un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Două aeronave românești s-au prăbușit în decurs de o oră, un MiG 21 și un elicopter IAR-330 Puma lângă Constanța

2 Mar 2022  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Update: 7 decedați în elicopter, nu 5. Pilotul MiG a decedat și el. 8 militari.

Updateun KC2 Voyager al Royal Air Force pare să fi deviat în acea zonă, probabil pentru observații directe. Avionul este o cisternă de realimentare în zonă, n-are cum să ajute cu mai multe de observații vizuale, dar văd că deviat-o în acea direcție la câteva minute după dispariția de pe radar a MiG-ului 21.


 

Parcă nu se mai opresc veștile proaste astăzi. Un MiG 21 din dotarea Bazei 86 a dispărut de pe radar pe lângă Constanța. Elicopterul IAR-330 Puma (Baza 57 – MK) plecat să-l caute a dispărut și el. La știri se vorbește despre 5 morți, adică întreg echipajul elicopterului. Despre pilotul aeronavei încă nu se știe nimic. Totul se întâmpla la 11 km de aeroport. Vreme nefavorabilă.

La Cogealac este o zonă mare cu eoliene, sper să nu se fi lovit de ele. Oricum, mare ghinion să pierzi două aeronave și 5 militari, poate chiar 6, în decurs de o oră. Condoleanțe familiilor.

MiG-urile 21 trebuiau retrase de multă vreme, oricum n-ar fi bune de nimic în contextul luptelor aeriene moderne. Acum putem vorbi și de primii militari români decedați din cauza conflictului din Ucraina, chiar dacă indirect. Oamenii aceia ar fi fost bine mersi acasă dacă nu era acest război.

surse: Hotnews, MApN.

 

Și ce să zică și un jurnalist Antena 1? Atât s-a putut.

    13 comentarii

  1. Uite ce bine e ca sa defilezi cu vechituri. Dar sa nu ne pierdem moralul, ne vom innoi cu F-16 din Norvegia care au decat 40 de ani.

      (Citează)

    • Oare pot fi blocate de rusi prin atac radio/electromagnetic? Prea mare coincidenta, relativ aproape de echipamentele de bruiaj ale rusilor si pana la urma e tehnologie ruseasca in care poate ca au plantat ca masura de siguranta niste “instructiuni” in caz ca se intorc armele importiva lor. Coincidenta sau nu dupa aderarea la nato au inceput sa pice MIG-urile unul cate unul de zici ca erau sabotate.

        (Citează)

  2. Din contra, a revenit la planul initial de zbor .Tot zborul in cerc concentric a fost cauzat de pierderea de pe radar a mig-ului care zbura prin zona. Dupa ce s-a confirmat prabusirea lui s-a revenit la planul de zbor initial.

      (Citează)

  3. Noi nu am schimbat niște țevi in 30 ani, ce avioane?
    Totuși ar fi bun dacă ar cădea între blindatele inamice

      (Citează)

  4. Marius:
    Uite ce bine e ca sa defilezi cu vechituri. Dar sa nu ne pierdem moralul, ne vom innoi cu F-16 din Norvegia care au decat 40 de ani.

    Jake 12, Rivet Jointul folosit la supraveghere electronica de americani are 59 de ani. Crezi ca mai zboara cu el pentru ca sunt chitrosi?

      (Citează)

  5. Cu sau fara razboi avionul ala puteasa faca patrulare in noaptea asta. La fel cum a facut si cu alte ocazi. Da e vechi, da trebuia schimbat. La fel si multe trenuri si n alte lucruri in tara asta.

      (Citează)

  6. Marius:
    Uite ce bine e ca sa defilezi cu vechituri. Dar sa nu ne pierdem moralul, ne vom innoi cu F-16 din Norvegia care au decat 40 de ani.

    La avioane nu e ca la masinile conduse de o batranica prin jermania…

      (Citează)

  7. Ce bine este întreținut echipamentul armatei române.

      (Citează)

  8. Hai ca sunt vechituri neintretinute asta înțeleg, dar să nu se poată catapulta, chiar nu înțeleg.
    Tot pe motive de costuri, mor oameni degeaba. Se știe dar se merge pe burtă.

      (Citează)

    • Ar trebui sa nu ne dam cu presupusul, daca nu stim ce a fost acolo. Sa asteptam macar un raport preliminar.

        (Citează)

  9. A zis klaus ca mareste bujetu apararii. Stati linistiti.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus