un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 20 martie 2022

20 Mar 2022  ·

GÂNDURI  ·

28 comentarii

Cele mai penibile prezentări de la conferințe tech. Personal credeam că va intra în top și momentul când Steve Jobs ruga jurnaliștii să iasă de pe wireless-ul sălii, că nu mergea demo-ul la iPhone, dar se pare că sunt altele și mai bune.

Ce iahturi rusești au fost confiscate până acum. De câte ori am fost eu în Barcelona (de 9 ori), în port era iahtul Dilbar, ceva uriaș. Acum se pare că a fost blocat prin Germania. Valoare estimată: peste 700 de milioane de dolari. Trebuie să ai mulți bani ca să dai atâta pe un iaht.

Cineva transformă segmente de fuselaj de avion în cabane. Interesantă ideea, că sunt deja foarte bine izolate termic.

Piloții American Airlines au făcut un film în care se plâng de condițiile de muncă.

Rusia ar fi utilizat deja rachete hipersonice în Ucraina.

Cum arată o vilă din insula în formă de palmier din Dubai. Mereu m-am întrebat cum s-o trăi acolo. Se pare că foarte bine:

Ultima minge aruncată de Tom Brady s-a vândut la licitație cu peste 500.000 de dolari. Apoi Tom Brady a anunțat că nu se mai retrage, ceea ce i-a distrus valoarea.

Unde puteți conduce mașini de Formula 1. Sau pe aproape.

O pisică celebră a ajuns din Ucraina în Franța. Washington Post a documentat asta cu interviuri și altele.

În Grecia puteți face snorkeling la un oraș scufundat. Epidauros e de pus pe lista de călătorii.

Pe TikTok se bea suc de portocale cu espresso. O să încerc și eu cândva.

Sfaturi pentru a sta în poziții mai bune pentru portrete.

Pfizer și Moderna cer autorizare pentru injecția numărul 4. Germania a avut ieri 284.000 de cazuri noi, apropo. Jumătate din țările europene au raportat creșteri în ultima săptămână.

SUA renunță la ora de vară/iarnă și nu va mai schimba ceasurile de două ori pe an. Bravo lor, hai și la noi!

O rețetă foarte complicată de pâine, dar iese ceva spectaculos:

Cursa de Formula 1 din Bahrain are loc la ora 17. Ferrari pleacă din locurile 1 și 3, o surpriză în calificări, arătând că anul acesta se bat pentru locurile 1-3 cu Red Bull și Mercedes.

    28 comentarii

  1. Citeam recent pe undeva despre faimoasa peninsula artificiala în forma de palmier din Dubai, iar oamenii se plângeau de mirosurile persistente provenite de la fosele septice și algele în putrefacție . Nu știu dacă e real sau nu, pare ca nu exista sistem de canalizare în Dubai.
    Nu știu ce credeți voi, dar mirosul de rahat la toate orele din zi cam anulează aerul paradisiac de care ar trebui sa ai parte acolo

      (Citează)

  2. Deci hai să mai facem o dată același vaccin pe care l-am făcut deja de 3 ori și s-a dovedit inutil până la urmă, pentru că… de ce? Și ce contează că sunt 200 sau 200000 de cazuri, când înseamnă niște muci și dureri în gât vreo 2 zile?

    Cat despre F1, Mercedes se va bate la top 5 doar dacă celelalte echipe au probleme grave de fiabilitate și ei nu.

      (Citează)

    • Dar nu te-a obligat nimeni sa faci vaccin.
      Il faci daca vrei sau nu.

        (Citează)

    • @F Vorbesti prostii. Cand ti se limiteaza accesul in anumite spatii in baza vaccinului “voluntar”, ala nu mai poate fi considerat voluntar.

        (Citează)

    • @Adrian, se pare ca dupa prima etapa, Mercedes sunt in top 2 in clasamentul constructorilor. Si chiar fara problemele masinilor Red Bull, tot ar fi fost in top 3.

        (Citează)

    • Am boosterul făcut și din păcate am luat covid de la copilul meu. După 2 ani in care am respectat toate regulile, m-am infectat. Din fericire simptomele a fost de răceală ușoară. Cred că a ajutat boosterul. Corpul meu a recunoscut virusul și a reacționat mai repede. Cel mai important e sa nu ajungi la spital. Daca booster-ul te ajuta in cea mai mica măsură să nu ajungi acolo e cea mai mare realizare pentru tine și pentru sistemul medical.
      Toți ar trebui să înțelegem că prevenția e cea mai buna soluție de lupta împotriva virusului, indiferent de credințele noastre politice, religioase sau fake news.

        (Citează)

  3. Daca tu crezi ca vaccinul nu ajută deloc uită-te ce face Omicron (care cică e blând) prin Coreea de Sud (unde ăia s-au protejat față de celelalte valuri, omicron e primul pe care îl prind).

    Continua-ti raționamentul, “ce contează numărul de cazuri dacă covid nu înseamnă practic nimic”. Conform ție, ar trebui să nu conteze, dar uite că toate statele țin evidenta numărului aluia. De ce, dacă e atât de neimportant? Poate pentru ca el contează și nu știi tu? De Long Covid ai auzit? De multe milioane de oameni morți (sau chiar tuturor li s-a falsificat certificatul ăla de deces, din toate țările?). Fără supărare, în majoritatea tarilor europene s-au format comisii de experți care sa stea cu ochii pe problema; statistic vorbind, care sunt sansele ca tu, un oarecare de pe net, să știi mai multe și mai bine decât toți doctorii ăia?

      (Citează)

    • Comentariul meu era pentru @Adrian, mai sus.

        (Citează)

    • Exemplul tau este pro Adrian daca aratai rata de 62% a booster si 85% set complet in acea tara. Deci nu prea i-a ajutat. Sper sa mi se aprope si ce am spus mai devreme.

        (Citează)

    • @ Kay: “comisiile de experti” si “doctorii aia” mai intai sunt politiceni si dupa aceea medici. Iar pandemia este la momentul actual o problema eminamente politica, in nici un caz medicala.
      Uitate la profetii pandemiei din Romania: ministrii, secretarii de stat, managerii de spitale sunt toti, dar absolut toti ajunsi acolo pe linie politica. Iar altii nici macar nu sunt medici sau macar persoane cunoscute. Spune tu care sunt membrii “grupului de comunicare strategica”.
      Virusul a fost o problema medicala de o gravitate cel mult medie, doar ca mass-media s-a comportat isteric si atunci politicul s-a adaptat si exploatat subiectul. Bine ca suntem toti de acord (inclusiv Radu) ca exista coruptie si in vest, doar ca nu ca la noi. Da, nu ai sa vezi coruptie la nivel de politist de strada, la nivel de asistenta medicala sau profesoara la liceu ca in Romania. Si atunci unde este coruptia in vest? Cum se manifesta?

        (Citează)

  4. pe tiktik sa mancau si pastile de detergent!
    suc de fructe cu cafea e un bombardament pentru burta si intestine, te rog, sa ne dai si urmarile.

      (Citează)

    • EGO:
      @ Kay: “comisiile de experti” si “doctorii aia”mai intai sunt politiceni si dupa aceea medici. Iar pandemia este la momentul actual o problema eminamente politica, in nici un caz medicala.Uitate la profetii pandemiei din Romania: ministrii, secretarii de stat, managerii de spitale sunt toti, dar absolut toti ajunsi acolo pe linie politica. Iar altii nici macar nu sunt medici sau macar persoane cunoscute. Spune tu care sunt membrii “grupului de comunicare strategica”.
      Virusul a fost o problema medicala de o gravitate cel mult medie, doar ca mass-media s-a comportat isteric si atunci politicul s-a adaptat si exploatat subiectul. Bine ca suntem toti de acord (inclusiv Radu) ca exista coruptie si in vest, doar ca nu ca la noi. Da, nu ai sa vezi coruptie la nivel de politist de strada, la nivel de asistenta medicala sau profesoara la liceu ca in Romania. Si atunci unde este coruptia in vest? Cum se manifesta?

      Dacă vrei ca opinia ta sa valoreze ceva rog sa ne spui ca ești doctor/virusolog/cevarelevantindomeniulmedicalsidecercetare. Altfel tot ce ai scris acolo sunt părerile unui om documentat pe buda. Aștept comentariul in care scrii ca putiN e băiat bun dar e neînțeles de Europa corupta.

        (Citează)

    • @CristiX: cunoștințe relevante în domeniu am mult mai mult decât iti imaginezi, dar oricum nu contează dacă în creierul tau a fi antiretorica oficială covid este egal cu proPutin. Orice studii, orice experienta as avea (chiar dacă acum îți răspund fiind în timpul serviciului într-o secție covid) sunt sigur ca nu ar conta pt tine.
      Pt tine și alții care vor diplome ii invit sa nu se uite la mine, dar alocați câteva ore și citiți ce spune cel care a fost pentru ani de zile: rector universitate de medicina, președinte al colegiului medicilor din România, director de institut medico-legal. Sau nici ala nu are cunoștințe în domeniu?

        (Citează)

    • @CristiX, @EGO, eu as recomanda sa va salvati articolul/comentariile astea si sa reveniti peste 3-4 luni. Atuci o sa stim cu siguranta daca problema legata de Covid este una medicala sau politica. Tinand cont ca in Romania s-au ridicat toate restrictiile, practic partea politica a disparut.
      Vedem daca exista sau nu problema medicala, ne va spune @EGO daca s-a desfiintat sectia de Covid sau este supraaglomerata.

        (Citează)

  5. Sorry ca trebuie sa vin cu un “dus rece”, dur , dar realist , lucid ; asta pentru ca am observat un optimism superficial, dar pagubos, in “feisbucosfera” despre apropierea sfarsitului razboiului, la unii ca Andrei Caramitru sau brasoveanul meu Radu Hossu .
    Concluziile le trage fiecare …
    https://www.rumaniamilitary.ro/ucraina-post-conflict
    Opinii destul de pertinente mi s-au parut ca au userii “Nick” si respectiv “Red”.

      (Citează)

  6. 1. Espresso cu fresh de portocale da bine in poze. Ca si guest este relativ oribil.
    2. Inainte de pandemie, se dezbatea si in parlamentul european renuntarea la ora de iarna si daca nu ma inseala memoria, pe undeva in 2022 parca sperau sa faca schimbarea in Europa. Nu cred ca mai este mult pana departe in privinta asta.

      (Citează)

    • Cred ca se vorbea de 2021 pentru renuntare la schimbatul orei, eu cred ca nu s au mai ocupat de asta.

        (Citează)

  7. Cea mai penibila a fost lansarea de Windows cu BSOD in timp ce se scremeau pe scena sa explice cat de stabil este.

    Cat de cringe a fost momentul cu toti multi-milionarii aia expirati dansand si tot a fost depasit de toate vedetele cu “Imagine” impotriva pandemiei.

    Fuzelajele de avioane sunt bine izolate termic? Asta e noutate pentru mine, avand in vedere ce frig se face in ele desi sunt pline de oameni.

    Ce bine ca a scapat pisica! Si familia de stapani, desigur.

    TikTok e plin de tampanii, inca una nu ma mira.

    Pentru cine nu s-a prins, suntem in valul 6, in care boala se va raspandi complet la liiber, fara nici o frana in urma lipsei restrictiilor.

    Daca SUA renunta la ora de vara e aproape garantat ca noi trebuie sa facem exact invers. La capitolul standarde SUA sunt ultimii la care sa ne uitam, niste idioti care nu sunt in stare sa masoare nimic.

      (Citează)

    • Gaelex: Fuzelajele de avioane sunt bine izolate termic? Asta e noutate pentru mine, avand in vedere ce frig se face in ele desi sunt pline de oameni.

      Băiatu, ești în regulă? Te-ai uitat vreodată ce temperatură e afară când avionul e la altitudinea și viteza de croazieră?

      Temperatura din interiorul avionului e fix cât vrea echipajul să fie.

        (Citează)

  8. EGO:
    @ Kay: “comisiile de experti” si “doctorii aia”mai intai sunt politiceni si dupa aceea medici. Iar pandemia este la momentul actual o problema eminamente politica, in nici un caz medicala.Uitate la profetii pandemiei din Romania: ministrii, secretarii de stat, managerii de spitale sunt toti, dar absolut toti ajunsi acolo pe linie politica. Iar altii nici macar nu sunt medici sau macar persoane cunoscute. Spune tu care sunt membrii “grupului de comunicare strategica”.
    Virusul a fost o problema medicala de o gravitate cel mult medie, doar ca mass-media s-a comportat isteric si atunci politicul s-a adaptat si exploatat subiectul. Bine ca suntem toti de acord (inclusiv Radu) ca exista coruptie si in vest, doar ca nu ca la noi. Da, nu ai sa vezi coruptie la nivel de politist de strada, la nivel de asistenta medicala sau profesoara la liceu ca in Romania. Si atunci unde este coruptia in vest? Cum se manifesta?

    Tu tot nu înțelegi… Omule este un virus :| mor oameni! Daca este de “gravitate medie” ce? Nu are importanta? Virusul asta este periculos ca se transmite foarte ușor plus faptul ca acuma suntem toți conectați, practic azi ești in Asia, mâine in Europa si poimâine in america. La așa multe culturi si oameni virusul poate face mutații foarte neașteptate. Asta este problema principala, nu ca virusul este de gravitate medie. Erau șanse mici sa facă o mutație cu o mortalitate de 100% si o răspândire așa rapida înainte sa ai simptome măcar? Cu virusurile nu ii de joaca, dar na omul înțelege doar ce vrea el. Bine ca nu a fost ebola sau ceva mai grav.

      (Citează)

  9. Kay:
    Daca tu crezi ca vaccinul nu ajută deloc uită-te ce face Omicron (care cică e blând) prin Coreea de Sud (unde ăia s-au protejat față de celelalte valuri, omicron e primul pe care îl prind).

    Ai o varza in idei. Coreea de Sud e vaccinata in draci cu 2 si 3 doze si tu imi spui ca Omicron face “ravagii” dar vaccinul e bun? O fi fost bun impotriva primelor variante, dar a retrogadat foarte rapid de la “salvam planeta” la “exista o oarecare posibilitate sa nu mori daca bagi 15 doze”. In plus, poate tocmai pentru ca “omicron e primul pe care il prind” e motivul pentru care e atat de grav la ei.

    De Long Covid ai auzit? De multe milioane de oameni morți (sau chiar tuturor li s-a falsificat certificatul ăla de deces, din toate țările?)

    Ce are sula cu prefectura? Cat despre falsificarea certificatelor de deces, esti cel putin naiv(a) sa crezi ca au disparut brusc toate infectiile, incompetenta, nepasarea si neajunsurile din spitale cand a aparut covidul. Sunt ferm convins ca au murit foarte multi oameni din cauza bolii, exact cum sunt convins ca pentru multe morti au fost acoperite mizeriile cu ajutorul covid.

    statistic vorbind, care sunt sansele ca tu, un oarecare de pe net, să știi mai multe și mai bine decât toți doctorii ăia?

    Exact aceleasi ca tu, un alt oarecare de pe net, sa ai mai multa dreptate decat mine.

      (Citează)

  10. Daca tot va place așa tare Dubaiul https://youtu.be/tJuqe6sre2I

      (Citează)

  11. S21 FE – 2200 lei la Allex

      (Citează)

    • Și pe Emg reduceri de 20%

        (Citează)

    • Laptopul meu Huawei MateBook 14 luat acum destul timp cat sa expire la fix perioada de retur este cu >800 de lei mai ieftin pe Altex.

      Luati-l cu incredere, ecranul are rezolutie buna si culori foarte frumoase >90% sRGB, Ryzen 7 4800H misca foarte repede, SSD-ul WD e mediu ca viteze cu R/W aproximativ 2400 / 1900 mega/s. Tastatura iluminata, cititor de amprente, structura de metal, racire buna.

      3145 este cred rezultat din greseala, nu s-au uitat ca deja are promotie si ii lasa sa se aplice si codul de extrareducere.

        (Citează)

  12. EGO:
    @CristiX: cunoștințe relevante în domeniu am mult mai mult decât iti imaginezi, dar oricumnu contează dacă în creierul tau a fi antiretorica oficială covid este egal cu proPutin. Orice studii, orice experienta as avea (chiar dacă acum îți răspund fiind în timpul serviciului într-o secție covid) sunt sigur ca nu ar conta pt tine.
    Pt tine și alții care vor diplome ii invit sa nu se uite la mine, dar alocați câteva ore și citiți ce spune cel care a fost pentru ani de zile: rector universitate de medicina, președinte al colegiului medicilor din România, director de institut medico-legal. Sau nici ala nu are cunoștințe în domeniu?

    Nu știu despre cine vorbești, dar contează ce spune consensul științific, nu un medic oarecare (din cei 0.01% țăcăniți) care poate nici nu e în domeniu.

    Iar consensul științific spune că virusul este mortal iar vaccinul mARN are eficiență 95% care scade destul de rapid în câteva luni motiv pentru care e nevoie de rapeluri. Asta e cea mai bună protecție pe care o avem momentan în afară de Paxlovid care momentan e scump și se găsește greu.

      (Citează)

  13. Ferrari nu au reprezentat nici o surpriza. Se stia de anul trecut ca noul motor are potențial uriaș; lucru afirmat încă de anul trecut de ambi RB si Mercedes. Se stia de mult timp si de problemele de fiabilitate RB, dar sper sa poată sa le rezolve ca sa avem competivitate. Pt mine au fost surprize Mclaren si Haas…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus