un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Revin festivalurile de street food și alte evenimente asemănătoare, începând cu BurgetFest în mai

28 Mar 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

16 comentarii

Organizatorii BurgerFest au anunțat că acesta va avea loc în perioada 20-22 mai. Oficial apare că va avea loc la Verde Stop Arena, pe Barbu Văcărescu, dar aveam impresia că acolo a început construcția unui bloc. Poate mă înșel eu. Vom vedea.

Aceiași organizatori au anunțat însă alte 9 evenimente pentru acest an:

  • Zaiafest – dedicat dedicat cramelor mici românești (28-29 mai)
  • Appetito – italian lifestyle festival…pizza, pasta.. (18-19 iunie)
  • Power Festival – women empowerment summer festival (8-10 iulie)
  • SneakerFest – sneaker culture festival (22-24 iulie)
  • Bucharest Craft Beer Festivall – festival de bere artizanala (9-11 septembrie)
  • Bun de Bucuresti – tot ce-i mai bun #facutinbucuresti (24-25 septembrie)
  • LOCAL – festival de cultura gastronomica dedicat producătorilor locali
  • Bucharest Food Film Festival #BFFF – festival de film cu mâncare

Unele sună bine. Aș fi curios să văd ce este la Sneaker Fest, la Craft Beer chiar vreau să merg, la fel și la Bun de București. Sigur că în majoritatea festivalurilor vor fi aceiași vânzători. Cine face burgeri buni în București va fi la BurgerFest, Craft Beer, Bun de București și Local și Film Festival, pentru că de ce nu? Dacă ai investit într-o rulotă de preparat mâncare, interesul este să mergi la cât mai multe pe sezon.

Și 2022 este anul bun pentru asta. Abia așteaptă lumea evenimente în aer liber unde să bea și să mănânce cu prietenii. Dacă nu ne face vreo surpriză covidul, va fi plin.

Acesta este doar un organizator. Nu știu ce planuri au cei cu Carnival Food Fest, care-l făceau pe cel mai mare la Romexpo. Hotel Caro de obicei mai organiza ceva la ei în curte și era tare frumos acolo, au o pajiște mare pe malul unui lac. Berăria H are aproape săptămânal câte un eveniment pe terasa lor, în weekend, uneori cu gulaș, alteori cu plăcinte sau bere craft.

Singurul lucru ciudat la BurgerFest și cei 9 frați și surori este că organizatorii spun că în curând vor da drumul și la vânzarea de NFT tickets. Asta mi se pare cea mai inutilă complicație ever. Un bilet normal îl cumperi online, iar la intrare ți se scanează codul de bare și ai intrat. Un NFT trebuie legat de un blockchain, trebuie minted  (mintuit? generat? o să mă feresc din a spune că trebuie “turnat”), trebuie portofel electronic și… îl arăți la intrare și după aceea devine inutil. Why bother?

 

    16 comentarii

  1. Sa nu uitam ca este inca o pandemie. Chiar ieri 10 romanii au pieerdut lupta cu virusul.
    Radu, trebuie sa educi oamenii! Nu poti ca persoana responsabila, cu copil mic acasa, sa mergi in locuri aglomerate.
    Parerea mea.

      (Citează)

    • Da, trebuie sa mai stea inchis in casa cel putin 10 ani! Rusine!!!!

        (Citează)

    • Așa a făcut și la începutul pandemiei. Stați acasă! Repeta zilnic, făcea articole, până a avut chef să plece în vacanță, după aia n-a mai contat.

        (Citează)

  2. Trebuie sa gasim si o intrebuintare pentru NFT-uri. La fel cum s-a incercat pana acum sa se gaseasca o intrebuintare pentru criptomonede pentru a li se justifica existenta.
    Acolo s-a abandonat “proiectul”, toata lumea a admis ca este vorba in principal de specula. Dar NFT-urile sunt la inceput, trebuie sa se promoveze pentru ca piata nu este saturata inca.

      (Citează)

    • E o întrebuințare pentru crypto, nu pentru NFT. NFT poți cumpăra direct cu crypto, ăla e avantajul. E drept că NFT va fi mai scump pentru că generarea lui costă, dar e și o ocazie de a oferi și alte bonusuri/avantaje.

        (Citează)

    • dam167:
      NFT poți cumpăra direct cu crypto, ăla e avantajul.

      Cine este avanatajat ca trebuie sa cumpere crypto cu care apoi sa cumpere NFT-uri?

      In plus, nu stiu exact cum merg lucrurile astea. Daca tu ceri pe un NFT care sa iti permita intrarea la festival 10 festivalcoini si peste 2 zile valoarea lor scade la jumatate, pastrezi acelasi pret sau il cresti ca sa echivalezi cu pretul in lei?
      Aceeasi situatie si daca pretul pentru 10 festivalcoini se dubleaza peste noapte. Va mai cumpara cineva NFT-uri la pret dublu sau va prefera sa cumpere bilet normal cu bani fiat?

        (Citează)

    • Nu cumperi crypto ca să cumperi NFT, cumperi NFT dacă ai deja crypto și e mai rentabil pentru tine așa (nu știu, poate ai cumpărat ETH când valoarea era foarte jos, de exemplu).

      Multă lume deține crypto, nu cumpără doar ca să vândă cât mai repede pe profit. Ce merită ca NFT depinde de calculele fiecăruia.

        (Citează)

    • Este doar o presupunere, dar nu trebuie sa platesti cu o anumita cryptomoneda? Adica daca eu am bitcoini, va trebui probabil sa ii schimb in moneda acceptata de organizatori.

        (Citează)

    • Eu știu că NFT sunt pe blockchain-ul ETH (Ethereum), nu știu dacă ai opțiunea de a cumpăra cu orice criptomonedă. De obicei ții crypto într-un portofel specific și atunci plătești direct, ca și cu un card, nu se fac alte conversii. Nu, dacă ai BTC și NFT-ul se vine în altceva nu merită efortul.

        (Citează)

  3. Sper ca nu au de gand sa inceapa cu jegoshismul acela pre-pandemie de a vinde bilet de intrare ca sa pot obtine privilegiul de a le face vanzare produselor lor.

    NU exista scuza, NU exista explicatie pentru ca eu sa platesc bilet de intrare la eveniment care are participanti platitori si de multe ori si sponsori pe deasupra.

    Si desigur sa nu uit de etalonul de nesimtire, folositul de jetoane pentru a plati, in era cardurilor contactless, a NFC-ului si POS-ului de la ING pe orice telefon compatibil.

      (Citează)

    • Nu am realizat ca deja sunt mentionate bilete, inclusiv varianta NFT. M-am lamurit, nu le calc pe la festivalurile lor, sunt prea prost ca sa inteleg conceptul unora de a-si bate joc de mine pe banii mei.

        (Citează)

    • Nimic nu pricepi. Biletul e ca să nu se înghesuie toți sărakii degeaba. Eu mai degrabă plătesc bilet pentru ceva mai puțină aglomerație. Sunk cost.
      Posibil ca NFT să fie acolo ca să filtreze și mai mult lumea.

      @Radu: generat e ok. Să nu ne mânjim prea tare de romgleză la gură.

        (Citează)

  4. @nea_caisă, fii serios ca nu isi doreste niciun organizator sa filtreze numarul de participanti. Scopul este sa sa faca sa platesti niste bani in plus. Si daca tot ai intrat si ai platit bilet, vei cumpara si 2-3 produse ca sa ai impresia ca nu ai platit degeaba intrarea. Dar ai dreptate, nu te obliga nimeni sa te duci.

      (Citează)

  5. E bine. Radu o sa mearga la astfel de evenimente, o sa scrie pe blog, iar noi vom putea scrie iar ca sunt scumpi burgerii si ce se mai vinde pe acolo.

      (Citează)

  6. Primarul din Bucuresti a anuntat ca devin iar pietonale strazi in weekend. De ce nu vin cei cu rulote pe strazile astea ? O sa aiba foarte multi clienti..care sunt avantajele de se inchesuie x rulote intr un spatiu mic?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus