un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cel mai norocos om din lume

2 Mar 2022  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Uitați-vă la clipul de mai jos. Cineva filma de la balcon un tanc. Tancul trage în el. Supraviețuiește cu bine.

Ăsta-i pericolul în a filma trupele inamice. Presupunând că rușii n-au tras intenționat într-un civil (să fim optimiști), este posibil ca echipajul tancului să fi văzut mișcare la un balcon, un om ținând ceva în mână și uitându-se spre ei. Putea fi un lansator Javelin, putea fi o pușcă cu lunetă. Tancul n-a stat să afle. Era un telefon mobil, deci noroc că a scăpat.

sursa: r/CombatFootage

    10 comentarii

  1. Pe r/ukraine spunea cineva la un moment dat ca e posibil ca tancul sa fi tras pentru ca are senzor de infrarosu, iar cand a facut zoom cu camera (spuneau ca pare a fi camera, nu telefon) senzorul de focus al camerei sa fi declansat alarma la tanc.
    Acum tancul avand 2 optiuni:
    1. E un NLAW care l-a luat in vizor si, drept urmare trage
    2. E o camera ei nu trage.
    Nu si-a asumat riscul.
    Totusi, concluzia: a avut super noroc! Mi se pare ca ucrainienii dau dovada de balls of steel, dar si de putina inconstienta…
    Hai cu pacea mai repee!

      (Citează)

    • Distanta este mult prea mare pentru ca orice infrarosu/ laser sa ajunga de la camera la tanc.
      In plus, daca ar fi asa, atunci tancul de ce nu a nimerit tinta? Deci poate detecta o camera foto de la 500m dar nu poate nimeri cu un obuz o zona de 10m in jurul camerei, ceea ce ar fi fost suficient probabil ca sa-l omoare pe asta care filma.

      Come on, fiti seriosi.

        (Citează)

  2. Știi că ăia vin să tragă și stai pe la geamuri = și cel mai prost om din lume.

      (Citează)

  3. Telefoanele actuale au laser pt focalizare, măsoară distanta pana la obiectul vizat. De ex. în mașină când pornesc camera de pe telefon (Huawei P30) detectorul de radar declanșează alarma pt laser. În mod sigur tancurile au sisteme de alarmare când sunt țintite cu laser.

      (Citează)

  4. Hmm… deci dacă vrei să dezorientezi un tanc și să îi abați atenția de la armă antitanc e de ajuns un telefon mobil cu laser focus?!

    Să le spună cineva ucrainenilor, au o nouă metodă de ambuscadă.

      (Citează)

    • Zdai seama, 4 oameni cu telefonu mobil sa filmeze tancu din 4 unghiuri diferite in acelasi timp. Le da panica totala alora din tanc. Plezneste inima-n ei.

        (Citează)

  5. Nu trage in el. La secunda 13 se observa cum proiectilul ricoseaza din acoperisul portocaliu din partea de jos a cadrului

      (Citează)

  6. nu, nu a tras inspre el. Tu chiar nu te asiguri/verifici cand postezi ceva?

      (Citează)

  7. Eram pe punctul sa zic ca acum ca au zis Boarex si Alin ca e ricoseu asa pare dar nu sunt sigur. Pana cand am facut full screen, am pus viteza de play pe 0.25 si m-am uitat. E clar ricoseu din acoperisul portocaliu.

    L.E. de fapt, pare ca e deviat de o structura metalica de langa acoperis, pare un stalp sau panou din fier.

      (Citează)

  8. Pare ca oricum e zona rezidențială acolo și nu vreun obiectiv strategic. Ma rog, nu degeaba sunt investigați acum rusii pentru crime de război.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus