un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 14 martie 2022

14 Mar 2022  ·

ȘTIRI  ·

16 comentarii

Pe lângă: o familie de ucraineni a încercat să treacă în România cu peste 1,6 milioane de dolari cash. Înțeleg că vameșii i-au confiscat. În general valuta trebuie declarată (și impozitată? nu știu, că n-am avut astfel de probleme) la vamă, dar sunt curios ce se întâmplă în cazul de față.

    16 comentarii

  1. De unde se vede ca întâi au fugit din Ucraina cei cu bani și probabil că amărâții au rămas acolo să fie bombardați.

      (Citează)

    • Mergi la un centru de refugiati si o sa vezi ca majoritatea celor care trec granita nu sunt prea bogati.

        (Citează)

    • Alin:
      Mergi la un centru de refugiati si o sa vezi ca majoritatea celor care trec granita nu sunt prea bogati.

      Ar trebui sa iasa din casa.

        (Citează)

    • Parțial adevărat…cei foarte săraci cred ca au rămas acolo…ma refer la cei care nu au mașina personală și nici banii de supraviețuire pe termen scurt…aducă pune-te in situația lor…eu zic ca ai fi 50-50…ok, o iei la talpa și ajungi in Ro sau PL, apoi ce faci? Nu sti alta limba in afara de ua, îți vei gasi greu de munca si de mâncare…dacă ai ceva rude in vest ești norocos pe termen scurt, dar long term tot nasol e…

        (Citează)

    • Faptul ca nu sunt prea bogati nu inseamna ca nu au ceva bani, care le-au permis sa plece intai.

        (Citează)

    • Au fugit de toate felurile. Banii nu te apără de rachete.

        (Citează)

  2. Pai parca barbatii erau obligati sa se inroleze … cum au fugit aia pe la Albita si cu bani si cu sotul la volan ? Nu era de porc , tara arde si asta se duce cu gentile LV la Milano ?

      (Citează)

    • Nu sunt obligati sa se inroleze, sunt obligati sa ramana in tara. Dar multi au dubla cetatenie si pot pleca. In special pentru cei cu bani e usor sa obti cetatenie intr-o tara UE. (pasaportul de aur)

        (Citează)

    • Vedeți că sunt știri cu mărturii cum anume trec bărbații, in principiu pe bani, mii de euro dați șpagă vameșilor ucraineni, că la ei e o tradiție șpaga în vămi de ani buni, știu personal de când mergeam la ski la bukovel anual. Pt unii e o mega afacere războiul din păcate.

        (Citează)

    • Liviu: Pai parca barbatii erau obligati sa se inroleze …

      Nu știu ce limitări de vârstă sau alte condiții există în acest caz.

        (Citează)

    • @Liviu, nu sunt toti obligati sa se inroleze. Nici nu ar avea de unde sa ofere echipament militar pentru cel putin 10-15 milioane de barbati.

        (Citează)

  3. Banii nedeclarati nu se mai confisca, exista o decizie a justitiei care zice ca se retin pana la finalizarea cercetarilor.

      (Citează)

  4. aia cu economia la Apple nu e chiar economie.

    Nu au scazut pretul telefonului desi nu au pus incarcator si casti inauntru, asa ca aia 6.5 miliarde sunt taxa pe prostie pentru utilizatori sau profit aditional nicidecum economie.

      (Citează)

    • Să-i zicem profit. Au cheltuit cu 6,5 miliarde mai puțin pentru a produce telefoanele, deci bănuiesc că le-au rămas banii în bancă.

        (Citează)

    • La astea 6,5 miliarde economie mai adaugi cateva miliarde ca profit din vanzarea de incarcatoare si airpods catre cei care nu aveau altele aruncate asa, prin casa.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus