un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Super Bowl 2022 are loc în această duminică între LA Rams și Cincinnati Bengals

12 Feb 2022  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Super Bowl este marea finală a campionatului american de fotbal…uhm, american. Ediția 2022 (sau 56, LVI în cifre romane cum i se zice oficial) are loc acum duminică, pe 13 februarie, în Los Angeles, ceea ce înseamnă practic pe 14 februarie în România. Ca și în anii anteriori, o să fac tot posibilul să-l urmăresc.

În 2022 meciul se joacă între Los Angeles Rams și Cincinnati Bengals, primii fiind considerați favoriți. Dr Dre, Snoop Dogg, Eminem, Kendrick Lamar și Mary J Blige vor cânta la pauză.

Los Angeles Rams sunt câștigătorii conferinței NFC, încheind sezonul cu 12 victorii și 5 înfrângeri. Pentru a ajunge în Super Bowl, i-au învins pe Tampa Bay Buccaneers și pe San Francisco 49ers, două echipe foarte bune. Ultimul meci, cel puțin, a fost excelent pentru Rams, care erau conduși cu 10 puncte înainte de ultimul sfert al partidei, dar au înscris 13 puncte în acele ultime minute și au câștigat locul pentru Super Bowl.

Antrenor este Sean McVay, care are 36 de ani și este cel mai tânăr antrenor care a ajuns în Super Bowl. Quarterback (fundaș?), care de obicei este omul ce coordonează echipa pe teren și trebuie să dea pasele de eseu, este Matthew Stafford. Nu are nici un titlu de campion, dar este un jucător apreciat, cu multe recorduri în carieră.

Rams ca echipa are un titlu de Super Bowl în istorie, în 1999, și a jucat în Super Bowl 2018, care a fost un meci plictisitor terminat cu 13-3 pentru New England Patriots, când Tom Brady a mai luat un inel de campion.

Cincinnati Bengals este echipa câștigătoare a conferinței AFL, cu 10 victorii și 7 înfrângeri. N-au nici un titlu de Super Bowl la activ, dar au mai jucat finala de 3 ori, deși ultima oară în 1988. Pentru a ajunge în Super Bowl, i-au bătut inclusiv pe Kansas City Chiefs, care au fost finaliștii de anul trecut.

(Cincinnati este un oraș din Ohio, vreo 300.000 de locuitori în oraș și peste 2 milioane în zona metropolitană.)

Bengals (bengalezii?) sunt antrenați de Zac Taylor, 38 de ani. Fundaș este Joe Burrow, 25 de ani. Nu au rezultate notabile, dar poate fac unul memorabil în acest an.

Super Bowl-ul se joacă în Inglewood, California, lângă Los Angeles, pe stadionul de casă al echipei Rams. Așa s-a nimerit, stadionul fiind alocat meciului cu mulți ani înainte de a se ști echipele finaliste. Culmea, Rams sunt considerați echipa în deplasare pe propriul stadion.

Meciul va fi transmis de NBC în SUA. La noi de nimeni, desigur. Reclamele s-au vândut chiar și cu 7 milioane de dolari pentru un slot de 30 de secunde, un nou record pentru că de ce nu?

Am văzut o știre despre un bărbat care a jucat 20 de dolari la începutul sezonului pariind că Rams și Bengals vor ajunge în finală. Cum s-a adeverit asta, a câștigat peste 500.000 de dolari. Not bad, prezicător american, not bad!

Nu-mi pasă prea tare cine câștigă, ci sper doar să fie un meci spectaculos, cu multe puncte înscrise. Am văzut că sunt mulți cititori care se mai uită la Super Bowl. Probabil aveți aceleași dorințe, nefiind echipe așa titrate. Canalul oficial NFL de YouTube are clipuri și informații, ESPN este pe citit, la fel și site-ul oficial NFL.

 

    11 comentarii

  1. Salut. Nflgamepass costa 0.99 centi si merge si din RO fara VPN. E canal oficial deci mi se pare best deal. Teoretic sunt si reclamele si half time show. Doar pt half time show si merita cei 99 centi.

      (Citează)

  2. Noroc cu nwradu sa mai aflam și noi informații din alte sporturi.
    Pe GSP ultimul articol despre SuperBowl e din 8 Ianuarie.
    Tot așa mi-a părut rău cu nu s-a transmis Cupa Africii la fotbal pe nici un post românesc.

      (Citează)

    • Nu știu ce să zic, nu l-am văzut niciodată postând despre handbal de exemplu, iar la mondialele și europenele de feminin participa și echipa României.

        (Citează)

  3. Si cum se poate vedea asta in romania, presupunand ca intereseaza pe cineva :)

    Online? Torrente dupa?

      (Citează)

  4. E complet neinteresant in Romania. Am vazut ca se screm cativa pe bloguri cu acest “eveniment”.

      (Citează)

  5. va scriu de la 17 mile de stadion, sunt pe o nava de croaziera cu munca :P

      (Citează)

  6. Dacă ai Tv LG… ai 30 zile Zattoo gratuit

    NFL este disponibil pe tot parcursul sezonului pe ProSieben MAXX și ProSieben cu Zattoo Ultimate #watchyouwant

    https://zattoo.com/de/en

      (Citează)

    • Cu vpn sau cu ipv4 (Molotov TV dacă muti TV LG pe magazinul de aplicatii din Franta) se mai poate vedea gratis pe canalul Equipe TV

       (La Chaîne L’Équipe va en effet animer la grande soirée consacrée à l’événement sportif annuel le plus suivi au monde dès 23h50 (le match est aussi retransmis en direct sur BeIN Sports, à la même heure)…

        (Citează)

  7. De ce nu îți faci tu blog personal sa ne scrii despre echipa de handbal feminin?

    Tano:
    Nu știu ce să zic, nu l-am văzut niciodată postând despre handbal de exemplu, iar la mondialele și europenele de feminin participa și echipa României.

      (Citează)

  8. Balerinii pe scena operei sunt mai masculini și mai puțin gay decât pompații ăștia plini de steroizi și băgați în colanți.

    Plus că au niște mutre de ii fac pe fotbaliștii din campionatul englez să pară educați, eleganți și genii ce candidează la premii Nobel.

    Tot jocul e idiot, nu chiar ca baseball-ul, dar se străduiește, nu e nici fotbal, nici rugby.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus