expui pe ceilalti :)

      Eu in magazine, bus, tren, avion, o s-o port in continuare. In restaurante si baruri, n-are rost.

        (Citează)

    • @Iulian
      Masca ce o porți te protejează și pe tine, particulele microscopice de salivă eliminate de altii se opresc în filtrul măștii.

        (Citează)

    • Iulian:
      In spatii inchise, purtatul mastii sa nu uitam ca-i protejeaza pe ceilalti, nu pe cel care poarta masca. Deci prin faptul ca tu nu mai porti masca in interior nu inseamna ca te expui tu la un risc ci ii expui pe ceilalti :)

      Știi ceva…? Să mă piș pe “ceilalți”. Am stat în casă “pentru ceilalți”, am donat pentru ceilalți, am purtat mască pentru ceilalți, ne-am vaccinat pentru ceilalți. Poate ar fi momentul să înceapă și “ceilalți” să își poarte de grijă.

        (Citează)

  5. S-a dat aia cu: uitati virusii, acum vinrusii?

      (Citează)

  6. Radu pune sa poti da pe mai multe la poll. Pentru cei mai norocosi care au prins de 2 ori. Eu personal ma bucur ca se scoate. Numa ce am avut covid acu vreo 3 sapt deci ma simt cumva safe. Dar probabil la interior in spatiile aglomerate ar trebui sa se mai pastreze.

      (Citează)

  7. Am descoperit ca masca e buna totusi in anumite situatii. Spatii aglomerate gen magazine sau in transportul in comun mai taie din duhoarea emanata de catre unii.
    Plus, cum zicea careva mai sus, poate te scapa si de-o gripa normala.
    Fiecare e liber sa faca dupa cum il taie capul.

      (Citează)

  8. About damn time.

      (Citează)

  9. Inteleg de ce au eliminat certificatul verde si sunt de acord, avand in vedere ca in varianta actuala cei vaccinati sau care au facut deja boala sunt la fel de contagiosi ca cei nevaccinati.
    Nu sunt insa de acord cu eliminarea mastii si a carantinei. Boala nu doar ca nu a disparut, dar masca si izolarea din partea celor bolnavi au ramas cam singurele moduri de a te proteja.
    Cat despre comentariile de mai sus de genul “sa poarte cine vrea”, s-a dovedit ca masca este eficienta in primul rand daca este purtata de cel infectat si intr-o masura mult mai mica daca o poarta “primitorul”. Prin urmare nu e suficient sa o poarte cine vrea, nu ma protejeaza aproape deloc daca o port doar eu si persoanele bolnave umbla libere, fara masca, fara carantina.

      (Citează)

    • S-a dovedit pe dracu. Mai ales daca e purtata fake, sub nas sau sub barba. Pentru ca șoșocii oricum nu o purtau pe bune.

        (Citează)

    • Deci in loc sa ii facem pe oameni sa poarte masca corect, ca sa aiba eficienta dovedita, mai bine o eliminam de tot? Buna logica!

        (Citează)

  10. Cu o infectare nasoală in 2020 și 2 doze de Moderna, sincer nu mai am niciun stres. Nu m-am preocupat nici de Omicron, fiind o formă atât de ușoară – nu merită stresul pentru o durere în gât și niște muci.

    Pandemia nu va fi eradicata, indiferent de severitatea restricțiilor, au încercat alții degeaba. Trebuie să ne obișnuim să trăim cu ea, astfel că purtarea măștii peste tot nu e ceva benefic pe termen lung pentru nimeni. În special pentru copii și dezvoltarea lor.

      (Citează)

  11. Masca nu-si mai avea rostul. Dupa doi ani de pandemie exista imunitate generala in societate, exista vaccin, pastile pentru covid. Plus o oboseala psihica acumulata de oameni din cauza restrictiilor.

    Cu ocazia asta, le-au dat o lovitura si celor de la AUR, care isi faceau campanie (si) pe chestia cu vaccinarea si cu restrictiile.

      (Citează)

  12. Eu o voi purta în continuare peste tot. S-au grăbit să scoată restricțiile ca fata mare la măritat. Japonezii poartă măști de ani in șir, e ceva firesc, doar la noi sunt valuri de indignări.

      (Citează)

  13. Sondajul tău merge pe premisa FALSĂ că nu poți face decât o singură dată Covid. (Maximum number of choices allowed: 1)

    Eu am făcut de două ori Covid. Prima dată în nov. 2020 (simptome medii/urâțele vreo 10 zile) și o dată în febr 2022, după 3 vaccinuri – (2 zile cu muci și gata)

    Deci, n-am putut participa la acest sondaj.

    Altfel, dacă nu ajungem din nou la 1000 de spitalizați pe ATI, în 3 săptămâni, atunci a obosit și coronavirusul ăsta. Mai trebuiau păstrate ceva restricții. Vom vedea…

      (Citează)

  14. Exista vaccin, există tratament specific asa ca scos tot. Oricum erau aberații in condițiile în care toti nevaccinatii aveau certificate împrumutate. Certificatul a murit, scopul lui era de a constrânge oamenii sa se vaccineze ori campania de vaccinare a murit de luni bune. Benzi de delimitare în magazine? Wtf, peste banda nu mai e covid? Hai sa nu intram de tot in clubul tâmpiților.

      (Citează)

  15. Eu fac o facultate, la vârsta mea. :)) (39, fac 40 de ani în mai)

    Și m-a amuzat (neplăcut) că facultățile, la modul general, nu prea aveau voie să facă cursuri fizice, acum, brusc, de pe o zi pe alta, nu mai au voie să facă cursuri online.

    De la obligatoriu online la interzis online.

    Asta din 8 martie, anunț de o zi, cu aplicare imediată. Ulterior, s-a permis o perioadă de tranziție

    Studenți din alte localități/țări, care s-au bazat că studiile sunt online, și care cu siguranță vor avea probleme în a găsi rapid cazare? Irelevanți.

    Este a 3-a săptămână de școală la facultate.

    BREAKING Sorin Cîmpeanu: Odată cu încetarea stării de alertă, se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile din școli și universități. Dispare obligativitatea măștii pentru elevi, iar universitățile nu mai pot organiza cursuri online / Masca în școli se păstrează cu titlu de recomandare – Edupedu.ro https://www.edupedu.ro/breaking-sorin-cimpeanu-de-maine-se-anuleaza-atat-toate-restrictiile-cat-si-toate-facilitatile-din-scoli-si-universitati-odata-cu-incetarea-starii-de-alerta-dispare-obligativitatea-mastii-pentru/

      (Citează)

    • Este o prostie asta, puteau macar sa permita cursurile online pana la finalul anului curent de studii. Exact ce spuneai tu, unii stundenti locuiesc in alte localitati si s-au bazat pe cursurile online. Mai ales cei care si lucreaza in acelasi timp.

        (Citează)

  16. Decizia asta din pix da apa la moara antivaxxerilor – ia uite, a fost nevoie de un război sa se termine pandemia / s-a terminat de pe o zi pe alta.
    Nu mai locuiesc in Ro de aproape 6 ani, am fost de 2-3 ori in pandemie și nu mi se pare ca s-au respectat f mult regulile comparativ cu Germania / Franța etc. Am fost in restaurante unde nu ni s-a cerut certificatul, unde chelnerii aveau toți masca pe barbie și tot așa. Dacă veneai cu mașina, la fel, vedeai nerespectarea restricțiilor de la prima benzinărie in care intrai.

      (Citează)

  17. Eu voi purta in continuare masca la interior, iar pe strada o sa folosesc distantarea. Uite d’aia n-am sa lupt niciodata pt Romania intr-un eventual razboi, pt ca unii simt asa o mare durere in p*** pt simplul fapt sa trebuie sa poarte o masca. Si pt ca avem niste conducatori idioti care iau masuri fara cap, logica sau motive temeinice.

      (Citează)

  18. Sondajul ar trebui să permită selecții multiple. Eu am avut în 2020 și 2022 (teste PCR pozitive) și posibil să mai fi avut si prin 2021 dar nu m-am testat. Mai am cunoscuți care au avut de câte 2-3 ori.

      (Citează)

  19. Eu mai am o intrebare, ca vad ca toata lumea saluta eliminarea mastii: cu ce va incurca sa purtati masca? Efectiv, cu ce va deranjeaza?

      (Citează)

    • Mi se aburesc ochelarii la interior.
      Sincer, chiar si eu ma bucur ca s-a eliminat masca, desi inca ma simt ca si cum as fi dezbracat fara ea.
      Noi nu am facut covid pana acum, cred ca suntem singurii dintre toate cunostintele noastre.
      De cand a venit razboiul, am si uitat de covid.

        (Citează)

    • Pentru oamenii care nu trebuie în mod normal să poarte mască e un efort mare să poarte corect o mască de uz medical. Ca să nu mai spun de purtatul ei 8-10 ore pe zi, asta n-a făcut nimeni și oricine a ieșit din casă în ultimii 2 ani s-a convins de asta. Dacă n-o porți corect, lucru care implică schimbatul des al măștii, mă îndoiesc că ajută prea mult – de exemplu o mască textilă pe care o ții pe fundul ghiozdanului sau una care zace prin toate buzunarele. Ajungi să ai o chestie îmbâcsită pe față care ajunge să-ți facă mai mult rău. Așa că pentru o majoritate covârșitoare a fost un inconvenient de care abia așteptau să scape.

      Am tot văzut pe aici oameni care arătau cu degetul pe careva cu masca sub bărbie, dar dacă masca aia avea 2 zile de dormit prin buzunare era fix degeaba.

        (Citează)

    • @Dam167
      Eu am tot lucrat in perioada asta de la birou si am stat cu masca, corect, cam de la 8 dimineata cand plecam de acasa pana pe la 7-8 seara, cand ajungeam inapoi acasa, cu masca schimbata la pranz. La fel ca mine faceau toti colegii mei, cel putin cateva zeci, toti purtand masca corect. Masca m-a deranjat cateva zile prin 2020, pana cand m-am obisnuit cu ea, dar acum nici macar nu o mai simt. Tocmai de asta nu pot sa inteleg de ce sunt oamenii atat de reticenti sa o poarte macar la cumparaturi sau in autobuz, deci max 1-2 ore, cand eu realmente nu simt niciun disconfort nici dupa 12 ore de purtat.

        (Citează)

  20. Din pacate, o parte din restrictii erau de forma… De exemplu nu mi-a mai cerut nimeni in ultimele luni certificatul verde la restaurant (cel mult m-a intrebat cineva “aveti?” i-am spus ca da si aia a fost…
    Masca pe strada poate era purtata dupa observatia mea undeva la 50-60%.
    Si eu cred ca masca ar trebui purtata in continuare in autobuze si in spatii inchise. Poate renuntarea la toate (nu stiu ce restrictii mai raman in vigoare) masurile e data si de faptul ca scade numarul de persoane la ATI, desi varianta asta e mai contagioasa.

    Daca ne uitam, in valul 5 au fost mai multe cazuri ca in valul 4, sau cel putin spike-uri, dar numarul de oameni internati atat in spital pe sectii cat si la ATI a fost mai mic decat in valul 4.

      (Citează)

  21. Adrian: Știi ceva…? Să mă piș pe “ceilalți”. Am stat în casă “pentru ceilalți”, am donat pentru ceilalți, am purtat mască pentru ceilalți, ne-am vaccinat pentru ceilalți. Poate ar fi momentul să înceapă și “ceilalți” să își poarte de grijă.

    Român adevărat. Peste tot se vede mentalitatea asta. De la cum purta lumea masca in bărbie până la cum parchează peste tot.

      (Citează)

  22. Se poate sa se pregateasca de alte tipuri de masti si de accea trebuiau scoase astea de jucarie…

      (Citează)

  23. Adrian: Știi ceva…? Să mă piș pe “ceilalți”. Am stat în casă “pentru ceilalți”, am donat pentru ceilalți, am purtat mască pentru ceilalți, ne-am vaccinat pentru ceilalți. Poate ar fi momentul să înceapă și “ceilalți” să își poarte de grijă.

    Ia gandeste-te cum e sa gandeasca si altii asa. Nu intri si tu la “ceilalti” in cazul acesta?

    Daca vrei individualitate cand iti convine (fiecare e liber sa faca ce vrea, ce treaba am eu cu ceilalti, vreau sa platesc doar pentru ce consum, etc) si te ascunzi dupa principiile sociale cand ai nevoie (sa imi dea statul, sa faca spitale, strazi, sa nu ma fure pe strada, sa ne dea ajutoare, etc) atunci e clar ca nu intelegi cum functioneaza societatea.
    Ne lipsesc notiunile elementare de convietuire in societate, sorry guys.

      (Citează)

  24. La cumparaturi si in autobuze o sa mai port masca., probabil si in alte locuri gen dispensar.
    Sunt curios daca ne cheama sa lucram de la birou.

      (Citează)

  25. Trebuiau ridicate treptat restrictiile. Mai trebuia impusa masca la interior si in mijloacele de transport inca 2-3 saptamani, pentru a fi sigur ca impactul celorlalte masurilor nu duce la cresterea de cazuri.

    De ce zic ca ne cam grabim: pe 8 martie aveam 5500 de cazuri si 100 de decese zilnic, ceea ce e totusi mult.

    Dar asta este. Oricum Romania a ales calea “trecem prin boala cu pieptul dezvelit”, nu cred ca mai putem pati mare lucru. Cine a scapat, a scapat, cine nu, nu.

      (Citează)

  26. Adrian: Știi ceva…? Să mă piș pe “ceilalți”. Am stat în casă “pentru ceilalți”, am donat pentru ceilalți, am purtat mască pentru ceilalți, ne-am vaccinat pentru ceilalți. Poate ar fi momentul să înceapă și “ceilalți” să își poarte de grijă.

    Vezi că la „ceilalți” intră și stimabila ta mamă :)

      (Citează)

  27. Merg cu CFR saptamanal. N-am avut covid.
    Cu metroul de 2-3 ori pe zi in capitala. Repet, n-am avut covid.
    De fapt, in toata perioada pandemiei nici simptome de raceala n-am prea avut.
    Evident, purtand masca mereu si fiind atent cu spalatul mainilor.

    M-am vaccinat si prin septembrie mai mult sub presiune ca tot mai multi din jurul meu au facut-o si ca unii chiar se si infectau, ori ca valul Delta ne omoara pe toti nevaccinatii. Ma rog, eu n-am avut nimic. Datorita vaccinului? Nu am cum sa stiu niciodata. Doar sa cred sau nu. Am crezut ca m-a ajutat mai mult, poate asa a fost. Ma bucur ca cei mai multi am scapat ieftin. Altii insa deja va uitati oripilati la asemenea cometariu. Asta e viata. Nu toti ducem aceeasi cruce si suferinta. Poate suferim cu alte lucruri, nu neaparat din cauza covid.

    Deci faptul ca se relaxeaza masurile si tot o mai putem infecta pe bunica … puteam s-o infectam de mult timp de doi ani de zile. Asta e, unii va ofticati ca ati avut covid, poate si o forma urata cu vaccin cu tot. Nasol. Viata e nedreapta, nimic nou. In conditiile in care n-am facut covid de ce sa stau sa port masti si sa ma consider rusinat pentru ca nu mai port masca incepand de azi? Daca nici nu sunt bolnav. Unora ni s-a cam luat de teatrul asta si prostul management al autoritatilor si cum a venit razboiul din Ucraina a uitat toata lumea de Covid ca acum nu se mai considera pericol si trebuie sa fim empatici cu ucrainenii acum, nu cu bunica ca-i dam covid. Bun, imi convine asa. Cui nu-i convine sa poarte trei masti pe fata ca sa arate ca-i pasa. De fapt, aceasta pandemie n-a facut decat sa scoata mai tare la suprafata ura si prostia din oameni (atat din tabara vaccinatilor cat si cei nevaccinati care cred in toate mizeriile). Personal am vazut vaccinati mai narcisisti si increzuti, sfidatori decat nevaccinatii care isi vedeau linistiti de vietile lor, munca, casa, copii. Unele afaceri au avut de suferit, altele au profitat mai mult. Bun, acum avem altceva inainte. E cazul sa pasim in noua era.

      (Citează)

  28. Andrei Serbanescu

    09/03/2022 la 1:41 PM

    Faptul ca restricțiile au fost scoase dintr-o dată mă face să cred că amenințarea Rusiei e reală și posibil iminentă.. nasol moment, nu va bucurați prea tare.

      (Citează)

  29. eu voi purta masca daca simt ca sunt racit. Eventual in aglomeratii mari. In rest nu.

      (Citează)

  30. Adrian: va…? Să mă piș pe “ceilalți”. Am stat în casă “pentru ceilalți”, am donat pentru ceilalți, am purtat mască pentru ceilalți, ne-am vaccinat pentru ceilalți. Poate ar fi momentul să înceapă și “ceilalți” să își poarte de grijă.

    Adrian – tu esti ‘Romania urata’.
    Atat.

      (Citează)

    • Urata, frumoasa, mi se rupe. Dar sunt si acea Romanie care nu a rupt magazinele pentru hartie igienica si drojdie, s-a intalnit cu prieteni, a fost la petreceri, a calatorit, si-a facut concedii fara griji, a trait fara drobul de sare deasupra capului, s-a vaccinat fara sa urle in gura mare ca-i salveaza pe cei din jur, nu a ras ca proasta la inceput, nu a disperat mai tarziu si nu a facut covid pentru ca nu a fost cretina in 2 ani de zile si sunt ferm convins ca nu voi face nici de acum incolo.

        (Citează)

  31. cum era de asteptat multi babuini vor purta in continuare, v-au dresat bine, halal pandemie..

      (Citează)

  32. A.:
    Inteleg de ce au eliminat certificatul verde si sunt de acord, avand in vedere ca in varianta actuala cei vaccinati sau care au facut deja boala sunt la fel de contagiosi ca cei nevaccinati.

    Daca citesc in studiul de aici: https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(21)00648-4/fulltext , vaccinatii chiar daca se pot infecta si ei, au o perioada de contagiozitate mai scurta cu vreo 3 zile…Ma rog, studiul nu e foolproof, ca inteleg ca s-au focalizat pe simptomatici, dar daca la simptomatici e asa, nu vad de ce un vaccinat asimptomatic ar fi mai contagios decat unul simptomatic.

      (Citează)

  33. Eu port masca in continuare la interior si in transportul in comun.
    Pe strada nu o mai port voluntar. Dar descopar uneori ca am purtat-o tot drumul pe jos de la A la B cand, plecand de la A, am uitat sa o dau jos. O mai port si cand am mainile ocupate si mi-e incomod sa o mai scot, sa-i gasesc loc prin buzunare (chestie care-mi displace).

    Cand merg fara ea pe strada parca ma deranjeaza infinit mai tare mirosul de gaze de esapament decat inainte, deci uneori o port deliberat si pe strada.
    Un alt motiv pentru care sunt tentat mai degraba sa o port pe afara este ca in cei 2 ani de pandemie si de port continuu de masca eu, sotia si copiii nu am mai avut NICIUN EPISOD DE GRIPA, VIROZA, RACEALA, zero, nada.
    Altfel cred ca pandemia era pe duca oricum, ultima tulpina fiind cea mai benigna dintre toate, deci mai mult de Apr-Mai nu ar mai fi durat vreo restrictie.

      (Citează)

  34. Acum trebuie sa ne pazim cu si mai multa grija, pentru ca vine valul 6. Ca va fi anuntat in presa sau nu si ca va fi contorizat sau nu este irelevant.

    Valul 6 vine si va fi foarte real si probabil cel mai mare dintre toate pentru ca raspandirea va fi absolut la liber. Cine s-a vaccinat si s-a pazit va face asta in continuare, restul sunt victime sigure.

      (Citează)

  35. Am avut covid in noiembrie 2020 si februarie 2022, ambele dati confirmate cu teste PCR. Pot selecta doar o singura optiune :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus