un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 6 februarie 2022

6 Feb 2022  ·

GÂNDURI  ·

60 comentarii

Dacă ajungi la 30 de ani și nu ești căsătorit ești ratat. Ce mentalitatea ciudată. În bula mea nu este așa, ba chiar din contră, jumătate dintre prietenii mei nu dau semne că ar vrea așa ceva.

Despre City of London, o zonă de o milă pătrată în centrul Londrei, dar cu administrație total diferită de restul țării și reguli mai ciudate.

Spotify a scos 70 de episoade de-ale lui Joe Rogan. Încă nu e clar dacă mutarea lui Rogan pe Spotify este un fail sau, din contră, un caz de publicitatea rea este tot publicitate.

Operațiune de salvare în Maroc. Un băiat a căzut la 30 de metri adâncime într-un puț. De câteva zile are loc o operațiune amplă de salvare, se sapă o groapă paralelă în speranța că vor ajunge la timp la el.

Un fulger a avut o lungime de 770 de kilometri.

Vila aceasta chiar are o poziție și o priveliște remarcabilă:

Los Angeles Rams și Cincinnati Bengals se vor întâlni în Super Bowl, pe 13 februarie.

Consumul de ceai în Europa. Mă miram să nu fim pe ultimul loc și aici.

Urși polari s-au mutat într-o casă abandonată.

Chiriile cresc în SUA. Milioane de oameni trebuie să-și găsească noi locuințe mai departe de orașe, ceea ce doar atrage o navetă lungă și alte probleme.

Tot în SUA se estimează că 1,2 milioane de oameni vor muri de supradoze de opioide, în special fentanil, până în 2029.

42 de trucuri de încercat cu camere de acțiune sau 360 de grade:

Mâncăruri turcești.

În Tennessee s-au ars cărți precum Maus, Harry Potter și Twilight.

Un papagal a furat un GoPro, apoi s-a apucat să-l dezmembreze:

    60 comentarii

  1. Din pacate in Maroc n a reusit operatiunea :(

      (Citează)

  2. 1. Cei cu studii superioare, care locuiesc într-un oraș mare, cu siguranță nu se grăbesc să-și pună pirostriile. Din ce am observat, există o corelație între nivelul de educație al individului și vârsta căsătoriei. Cu cât ești mai prost și sărac, cu atât te căsătorești mai repede și torni droaia de copii. E un pattern al sărăciei și lipsei de perspective.
    4. Din păcate, băiețelul a murit.

      (Citează)

    • Vai de capu’ tău, dacă și făcutul copiilor îl asociezi celor săraci și “proști”. Genul ăsta de discurs caracterizează generația ta lipsită de empatie. Cred că nici psihologul nu vă mai salvează.

        (Citează)

    • ciudata felina

      06/02/2022 la 9:46 AM

      Oarecum tot perceptia referitoare la saracie ii face ce acei cu studii superioare din orase mari sa fie reticenti la casatorie si copii.
      Asa cum spui, lipsa de perspective, dar impresia ca esti lipsit de ele.

        (Citează)

    • Pai la 30 de ani e repede? Deja femeia la 30 e la limita cu organismul pentru a naste in conditii optime si a se recupera bine si repede. O sa ajunga femeile carieriste sa vrea sa faca un copil la 40 de ani si sa se intrebe de ce nu se poate. Nu spune nimeni ca la 18 ani e ok sa devii mama, dar peste 30 deja iti asumi riscuri mari.

        (Citează)

    • Pe la 35 în sus încep să crească niște riscuri, dar se țin sub control cu teste și tratamente.

        (Citează)

    • Asta este, peste catva ani o sa importăm alte etnii ca să mentina societatea. Uita asa revine patriarhatul si situatia se corectează.

        (Citează)

    • Emil C – sa stii ca are dreptate, cu cat oamenii dau de comfort si alte chestii nu le mai arde de facut copii.

      Cand esti sarac si needucat cum te destinzi si tu dupa o zi de munca?

      Serios, uita-te la datele demografice, de ce crezi ca tarile civilizate au populatia imbatrinita iar sporul demografic vine din India, Africa etc?
      Iar la noi de la anumite etnii care vor sa manance si ele o alocatie, o medalie de mama eroina, din astea…

      EDIT: Radu, iar am intrat in moderare? Ceva se intampla cu filtrele tale, please check :-O

        (Citează)

    • Deea, lasa-i ca nu ai cu cine. :D

        (Citează)

    • Abea astept sa te văd la 45 de ani cum o sa ai tu răbdare sa faci temele in clasele primare împreuna cu copilul tău. :))) Pe de alta parte dacă nu simți nevoia sa faci un copil nu o face… E mai bine așa… Pana și cei care și-l doresc foarte mult se împotmolesc in creșterea și educarea lui…

        (Citează)

    • Bine-nțeles că există, sunt multe statistici și studii pe domeniu care demonstrează acest lucru. Uite un exemplu de articol: https://www.stlouisfed.org/on-the-economy/2016/december/link-fertility-income
      Cei care te-au contrazis habar n-au în ce lume trăiesc. La propriu.

        (Citează)

    •   (Citează)

  3. Pai nu suntem pe ultimul loc, nici macar penultimul. Problema e ca la noi ceai=menta, musetel, coada calului si alte balarii din evul mediu

      (Citează)

  4. Imi pare rău sa aud ca nu a reușit operațiunea de salvare. Dacă mai țineți minte a fost ceva asemanator și la noi prin 2007, dar la o adâncime mai mică.

    Nu știu dacă ești ratat, dar dacă nu ai o relație stabilă la vârsta aia sunt câteva semne de întrebare.

    Legat de prețurile chiriilor, de aia e bine sa fii proprietar chiar dacă ai rata la banca. Cel puțin in România lumea știe care-i mersul.

    Dacă te uiți la mâncărurile turcesti vezi de unde sunt inspirate mâncărurile românești.

    Doamna Deea nu încetează sa ma surprindă cu superioritatea ei. Dacă ea a făcut așa, aia trebuie sa fie regula, restul sunt prosti și săraci. Iar ea nu știe sa găsească un corespondent in romană la ‘pattern’.

      (Citează)

    • Iar tu nu incetezi sa ma surprinzi cu elucubratiile antivaxx, rostogolite pe celelalte bloguri vecine. Nu-i mai simplu sa ne ignoram reciproc? :)

        (Citează)

    • @Deea Eu nu sunt antivaxx. Copiii mei sunt vaccinați cu toate vaccinurile din schema naționala plus doua optionale. Părinții mei sunt vaccinați anti Covid. Orice persoana vulnerabila ar trebui sa se vaccineze. Doar ca eu nu sunt vulnerabil.
      Singura chestie care ma deranjează este aceasta manie de a forța oamenii sa se vaccineze prin impunerea de restricții.
      Eu nu mi-am vaccinat copiii și părinții pentru a obține beneficii ci pentru a-i proteja.

        (Citează)

    • Acum Deea, ce sa zic nu pot sa nu ii dau dreptate lui Okochea. Remarca ta este fix la modul eu sunt desteapta restul prosti. Si o zice unul care dupa standardele tale e destept. Dar uneori cand ai 30+, si copilul are colici saptamani la randul si nu doarme noaptea, parca iti doresti sa il fi facut pe la 25 de ani cand pierdeai noptile si dimineata erai fresh. Parca era ok si apartamentul mai mic cat si cu venitul ala mai mic tot reuseai sa intretii o familie.

        (Citează)

  5. Pana la 30 de ani ai maximum de boost hormonal care te imping spre curtarea unei partenere.

    Nu e deloc o mentalitate ciudata. E de fapt cea normal biologica.

      (Citează)

  6. Nu inteleg de ce se insista la TV cu stiri care nu au vreo legatura cu Romania. Copilul nu era roman, putul nu era sapat de un roman, salvatorii nu erau romani, tara in care se intampla nu era Romania.

    Absolut si 0 barat legatura cu romani sau Romania. Da, este trist, o viata pierduta.

    Intre timp camera de arsi de la Floreasca tot nu functioneaza si un pacient a trebuit trimis in afara de urgenta.

    Caloriferele mele sunt tot pe la 30 de grade cel mult iar apa calda este calda doar de capul ei si daca nu ii adaug deloc apa rece.

    In fiecare zi ma rog si sper sa nu se adauge vreunul din parinti la cei 20~40k de bolnavi de covid zilnici pentru ca intr-o tara europeana 2 din 3 nu sunt vaccinati.

      (Citează)

    • Imi pare rau sa iti stric buna dispozitie, dar si in tarile europene unde sunt vaccinati 90%, varianta Omicron se raspandeste prin toata populatia, vaccinata sau nu. Acum daca parintii sunt vaccinati, probabil vor avea doar o raceala. Dar la cum se raspandeste Omicronul mi se pare pura prostie sa mai dai iarasi vina pr altii.

        (Citează)

    • Păi s-ar răspândi mai puțin dacă ar avea booster, că asta zic studiile. 2 doze = vax, mai ales dacă sunt făcute la început de 2020 sau cu astrazeneca. Așa că 90% vaccinați nu spune multe pentru Omicron, de fapt.

        (Citează)

    • Pentru ca prostimea trebuie hranita zilnic cu balast ca sa fie tinuta ocupata. Altfel ar avea timp sa isi puna niste probleme, sa se gandeasca la propria viata etc.
      Toate porcariile astea livrate non stop pe tv si pe net sunt, practic, opiacee care sa tina oamenii intr-o lume paralela.

        (Citează)

    • @nwradu, tocmai am aflat de 2 persoane cu booster care au Omicron. Luat de la munca, de la o alta persoana cu booster. E drept, a luat si unul cu doar 2 doze. Toate 3 au mai avut anterior si covid pe langa cele 3 doze.

        (Citează)

    • Băi da plini de conspiraționiști peste tot :))

      Alea la TV sunt știri de umplutură pentru că ăia trăiesc din clickuri. Majoritatea sunt scrise în așa fel încât să crezi că sunt din România, gen ‘Un copil a căzut într-o groapă, autoritățile se chinue să-l salveze’.

      Te gândești că e în România, când colo…ți-am luat atenția și ți-am arătat bannerul.

      Și vrem nu vrem, rahaturile astea vând. Până și History Channel e acum plin de reality show-uri, și ancient aliens, nu mai are nici o treabă cu istoria reală. Nu pentru că ar fi vreo conspirație, ci pentru că nu se vinde.

      Îmi dau seama că asta cu conspirațiile e ceva boală la români. Dacă se termina hârtia de la WC gata, nu e pentru că cineva a uitat s-o schimbe, ci e o conspirație de cel mai înalt nivel ca să nu putem sta liniștiți nici la wc…

        (Citează)

    • Deturnarea atenției (de la problemele reale dîmbovițene)….

        (Citează)

  7. Statistic, multe dintre familiile cu multi copii (de la patru in sus) au venituri sub medie. Cunosc ONG-uri care ii ajuta, le mai cumpara rechizite, haine celor mici etc. Familii monoparentale sau nu, dar au cel putin sase copii

      (Citează)

    • Uite cine a înțeles mesajul meu. In rest, fiecare distorsionează mesajul după bunul plac. Realitatea e că majoritatea celor cu mulți copii, făcuți devreme și foarte devreme, provin din medii sociale precare și perpetuează cercul vicios al sărăciei și al carențelor educaționale.

        (Citează)

    • Cei mai multi dintre noi provin din asemenea familii si suntem ok-ish.

      Iar familiile care le ofera “absolut totul” copiilor produc beizadele rasfatate si inutile.

        (Citează)

  8. Emil C:
    Vai de capu’ tău, dacă și făcutul copiilor îl asociezi celor săraci și “proști”. Genul ăsta de discurs caracterizează generația ta lipsită de empatie. Cred că nici psihologul nu vă mai salvează.

    Ce legatura are e spune el cu empatia? Oamenii cu studii sau din clasa de mijloc tind sa nu faca la fel de multi copii pt ca nu mai vor. E un fapt, iar motivlee sunt diverse. Unul ar fi ca femeile amana momentul nasterii, iar apoi apar pb. Etc.

      (Citează)

    • Păi nu mai vor că le pute, că se iubesc pe sine prea tare, că e greu să crești copii (nu mai ai timp de citybreak-uri etc.). Asta e legătura. Disprețul față de ceilalți care nu fac ca ei, că “sînt săraci și proști” e la baza raționamentului ei.
      Mai e una, Gabriela, care vorbește de misoginism. Eu nu m-am luat doar de Deea, ci de toți care au impresia că dacă ei au fost mai norocoși și au putut să facă o școala în plus, au un job mai bine plătit și au dreptul să privească de sus la alții mai puțin norocoși și mai săraci.

        (Citează)

    • @Emil C, este problema lor daca decid sa nu sa faca un copil. Daca tie iti pasa de societate, iti doresti sa ingrijesti un suflet uman si sa-i arati iubire, este foarte bine. Ai putea chiar sa si adopti un copil (pe langa cei pe care i-ai facut tu). Sau asta iti pute?

        (Citează)

  9. Nu am auzit de faptul ca daca esti necasatorit dupa 30 esti un ratat. Dar iadevarul e ca esti privit altfel si e si mai greu sa gasesti parteneri/partnere.

      (Citează)

  10. Dupa 30 de ani…nu mai e cu cine sa te casatoresti. Vorba lui zoso, alea bune s-au luat, au ramas alea ce nu mai trebuiesc nici la dracu caci nu au nimic de oferit.

      (Citează)

    • Femeile dupa 30 de ani sunt ca locurile de parcare: alea bune sunt luate, iar alea libere sunt pentru handicapati :)

        (Citează)

  11. Triștii care nu au inteles viața și nu au copii se complac fals în situația lor pe care o justifica prin tot felul de superiorități închipuite. Nu sunteți decât degeaba și toți veți înțelege asta când va veți maturiza. Pentru unii asta va fi pe patul morții, pentru unii mai devreme dar când deja e prea târziu. Copilul și familia sunt lucrurile care cu adevărat împlinesc oamenii, mulți fug de realizarea asta, păcăliți de societate sau de propriul egoism. Scopul femeii în lumea asta nu este făcutul de blowjoburi si gangbanguri, ci făcutul de copii. Nașterea și creșterea unui copil în sanul unei familii fericite este ceea ce împlinește cel mai mult o femeie. Toate își dau seama de asta în anumite stagii ale vieții, nu prea poți eluda cu adevărat programarea genetică.

      (Citează)

  12. Ceaiul se refera la consumul de Camellia sinensis only ? Restul sunt considerate infuzii din cate imi aduc eu aminte.
    Compara un suermarket din ro cu ce cele din alte tari europene si atunci avem o imagine mai reala. Cred ca stam de fapt mult mai bine :)

      (Citează)

    • Infuzia e din familie cu decoctul (adică o fiertură e de-un fel, ailată altfel) și nu are legătură cu planta folosită.
      ”Ceai”, ”tchai” este termenul folosit prin Asia și ”migrat” și pe la noi.

        (Citează)

    • @nuIO, la asta ma gandeam si eu, ca sigur statisticile astea nu iau in calcul anumite sortimente de ceaiuri/infuzii care se consuma la noi.

        (Citează)

  13. valentinul:
    Asta este, peste catva ani o sa importăm alte etnii ca să mentina societatea. Uita asa revine patriarhatul si situatia se corectează.

    Si uite asa demonstrați misoginismul vostru. That ain’t gonna happen.

      (Citează)

    • Sunt doar un spectator, si cred ca inteleg ceva.
      Mai devreme am iesit cu copii in parc, cum fac misoginii, si chiar la intrare un cuplu pleca acasa cu pisica pusa intr-un fel de ghizdan-cusca. Dacă investesc atat pt o pisica ar fi putut să dea o șansă la viață si unui copil.

        (Citează)

    • valentinul:
      Sunt doar un spectator, si cred ca inteleg ceva.
      Mai devreme am iesit cu copii in parc, cum fac misoginii, si chiar la intrare un cuplu pleca acasa cu pisica pusa intr-un fel de ghizdan-cusca. Dacă investesc atat pt o pisica ar fi putut să dea o șansă la viață si unui copil.

      Valentin, dacă ești asa de fericit cu alegerile tale, de ce simți nevoia sa ii judeci și sa ii critici pe alții? Nu mai bine îți vezi de ale tale? Și uite asa mi-ai reamintit de ce nu voi avea niciodată un partener roman, pentru ca sunteți ca de pe vremea lu’ mamaia. Si da, misogini.

        (Citează)

    • @valentinul, tu chiar compari efortul necesar pentru a creste o pisica ca efortul necesar pentru a creste un copil? Serios?
      In plus pot veni si altii care sa te critice pe tine. Daca tot ai dat sansa la viata unui copil, de ce nu doi sau trei?

        (Citează)

  14. jumătate dintre prietenii mei nu dau semne că ar vrea așa ceva.

    Pai na, acum stii cum sa le spui cand te intalnesti cu ei.

    Altfel, daca pana la 30 nu te casatoresti, cand mai ai timp sa divortezi si sa te bucuri de viata?

      (Citează)

  15. nwradu:
    Păi s-ar răspândi mai puțin dacă ar avea booster, că asta zic studiile. 2 doze = vax, mai ales dacă sunt făcute la început de 2020 sau cu astrazeneca. Așa că 90% vaccinați nu spune multe pentru Omicron, de fapt.

    la inceput de 2020 nu era nici pandemie :)

      (Citează)

  16. Emil C:
    Păi nu mai vor că le pute, că se iubesc pe sine prea tare, că e greu să crești copii (nu mai ai timp de citybreak-uri etc.).

    Ba din contra. Mi se pare că trebuie să te iubești suficient de mult ca sa consideri că genele tale merită perpetuate. Iar un copil este greu de crescut dacă chiar îți pasa și nu mergi pe principiul ca merge și asa sau ti-l cresc alții.

      (Citează)

    • Ela, exact!

        (Citează)

    • Fetelor, voi sînteți chiar duse de-acasa… auzi “trebuie să te iubești suficient de mult ca sa consideri că genele tale merită perpetuate”…
      E bine că voi nu considerați, sincer.

        (Citează)

  17. “ A book is a loaded gun in the house next door. Burn it. Take the shot from the weapon.’”
    Ce vremuri am ajuns sa traim…ardem carti, decidem daca unii care au decis ca nu se reproduc au sau nu dreptate si ce trebuie sa faca cu viata lor…

      (Citează)

  18. nwradu:
    Păi s-ar răspândi mai puțin dacă ar avea booster, că asta zic studiile. 2 doze = vax, mai ales dacă sunt făcute la început de 2020 sau cu astrazeneca. Așa că 90% vaccinați nu spune multe pentru Omicron, de fapt.

    Te contrazic pe subiectul AstraZeneca. Vaccinat cu AZ și trecut prin boala am fost protejat împotriva Omnicron la o aniversare unde toata lumea s-a infectat, inclusiv soția (toată lumea vaccinată cu Pfizer). Element probat prin test PCR.
    Lucrurile nu sunt atât de categorice.

      (Citează)

  19. @sebastian: Te contrazic pe subiectul AstraZeneca. Vaccinat cu AZ și trecut prin boala am fost protejat împotriva Omnicron la o aniversare unde toata lumea s-a infectat, inclusiv soția (toată lumea vaccinată cu Pfizer).Element probat prin test PCR.
    Lucrurile nu sunt atât de categorice.

    Chiar nu sunt, dar Radu a prins un hate pe AZ de zici ca are actiuni la Pfizer (sau poate are, sa mai citesc o data articolul cu jucatul la bursa). Diferentele dintre AZ si celelalte doua au constat mai mult in bugetul de PR.

      (Citează)

  20. Emil C:
    Vai de capu’ tău, dacă și făcutul copiilor îl asociezi celor săraci și “proști”. Genul ăsta de discurs caracterizează generația ta lipsită de empatie. Cred că nici psihologul nu vă mai salvează.

    Și ăia care toarnă copii nu toptanul sunt deștepți ?Cap ai minte îți mai trebuie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus