un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am făcut pașaport după o alergătură serioasă

14 Mar 2022  ·

GÂNDURI, TURISM  ·

25 comentarii

Știți când spuneam că avem programare la pașapoarte pentru Alice? Am uitat cu totul de ea.

Marele noroc a fost că avem un calendar Google în care punem chestii legate de Alice (programări la doctor și din astea) și, fiind nou, nu avea reminderele setate pe off precum au restul calendarelor mele. Și tot noroc a fost că a dat reminderul fix când mă uitam la telefon, că altfel cine știe când îl vedeam.

Așa că… “ai programare la pașaport, în ParkLake! Peste 12 minute!”

Ah, și nu aveam nici taxa de 234 de lei plătită.

Bine că există ghiseul.ro și funcționează bine. Am achitat-o acolo online cu cardul, dovadă a sosit în câteva secunde pe email și am tipărit-o în timp ce trăgeam nădragii pe mine.

Matilda s-a îmbrăcat în timp record. A fost dovada vie că femeile pot fi oricând gata în câteva minute, dar de obicei nu vor asta. Am băgat viteză spre Parklake și, cu tot cu parcare și urcat două etaje, am întârziat doar 10 minute.

Acolo este așa cum ați văzut la știri despre panica de război. O coadă de minim 100 de persoane sosite fără programare, iar cine are programare intră practic direct. Un angajat al Direcției Pașapoarte care mi-a verificat programarea mi-a reproșat totuși că am întârziat 10 minute.

Am terminat după alte 5 minute. Predat buletinele noastre și certificatul ei de naștere și dovada plății taxei (actele necesare pentru pașaport la copii sub 12 ani), apoi am ținut-o în fața aparatului foto ca pe lion king. Are fotografie cu gluga pe spate, ca fetele de cartier. Voi putea ridica pașaportul peste o săptămână.

Părerea mea este că fără programare durează minim o oră, poate două, să faceți pașaport. Durează vreo 10 minute de persoană odată ce ați intrat la ghișeu, iar cei fără programare intră printre cei cu programare, după disponibilitatea ghișeelor. În plus, la coadă se stătea om lângă om, mi s-a părut un focar de infecție.

Apoi, pe când ieșeam de acolo, Alice a decis să adoarmă în brațele mele, așa că am stat pe terasa mallului la o cafea cât timp ea a dormit.

 

    25 comentarii

  1. Pentru uz general sau te bate sa “decolezi” la o adica?

      (Citează)

  2. Stii cumva daca iti retin pasaportul cel vechi (daca aveai unul creat) in momentul depunerii actelor? :/

      (Citează)

  3. Laura:
    Stii cumva daca iti retin pasaportul cel vechi (daca aveai unul creat) in momentul depunerii actelor? :/

    Nu il retin, ii fac o taietura cu foarfeca si ti-l restituie. Este in special pentru cei care au, de exemplu, o viza acordata pe o perioada mai lunga decat cea a pasaportului.

      (Citează)

  4. In Brașov, am intrat cu 30 minute peste ora la care eram programat și am fost anunțați că mai bine optam pentru livrare acasă prin Posta Română, că o să fie nebunie.
    Făcut poza marți la 13:30, joi la 13:30 m-a sunat tanti de la poștă. Cost 11 lei.

    Pașaportul expirat al fetei, l-am primit înapoi, tăiat.

      (Citează)

    • Aici era o coada separata la ridicari de pasapoarte. Coada e impropriu spus, ca erau 3 ghisee, toate libere, intrai direct.

        (Citează)

  5. Te-au primit desi ai intarziat? Ai dat “”vina”” pe copil?

      (Citează)

    • Intarziasem 10 min, nu era drama. Ne-a reporosat ca am intarziat si a plecat, un fel de hit and run.

        (Citează)

    • Era oricum o micuță coadă la intrare chiar și cu programare, vreo trei în fața noastră. Nu au pretenția să fii la minut acolo, ci doar să nu întârzii masiv.

      Aș fi dat vina pe copil la o adică :P

        (Citează)

    • In 2020 noi am intarziat 5 minute si nu ne-au primit, in Plaza Mall. A trebuit sa ne reprogramam.

        (Citează)

  6. Ce le doarme fata :)

      (Citează)

    • Am fost chiar uimit. Eu o tot mișcam în sus și jos pe mine, o mai schimbam din stânga în dreapta. La un moment dat am pus-o pe genunchi cu gândul că mă joc cu ea cât așteptăm un Salad Box și, ce să vezi, dormea dusă.

        (Citează)

  7. Seteaza si mementourile/alarmele cu o zi inainte, nu doar 15 minute.
    In 20 minute am facut fotografiile pentru 2 parinti si un copil, depus/verificat actele, semnat, iar la ridicat am ajuns in cu 5 minute inainte sa inchida programulpentru eliberari si nu era nimeni, nici macar persoana de la ghiseu. Semnat rapid si in eliberat, dupa ce a aparut intr-un final. Totul in ianuarie 2022, intr-o resedinta de judet, dar inainte de “isteria” pasapoartelor, programare facut cu fix 14 zile inainte, cat permite programul. Acum cica ar fi locuri prin iulie la programare.
    Pasaportul vechi l-am primit inpoi, dupa ce i-au facut o taietura mare pe foaia cu cip.

      (Citează)

  8. Stie cineva, dupa ce am facut toata procedura de la “Pasapoarte”, cand si cum intram in posesia pasaportului copilului? Trebuie sa-l ridic de undeva, imi vine acasa notificare, etc?

      (Citează)

  9. L-am facut pentru sotie ce a schimbat numele si pentru gansac inainte de nebunia cu Ucraina, pe la inceput de feb, pentru ca ne trebuia sa luam bilete.
    Ce e ce mai tare e ca a venit de pe o zi pe alta, poti verifica aici statusul https://epasapoarte.ro/verifica/

      (Citează)

  10. Azi am depus si eu actele in Pitesti. Programarea am facut-o saptamana trecuta. Am ajuns mai devreme cu 20 de minute, am intrat imediat, doua ghisee ocupate, unul liber. Totul a durat 15 minute pe ceas.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus