un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

PlayStation modifică abonamentele Plus și lansează unele cu sute de jocuri PS4 și PS5 incluse

29 Mar 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Sony a anunțat astăzi o schimbare majoră în abonamentele lor PlayStation Plus. Dacă aveți consolă PS4 sau PS5, o să vă placă veștile.

Schimbările au loc de la 1 iunie. Abonamentele PlayStation Plus și PlayStation Now se transformă într-un abonament PlayStation Plus cu 3 variante:

PlayStation Plus Essential este abonamentul PS Plus din prezent și rămâne neschimbat, adică primești:

  • acces multiplayer online.
  • 2 jocuri gratuite lunar.
  • reduceri exclusive.
  • 9 euro/lună.

PlayStation Plus Extra:

  • beneficiile Essential sunt incluse.
  • acces gratuit la vreo 400 de jocuri de PS4 și PS5 din catalogul PlayStation Studios și al partenerilor.
  • 14 euro/lună.

PlayStation Plus Premium:

  • beneficiile Essential și Extra sunt incluse.
  • posibilitatea de a testa pe termen limitat jocuri, înainte să le cumperi.
  • vreo 300 de jocuri clasice de PS, PS2, PS3 și PSP disponibile prin streaming, dar doar în țările unde PlayStation Now permite asta. România nu este inclusă (sunt vreo 15 țări doar), deci nu contează acest avantaj.
  • 17 euro/lună.

În țările în care serviciul PlayStation Now nu permite streamingul din cloud (cazul României, adică), va fi disponibil un abonament numit PlayStation Plus Deluxe. Deluxe va costa mai puțin decât Premium (nu s-a zis cât, dar 15 euro estimez eu) și va permite download-ul de jocuri de PS, PS2 și PSP. Despre jocuri de PS3 nu se zice nimic în acest caz. Deluxe va include și game trials.

Pe mine Deluxe nu mă atrage. Sunt atâtea jocuri noi si bune de jucat… timp să fie! Prin urmare, nu cred că eu m-aș juca prea multe jocuri vechi de PS și PS2.

PS Plus Extra, însă, oferă acces la aproape 400 de jocuri moderne, putem spune. Este răspunsul Sony la Xbox Game Pass (care costă mai puțin, dar include mai puține jocuri) și mi se pare un răspuns bun.

Uitați ce zice articolul de pe blogul PlayStation:

The new Extra and Premium tiers represent a major evolution for PlayStation Plus. With these tiers, our key focus is to ensure that the hundreds of games we offer will include the best quality content that sets us apart. At launch, we plan to include titles such as Death Stranding, God of War, Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11, and Returnal.

Dacă nu ați jucat unul dintre acele jocuri, dar vreți să o faceți, este mai rentabil să upgradați abonamentul vostru Plus Essential la unul Plus Extra pentru o lună sau două și-l veți putea juca. Dacă vreți să-l păstrați la acel nivel, bine. Dacă nu, îl retrogradați la PS Plus Essential.

Ideea este că, pentru 5 euro în plus pe lună față de Essential, primiți acces la sute de jocuri. Celebre sau nu, este suficient să jucați unul singur în fiecare lună și deja ați ieșit pe profit. Un joc de PS4 sau PS5, indiferent cât de vechi, probabil ar costa luat separat mai mult decât acei 5 euro. Aștept lansarea din 1 iunie și lista jocurilor disponibile în Extra și văd eu atunci ce fac.

    10 comentarii

  1. Cu alte cuvinte, vor schimba numele la PS Plus existent și îi vor dubla prețul în același timp.

      (Citează)

    • Ai distrus din 18 cuvinte un intreg exercitiu de comunicare. 2 manageri de PR sunt pe urmele tale deja.

        (Citează)

  2. Nu e un concurent real pentru Game Pass cat timp nu includ titlurile Sony direct de la lansare. Sau macar o reducere substantiala pentru ca sunt exagrerat de scumpe la 80 de EUR, pretul pe care Sony l-a impus de cand au lansat PS5.

      (Citează)

  3. Cât le-a luat ca să răspundă la game pass? 10 ani? 15?

    Sony se mișcă încet, greu, prost și insuficient

      (Citează)

    • Game Pass fiind serviciul ala minunat pentru care trebuie sa faci tot felul de scheme ca sa il accesezi in Romania?

        (Citează)

  4. Pai stai un pic… abonamentul de PS Plus acum e 19 LEI parca.. acum il fac 9 euro ?

      (Citează)

    • Pe fondul scumpirilor masive de tot felul, acum e cel mai bun moment sa te raliezi trendului

        (Citează)

    • Cătălin Tănase

      30/03/2022 la 9:02 AM

      E 19 lei doar dacă îl faci pe un an. Pentru actualul PS+ se schimbă doar numele. In rest se mai adaugă niste abonamente noi

        (Citează)

    • Abonamentul anual pentru PS Plus Essential va fi de 60 de euro, adica o scumpire cu putin peste 10% fata de actualul abonament.
      Sony au gasit o metoda de a impacheta frumos scumpirea abonamentelor.

        (Citează)

  5. alunelu:
    Game Pass fiind serviciul ala minunat pentru care trebuie sa faci tot felul de scheme ca sa il accesezi in Romania?

    Nu e nicio schema. Cand faci setupul consolei, alegi regiunea UK din drop-down. Atat.
    Mult mai simplu decat sa iti transferi salvarile de pe PS4 pe PS5.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus