un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fitbit recheamă toate ceasurile Ionic și oferă banii înapoi pentru că bateriile pot lua foc

3 Mar 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Într-una dintre cele mai ciudate știri tech auzite în ultima vreme, Fitbit recheamă toate ceasurile Ionic vândute până acum și oferă banii înapoi clienților, plus un discount pentru achiziția altui dispozitiv Fitbit.

Motivul? Bateriile din Ionic se pot supraîncălzi și ar putea lua foc. Fitbit are până acum 115 plângeri în SUA și 59 în restul lumii privind supraîncălzirea bateriilor, cu peste o sută de răni provocate de arsuri, inclusiv 2 cazuri de arsuri de gradul 3. Așa că Fitbit a anunțat acest recall cu refund.

Se dau înapoi 300 de dolari. Bănuiesc că “până la” 300 de dolari, având în vedere că un Ionic costă acum 450 de lei, adică vreo sută de dolari. Și probabil va trebui să arăți factura sau bonul de achiziție. Pagina de refund este aceasta, dar n-am găsit astfel de detalii în ea sau în FAQ-ul care însoțește anunțul.

Ar fi “tare” să dea 300 de dolari oricărui cumpărător, dar nu cred asta. Fitbit a vândut cam un milion de Ionic în SUA și 700.000 în restul lumii. La 300 de dolari refund, ar însemna vreo 510 milioane de dolari de scos din bancă, plus 40% discount la achiziția altui dispozitiv Fitbit.

Dacă aveți Ionic, nu-l mai purtați la mână. Resetați-l la factory pentru a vă șterge datele personale din el, apoi lăsați-l să se descarce de tot și aia e. Cereți banii înapoi de la Fitbit urmând procedura de mai sus. Dacă nu v-a făcut probleme până acum, ați făcut o afacere foarte bună. Ați folosit ceasul până acum și primiți și banii înapoi.

Fitbit a cumpărat compania românească Vector în ianuarie 2017. Ionic a fost lansat în septembrie 2017, deci bănuiesc că au lucrat și niște români la el, nu doar angajații preluați la achiziția Pebble. În noiembrie 2019, Fitbit a fost cumpărată de către Google, care până acum nu a făcut mare brânză cu compania. Poate că viitorul Pixel Watch despre care se zvonește că va fi lansat este dezvoltat de fapt de Fitbit.

    6 comentarii

  1. Asa le trebuie. Au ingropat ceasul romanesc Vector.

      (Citează)

    • Cred că cei care au făcut ceasul Vector au fost foarte mulțumiți de achiziție. În fond au câștigat bani din asta (Vector în sine nu era profitabil, din câte știu eu), iar angajații au ajuns la Google.

        (Citează)

  2. BAAAAA cat de jegosi ! Incredibili – am sesizat problema asta acum 2 luni la ei , ca IONIC-ul meu de 4 ani a primit un update si de atunci in loc de 7-8 zile autonomie , are doar 1 zi . Era jenant , iar ei , ca i-am contactat pe Twitter, mi-au oferit discount la achizitie , dar eu fiind patit m-am simtit pacalit cumva , adica tu-mi strici ceasul si apoi imi dai discount la unul nou ca sa mi-l strici dupa ceva perioada …

    Practic au zis ca-mi expirase garantia si aia e … se mai intampla .

    Execrabil . L-am aruncat efectiv nu mai putea fi folosit . pusesem si eu incarcatorul cablul pe olx … in rest … paguba . nu mai cumpar cat oi fi .

      (Citează)

  3. Multumesc RADU !

      (Citează)

  4. Sunt posesor si (fost) utilizator de Fitbit Ionic, cumparat in 2017 si folosit pana in octombrie 2021. Bateria nu mai tinea deloc.
    Procesul de refund (+ discount) este urmatorul: 1. se stabileste daca detii un Ionic cu probleme (te autentifici la ei si Ionicul tau trebuie sa fie conectat la contul tau fitbit; daca ai un alt dispozitiv conectat – asa cum am avut eu, nemaifolosind Ionic-ul de vreo 5 luni – va trebui sa te reconectezi la Ionic dupa ce il incarci – deci el trebuie sa fie functional); 2. iti incarci datele si specifici contul de Paypal in care vrei sa primesti cei 299$ aferenti refund-ului; 3. Se verifica cererea in 30 min si primesti pe mail confirmarea ca in 3-6 saptamani vei primi refund-ul, precum si un link unde vei putea accesa device-uri fibit cu discount. Ai 90 de zile la dispozitie sa accesezi acest discount. Din acest moment, nu te mai poti conecta la Ionic-ul tau, devine “brickuit”.
    NU ti se cer facturi sau alte bazaconii!

    Momentan linkul pt discount nu functioneaza corect, pt ca se asteapta sa ai un Ionic linked la contul tau – insa el este sters atunci cand primesti confirmarea cererii de refund. La suport mi-au zis ca lucreaza la rezolvarea erorilor.

    Cu alte cuvinte, cine are un fitbit Ionic cel mai probabil l-a folosit pe gratis si chiar primeste bani in plus. Eu am dat pe el 1293 de lei si ar urma sa primesc 1333 la cursul de azi.

      (Citează)

    • Update: am incercat acum din nou linkul cu discount si acum se pare ca mi-a gasit fitbit-ul, deci pot accesa discounturile. Iata ce primesc posesorii de Ionic care au cerut refund:

      40% off up to 5 Fitbit devices–that’s 1 for you and 1 for up to 4 friends! Check the store to see which devices are available for purchase.
      Up to 5 free accessory bands–1 for each device you order
      1 Fitbit Premium subscription for a full year (new members only)
      Free expedited shipping (where available)
      This code only works once. You must purchase all devices, accessories, and services in the same transaction.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus