un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

ÃŽmi place ideea din Amazon Amp, un competitor pentru Clubhouse

9 Mar 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Amp este de fapt mai mult decât un competitor de Clubhouse, având un accent puternic pe difuzarea de muzică.

Ideea este următoarea: în Amp poÈ›i să-È›i faci propriul show, cu tot cu posibilitatea de a transmite milioane de cântece disponibile deja prin platformele Amazon. Cei care intră în “camera” ta de Amp vor putea auzi acea muzică.

Asta înseamnă că Amp poate deveni propriul tău post de radio, prin Internet, disponibil oricui. Oricui are acces la Amp, desigur, că momentan se lansează în limited beta doar în SUA și doar pe iOS Te poți transforma astfel în DJ, poți pune ce muzică dorești, poți să vorbești cu cei care au intrat acolo să o asculte. Asta ar putea duce la descoperirea unor DJ sau muzicieni talentați și ar putea aduna la un loc oameni cu o pasiune comună, muzica.

Ideea mi se pare foarte bună. Cred că pe undeva fiecare om are tentația de a avea propriul post de radio și să vadă câți alții rezonează cu el. În plus, Clubhouse a fost o rețea populară la începuturi, dar apoi s-a plafonat. Are deja competiție serioasă prin Facebook Rooms, Twitter Spaces, Discord, Reddit și alte servicii, așa că Amazon nu avea de ce să facă fix același lucru. Aducând în ecuație muzica, măcar încearcă altceva.

Cred că va avea și succes în momentul când vor colabora cu artiști de renume. Închipuiți-vă un astfel de radio în care intră 2-3 DJ faimoși și pun pe rând muzică, fac un soi de battle între ei, discută una alta despre asta șamd. Sigur ar avea audiență. Amazon chiar a anunțat câteva colaborări:

The undisputed reigning queen of hip-hop, Nicki Minaj, will soon bring the highly anticipated return of her radio show, Queen Radio, to Amp, in addition to upcoming shows from Pusha T, singer-songwriter Tinashe, electronic artist and violinist Lindsey Stirling, Travis Barker, Lil Yachty, and Big Boi; well-known personalities Tefi Pessoa and Nikita Dragun; popular radio hosts Zach Sang, Kat Corbett, Christian James Hand, and Guy Raz; and writers from music and culture publication The FADER.

    5 comentarii

  1. “Asta înseamnă că Amp poate deveni propriul tău post de radio, prin Internet, disponibil oricui” — Pai nu exista deja posibilitatea sa ai propriul radio pe net cu Icecast sau care or mai fi?

      (Citează)

  2. Au mai fost site-uri de genul… dar nu au fost promovate. Eu prin 2012 Intram pe un site plug.dj si făceam asta cu prieteni, camera ta, pui ce muzica vrei sau un moderator si permiÈ›i la toÈ›i sa își pună muzica pe rând. Aveai si un avatar drăguÈ› care dansa pentru tine =)))

    https://www.youtube.com/watch?v=ZFNYh7FGpYI

      (Citează)

    • Am cautat screenshot-ul crezand a devenit mema, dar se pare ca nu, asa ca va trebui sa il explic:

      Un ascultator contacteaza un post de radio pe Messenger si le cere sa puna o anumita melodie. DJ-ii de la radio ii spun politicos ca nu au melodia aia. Ascultatorul le trimite MP3-ul si le spune “poftim, acum o aveti”

        (Citează)

    • DiferenÈ›a ar fi că acum este totul legal, da.

      Sunt alte elemente în ecuația AMP: AMazon are puterea să împingă serviciul în față, nu mai este 2021, ci mult mai mulți oameni ascultă muzică prin streaming sau vor partea de social networking pe care o aduce serviciul.

      Totul în 2012 era mai degrabă pentru early adopters.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus