un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 13 februarie 2022

13 Feb 2022  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

Mansplaining la maxim. Femeile spun ce lucruri incredibile le-au explicat bărbații.

Despre majorete, istorie și evoluție. Interesant articolul, nu știam legătura cu filmul Debbie Does Dallas și de ce a ajuns așa celebru. În ani recenți, costumele de majorete au devenit ceva mai cuminți.

Un bărbat a câștigat 229.000 de dolari la păcănele în Las Vegas. Dintr-o eroare, mașinăria nu l-a informat și a plecat fără nimic. Comisia de jocuri de noroc din Nevada l-a căutat timp de vreo două săptămâni pentru a-i înmâna câștigurile, odată ce a fost descoperită eroarea. De ce? Interesul lor era: “the public trust in the gaming industry remains strong by spending countless hours over two weeks to ensure that a patron is awarded winnings owed to him.”

6 exabytes, adică 6 miliarde de gigabytes de memorie flash au fost contaminate și nu vor putea fi folosite. Nu radioactiv, ci probleme de fabricație. Și ar putea fi chiar mai mult de atât.

În 2006, Lindsey Jacobellis avea medalia de aur practic asigurată, fiind la conducerea probei de snowboard, când a făcut o mișcare la mișto, pentru show, a căzut și a luat argintul. 16 ani mai târziu, a luat medalia de aur. Este cea mai vârstnică femeie care ia aur la olimpiada de iarnă și cea mai mare distanță în timp între două medalii.

Cum a ajuns un jamaican să-și reprezinte țara la Olimpiada de iarnă. Și nu e că l-au trimis acolo și asta a fost. A învățat în doar câțiva ani să schieze atât de bine încât a adunat punctele necesare cerute de federația internațională pentru prezența la Olimpiadă. În partea cealaltă, vedeta Rusiei la patinaj pică un test de dopaj.

Restaurante inedite din Los Angeles. Nu zic să mergeți acolo, deși by all means, cât mai degrabă că aș vrea să văd astfel de preparate și la noi:

Super Bowl: 1,42 miliarde de aripioare de pui vor fi consumate în această zi. Adică vreo 350 de milioane de pui au fost sacrificați pentru asta, deși sunt sigur că cifra este doar un pic mai mare decât media zilnică uzuală. Crypto Bowl. Vor fi multe reclame la criptomonede și servicii aferente. Un alt articol și mai bun despre cum crypto a ajuns în sporturi.

Regina Elisabeta a anunțat că Camilla își poate lua titlul de regină când Charles va fi pe tron. S-a mai încheiat o controversă sau subiect de discuție.

Tren de lux în regiunea Champagne. Un tren va călători între Reims și Veneția, incluzând tur de podgorie la Veuve Cliquot și apoi cazare la hotelul Cipriani.

Monopostul McLaren de Formula 1 pentru 2022.

Francezii interzic hijabul în sport și nu toată lumea este fericită cu asta. Femeile musulmane (sau cel puțin autoarea articolului) se întreabă dacă libertatea nu înseamnă de fapt posibilitatea de a purta respectivele haine, dacă așa vor.

În ce stadiu sunt studiile privind vaccinarea copiilor între 6 luni și 4 ani. Până acum se testau două doze Pfizer cu o cantitate de zece ori mai mică decât cea dată adulților, dar se pare că nu oferă protecție suficientă. Pfizer începe să testeze dacă nu mai bine cere autorizație pentru 3 doze.

Lecții de la epidemia de gripă din 1918. Care a durat mai mulți ani. “During the second wave alone, more Americans were killed by the flu than died in the First World War, the Second World War, the Korean War and the Vietnam War combined.”

Iată o tastatură ergonomică ciudată:

Un ecran de 1.000 de tone și câțiva zeci de metri lungime este instalat în stadionul de Super Bowl. Mișto modelul, are vizibilitate mare din toate tribunele și 1.500 de difuzoare.

Ce poți curăța cu oțet.

Fotografii de la Olimpiadă. Plus aceasta cu turnurile de răcire.

Și Leonardo de Caprio poartă un Patek Philippe cu cadram turcoaz Tiffany.

    21 comentarii

  1. Ce inseamna azi sa fi britanic/a:

    “I was told I couldn’t enter the parliament building because of my hijab. I explained that I was a journalist, there to interview a politician. Yes, I’m a Muslim woman wearing hijab, but I’m also British — “I’m as British as fish and chips,” I told the receptionist in the hope she would understand that my hijab was irrelevant to how I do my job.”

      (Citează)

  2. Rusia nu are ce cauta sub nici o forma la nici o competitie sportiva, nu e destul de clar ca triseaza in ultimul hal?

    Sa vezi preturi la SSD-uri si stick-uri USB acum, ca s-a dat WD lovit in productie.

      (Citează)

  3. “This one cracks me up every time. A military vet once mansplained to my sister on a flight about the handling of firearms and how men are more capable of being the protector because emotionally women aren’t designed to handle it…

    When the flight landed, the stewardess thanked my sister (in front of said D bag) as she was the Air Marshal on duty.”

    Statistic tipul avea dreptate. Personal am văzut mai multe cazuri de panica la femei(2 cazuri) decât la bărbați(0) în situații de pericol(doar polițiști) și nu am văzut foarte multe polițiste.

      (Citează)

    • Exact la asta ma gândeam și eu. Faptul că există excepții și putem vedea femei în funcții înalte în armată nu înseamnă că per ansamblu femeile sunt mai potrivite pentru această activitate.

        (Citează)

  4. Referitor la Camilla, eu am inteles ca este vorba numai despre forma de adresare catre C, sau atunci cand se vorbeste despre C. Nu va avea titlul de regina, aceasta este o exprimare fara acoperire.

      (Citează)

  5. “Femeile musulmane (sau cel puțin autoarea articolului) se întreabă dacă libertatea nu înseamnă de fapt posibilitatea de a purta respectivele haine, dacă așa vor.”

    Libertatea mai înseamnă să umblu gol in public, pentru că sunt adeptul naturismului, nu pt că sunt exchibitionist . Libertatea e și atunci când îți amplasezi cortul într-o piață publica, pt că trăiești într-o lume libera și te-ai născut liber. Mai înseamnă și să poți purta pistolul ostentativ la curea, pt că ai dreptul de a te apără.
    Și totuși…
    Mi-e cam scârbă de obrăznicia lor.

      (Citează)

    • Cu această ”libertate” în mînă insistau prin Paris să nu se mai afișeze carne de porc în vitrine, că-i ispitește…

        (Citează)

    • Ovidiu:
      “Femeile musulmane (sau cel puțin autoarea articolului) se întreabă dacă libertatea nu înseamnă de fapt posibilitatea de a purta respectivele haine, dacă așa vor.”
      Libertatea mai înseamnă să umblu gol in public, pentru că sunt adeptul naturismului, nu pt că sunt exchibitionist .

      Nu-mi spune, tu esti din ala care cand auzea de dreptul de a alapta in public zicea “pai atunci ai voie sa te si c…ci in public”.

        (Citează)

    • @alunelu13

      Nu pricepi tu prea multe, așa-i ?

        (Citează)

    • @alunelu, haide sa luam ca exemplu un sport foarte cunoscut si cu foarte multi sustinatori in Europa, cum ar fi fotbalul. Ai vazut ca si acolo sunt cateva reguli legate de echipament? Adica esti obligat sa te prezinti in pantaloni scurti si tricou si doar ca exceptie (daca este frig) poti sa porti pe dedesubt colanti sau o bluza mulata.

      In plus, nu ai voie ca pe echipament sa existe niciun insemn religios. Chiar daca esti tu credincios precum Gigi Becali, nu ai voie sa ai o cruce pe echipament. Sau daca esti evreu, nu ai voie sa porti kipa pe cap.

      Si atunci, de ce sa fie alte comunitati religioase suparate ca au aceleasi obligatii?

        (Citează)

    • @Ovidiu: nu eu am inceput cu comparații aiurea.
      @Andrei G: fotbaliști care își fac semnul crucii când intră pe teren ai văzut? Sau care se închină când dau gol (vezi Salah).
      Ai văzut fotbal feminin în Iran? Ăla nu e fotbal? Sunt alte reguli, sau cum? Ce se întâmplă dacă o să aibă meci Franța-Iran la fotbal feminin, le dezbracă pe iranience sau pierd cu 3-0?
      Știi gestul Simonei Halep de a-și face cruce la sfârșitul partidei? Poate ar vrea să îl facă și la turneele de săptămâna asta și cea viitoare (Doha și Dubai). N-o să-l facă, n-a făcut nici anii trecuți, mă întreb de ce. E ok să restricționezi manifestările astea, indiferent în ce direcție? (Sunt ateu, deci nu mă puteți acuza că plâng de mila vreunei religii sau că persecut alte religii, din contră, be my guests).

        (Citează)

    • @alunelu, de fapt tu continui sa faci comparatii aiurea. Nu a interzis nimeni jucatorilor musulmani sa se inchine la Allah. Aici discutam de echipament, nu de gestul pe care il face jucatorul cand intra pe teren.

      Am fazut fotbalul feminin din Iran si stiu si ca echipa lor a fost exclusa pentru o perioada din cadrul Fifa pentru ca isi obligau jucatoarele sa poarte hijab.
      Si da, probabil ca daca meciul dintre echipa Frantei si cea a Iranului se va desfasura in Franta, vor fi obligate sa renunte la hijab. Si daca refuza, cel mai probabil vor pierde meciul la masa verde.

      Sportul nu ar trebui sa fie o platforma pentru promovarea religiei. Ar trebui ca fiecare sa respecte regulile si sa poarte echipamentul stabilit prin regulament, indiferent ca acesta corespunde convingerilor tale religioase sau nu.

      Islamul este religia pacii si a intelegerii. Asta inseamna ca membrele acestei religii ar trebui sa poata umbla cu capul dezgolit fara sa fie infierate de familie sau de membrii aceleiasi fratii.

        (Citează)

    • @Andrei G: deci purtat hijab e acelasi lucru cu mersul in cucul gol pe strada, am inteles.
      Well, cum sa-ti zic, si tu faci confuzii: interdictia din Franta nu e facuta de un for sportiv, e facuta de parlament, adica de politicieni. (Apropo, momentan nu e adoptata de ambele camere, deci nu e in vigoare). Si ai putea sti ca multe femei islamice aleg sa poarte hijab.
      Also, te inseli cu kippah:

      “Jewish players will be allowed to don kippahs (yarmulkes) at world soccer games, after FIFA officially authorized on Saturday the wearing of head covers for religious purposes during matches.
      “It was decided that female players can cover their heads to play,” said FIFA secretary general Jerome Valcke at a meeting of the International Football Association Board (IFAB), the sport’s lawmakers, in Zurich, according to an AFP report.
      That will allow female Muslim players who wear a veil in everyday life to cover their heads during matches, and Valcke added that male players will also be authorized to do so, meaning Jewish, Muslim and other head-coverings will be allowed.
      The decision was made following a request from the Sikh community of Canada.
      “It was decided that male players can play with head cover too,” he said, although they will not be the same as those worn day to day.
      ”It will be a basic head cover and the color should be the same as the team jersey,” added Valcke, according to AFP.
      The wearing of head covers had been banned until 2012, with FIFA saying that they posed too great a risk of injury to the head or neck.
      However, the IFAB then allowed for them to be tested out over a two-year period following a request from the Asian Football Confederation (AFC), a trial which proved to be successful.
      “It’s a worldwide authorization,” said Valcke, who confirmed that the hosting of the 2016 women’s under-17 World Cup by the Arab kingdom of Jordan played a part in the authorization being introduced.”

      Deci e politica, nu sport.

        (Citează)

    • Da, fix asta am zis eu. Nu stiu de unde insistenta asta cu mers in fundul gol pe strada, da na… fiecare cu pasiunile lui.

      alunelu: @Andrei G: deci purtat hijab e acelasi lucru cu mersul in cucul gol pe strada, am inteles.

        (Citează)

  6. Ce poți curăța cu oțet.
    Niciun producator, din cate stiu, nu recomanda curatarea expressoarelor de cafea cu otet.
    Si nu cred ca este ok nici ptr masinile de spalat vase

      (Citează)

    • Oțetul curăță depunerile de piatră. Folosesc pentru mașina de spălat rufe, de foarte mulți ani. Calgonul e minciună și risipă de bani., plus că reduce eficacitatea detergentului.

        (Citează)

    • @marinel: si cum folosesti otetul la masina de spalat rufe?

        (Citează)

    • 1 l de otet varsat in cuva masinii si dat pe un program mai scurt, gen 30-40 min. Fara rufe. O data pe trimestru.
      Folosesc de ani de zile. Actuala masina are 14 ani si nu pare sa sufere.

        (Citează)

  7. Pe mine mă impresionează faptul că la 36 de ani încă a avut puterea să concureze și să obțină aurul la olimpiadă.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus