un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 25 ianuarie 2022

25 Jan 2022  ·

ȘTIRI  ·

9 comentarii

    9 comentarii

  1. Eu n-am vazut prostie mai mare ca legea GDPR.
    “…reprezintă o obligație a operatorului comunicarea unei înregistrări video ce conține imagini care privesc persoana vizată … iar comunicarea imaginilor se poate efectua de operator prin luarea măsurilor de obturare (”blurare”) a acelor imagini care ar putea să aducă atingere drepturilor și libertăților altor persoane fizice….”

    Deci un individ vrea sa aiba acces la inregistrarea video. Daca a stat doua ore, Kaufland trebuie sa faca film artistic? Daca intr-o zi cer 10, 100, 1000 de clienti? Se face Kaufland studio de filme?

      (Citează)

    • E mai ieftin să plătească amenzi de 3000 de euro decât să angajeze editori video.

        (Citează)

    • cat de usor poate fi abuzata legea asta de un grup cat de cat organizat si (sa zicem) cateva zeci sau sute de membrii. Nici nu vreau sa ma gandesc cat de mare va fi personalul ce trebuie angajat sa satisfaca niste cereri de trolling. Mai ales cand mai fac cate o nefacuta lanturile astea de magazine si se trezesc cu vreo campanie de trolling prin social media.

        (Citează)

    • Chestia asta se rezolva prin softuri automate de recunoastere faciala si urmarire. Dar asta ar fi chiar impotriva principiului GDPR.

        (Citează)

    • @Costin: “Operatorul furnizează o copie a datelor cu caracter personal care fac obiectul prelucrării. Pentru orice alte copii solicitate de persoana vizată, operatorul poate percepe o taxă rezonabilă, bazată pe costurile administrative.”
      “Taxa rezonabila”, da? Nu erau obligati sa le dea gratuit. Se comunica omului tariful, daca ala e de acord i le dau, daca nu, au dovada ca nu a dorit sa plateasca.

        (Citează)

    • @nashu_mare și ca să cumperi un soft d-ala te costă cât 100 de amenzi cel puțin. Să-l faci in house e și mai mult.

        (Citează)

    • Doar dacă iei de la primul care îți oferă. În principiu, nu ar trebui sa fie mult mai complex decât software ul care permite dronelor comerciale sa urmărească un alergător. Nu e nevoie de recunoaștere facială, doar de urmărirea unei ținte pe un sistem cu diverse camere fixe.

        (Citează)

  2. alunelu:
    @Costin: “Operatorul furnizează o copie a datelor cu caracter personal care fac obiectul prelucrării. Pentru orice alte copii solicitate de persoana vizată, operatorul poate percepe o taxă rezonabilă, bazată pe costurile administrative.”
    “Taxa rezonabila”, da? Nu erau obligati sa le dea gratuit. Se comunica omului tariful, daca ala e de acord i le dau, daca nu, au dovada ca nu a dorit sa plateasca.

    Nu ai inteles prevederea legala – Copia privind datele care fac obiectul prelucrarii se furnizeaza gratuit. Daca persoana vizata cere alte copii (sau mai multe dupa aceleasi date) se poate percepe o taxa rezonabila. Pentru o singura copie nu se poate percepe nici o taxa, face parte din dreptul de acces la date.

      (Citează)

    • Articolul 12 to the rescue:
      “(5) Informațiile furnizate în temeiul articolelor 13 și 14 și orice comunicare și orice măsuri luate în temeiul articolelor 15-22 și 34 sunt oferite gratuit. În cazul în care cererile din partea unei persoane vizate sunt în mod vădit nefondate sau excesive, în special din cauza caracterului lor repetitiv, operatorul poate:
      (a) fie să perceapă o taxă rezonabilă ținând cont de costurile administrative pentru furnizarea informațiilor sau a comunicării sau pentru luarea măsurilor solicitate;
      (b) fie să refuze să dea curs cererii.
      În aceste cazuri, operatorului îi revine sarcina de a demonstra caracterul vădit nefondat sau excesiv al cererii.”
      Altfel, hai sa falimentam Kaufland, toti cei 1 milion de clienti de luna trecută să cerem înregistrarea, ei sa fie obligați sa ne-o dea in 30 de zile

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus