un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Find X5 Pro, flagship-ul de top al Oppo, a fost lansat în România

31 Mar 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Oppo a început anul 2021 cu peste 2% cotă de piață în România și l-a încheiat cu 9,5%. S-au mișcat bine, mi se pare o creștere bună pentru un an și probabil sunt ofticați că n-a fost fix 10%, ca să fie duble-digits. Am văzut zilele trecute noul Oppo Find X5 Pro. Este unul dintre flagship-urile de top ale acestui an, genul de telefon pentru care nu s-a făcut nici un compromis.

Este inedit în primul rând prin carcasa ceramică, sunt puține telefoane pe piață cu așa ceva. Este un material rezistent și plăcut la atingere, chiar dacă modelul negru este și super-magnet de amprente. Mi-a plăcut și camera bump-ul care este integrat natural și lin în carcasă, este ca un deal, ceea ce înseamnă și un proces foarte complicat de producție pentru a-l scoate așa.

Ca specificații, Oppo Find X5 Pro este practic un OnePlus 10 Pro cu alt nume, ceea ce doar contribuie la criza de identitate între cele două mărci. Hardware-ul este de top:

  • Snapdragon 8 Gen 1 cu 8 sau 12 GB RAM și stocare de la 256 la 512 GB
  • ecran de 6,7 inci 1440 x 3.216 px de tip LTPO2, cu refresh între 10 și 120 Hz, acoperit cu Gorilla Glass Victus
  • baterie de 5.000 mAh cu încărcare la 80W, dar și wireless la 50 W și reverse wireless charging
  • difuzoare stereo, carcasă IP68, senzor de amprente sub ecran… în fine, the works

Are 3 camere foto principale făcute în colaborare cu Hasselblad, deși nu știu cât mai valorează asta, având în vedere că acum este o companie chinezească și astfel de parteneriate nu mai sunt ceva exclusivist. Modulul foto însă pare foarte bun:

  • principală de 50 MP f/1,7 cu două sistem de stabilizare optică, unul pe senzor și altul pe obiectivul din fața sa
  • ultrawide de 50 MP f/2,2
  • zoom optic 2x de 13 MP și face un zoom optic hibrid 5x

Mai ai și frontală de 32 megapixeli. Ambele camere de 50 MP au senzor Sony IMX766 și sunt ajutate de un NPU numit MariSiliconX, dezvoltat de Oppo, cu funcții de îmbunătățire AI a imaginilor.

Am butonat un pic interfața ColorOS și pare ok, nu i-am găsit nimic de reproșat, este asemănătoare cu cea Samsung, bine organizată, destul de curată. Este mai dificil de spus cât costă telefonul. Momentan se găsește doar la precomandă într-un pachet de 6.500 de lei, dar în care primiți și un telefon Oppo Reno7 Lite 5G, care-i un mid-range mai simplu. Oficial Find X5 Pro va costa tot atât după aceea, însă prețul de listă este una, realitatea din magazine este alta. Părerea mea este că se va duce spre 5.000-5.500 de lei după o vreme, ca să concureze cu Samsung S22+ și OnePlus 10 Pro. Dacă-l găsiți la o ofertă bună, probabil nu veți regreta alegerea.

 

Am văzut și acel Reno7 Lite 5G, clip mai jos:

    7 comentarii

  1. Frumoase telefoane dar dupa doi ani valoarea de revanzare este aproape zero. Asta ar fi singurul motiv pentru care as cumpara iPhone sau Samsung.

      (Citează)

    • Alin:
      Frumoase telefoane dar dupa doi ani valoarea de revanzare este aproape zero. Asta ar fi singurul motiv pentru care as cumpara iPhone sau Samsung.

      vezi ca ai trecut Samsung din greseala in lista :))

        (Citează)

    • Se stie doar, ca un iphone luat cu 5000, il dai lejer cu 6000 dupa 2 ani.

        (Citează)

    • @viorel, daca verifici pe OLX o sa vezi ca Iphone 12 Pro Max se vinde la acelasi pret ca Samsung S21 Ultra.

        (Citează)

  2. Cred ca un lucru la care au ramas in urma chinezii e marketingul. Telefoanele is faine, dar denumirile sunt tampite. Find X5 pro… wtf is this. Suna a ieftin si scos pe banda rulanta langa alte X-uri. Reteta allview, unde la fel aveau denumiri de uitai si ca posesor ce telefon ai.
    Si a doua chestie… primesti un alt telefon cadou?! Bai baieti? Da o casca, un tv, o tableta, un joc, dar inca un telefon? Sa faci ce cu el? Sa il tii de backup? Si totul la 6500 lei. Apple/samsung au preturi mici daca o luam asa.

      (Citează)

  3. Oppo apare cu din ce in ce mai multe modele suprinzatoare pe piata din Romania. Totusi, partea de Customer Care pare sa fie problematica, cel putin la momentul actual (ma refer, in special, la zona de asistenta clienti, nu neaparat garantie).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus