un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu-i criză dacă încă avem timp de dezbătut despre Djokovic

11 Jan 2022  ·

GÂNDURI  ·

40 comentarii

Fanii lui Djokovic s-au încăierat cu poliția, zice un titlu de știre. Ăia nu sunt fanii tenisului, ci anti-vaxxerii pentru care Djokovic a devenit un simbol al luptei cu sistemul, cu autoritățile care cer mască, vaccinare și în general sfârșitul rapid al pandemiei, ca să revenim la viața normală.

Nu mai știu unde am auzit fraza aceasta, dar nu poți spune că-i criză dacă te întrebi la ce show Netflix să te uiți astăzi. Și mi se pare că nu-i criză cu adevărat dacă omenirea întreagă are timp să discute atât de amplu despre neplăcerile cauzate lui Djokovic pe continentul din partea opusă a planetei. Sportivii ratează des tot felul de turnee din motive legate de diverse accidentări sau conflicte de agendă și nu-i mai pasă nimănui de asta, este doar o știre cu “X nu participă”. Dar când e din cauză de covid, se schimbă treaba!

Djokovic o fi bun ca jucător de tenis, dar s-a dovedit un mârlan ca om. Nu doar cu scutirile alea dubioase, dar mai nou s-a aflat că, deși a fost diagnosticat cu covid, a ascuns asta și a participat în zilele următoare la mai multe evenimente publice, fără mască. Omul a câștigat până acum 154 de milioane de dolari doar din premii, probabil încă dublu sau triplu pe atât din publicitate, și totuși nu putea să mai stea acasă 2-3 zile?

Și pentru ăsta aleg unii să se bată cu poliția? Pentru neparticiparea lui Djokovic la un turneu se trage linie și antivaxxerii zic “a fost ce-a fost, dar pe aici nu se mai trece”?

Serios vă spun, de fapt nu-i criză. Nu și în conștiința oamenilor, cel puțin. Australia a raportat peste 100.000 de cazuri zilnice în mai multe zile la rând, Franța a avut câteva zile cu peste 300.000/zi, SUA aproape a trecut de un milion de cazuri într-o singură zi. În spitale moare lumea pentru că nu poate respira, se sufocă zilnic în lume câteva mii de oameni, ca peștii pe uscat—dar nu-i criză.

Criză va fi abia în momentul când, auzind astfel de știri, oamenii vor spune “cui îi pasă? nu-i momentul de vedete, ziceți-ne de măsuri și spitale, ziceți-ne ce faceți ca să opriți rapid pandemia și decesele, ca să ridicăm limitările și să ne întoarcem la viața bună!” Atunci va fi “criză”. Momentan par a fi doar statistici despre decese și oameni care se ceartă ca chiorii despre orice altceva decât problema reală.

Mi-e dor de vremurile când dușmanul oamenilor care trăiau prea bine era 5G-ul. Măcar acolo înțelegeam de ce apare scandalul. Sunt concepte abstracte, matematică, fizică, unde electromagnetice invizibile și energii radiate. Măcar astea sună misterios. Dar o boală? În general toată lumea crește cu ideea că trebuie să se ferească de boli, că se iau, apoi vezi oamenii îmbolnăvindu-se în jurul tău—că nu cred că mai este cineva care să nu fi avut în jur cazuri, poate și decese—și totuși alegi să lupți cu sistemul și să-l faci pe Djokovic un mesia răstignit de autorități pe nedrept?

    40 comentarii

  1. Nu e interesanta reactia șoșocarilor si a martorilor răspopitului ajuns europarlamentar pe listele PSD, mari luptatori pentru libertate, la cazul Djokovic, ci reactia lor la faptul ca rusii s-au dus cu mitraliere peste protestatari in Kazahstan. Sau, mai precis, lipsa lor de reactie. Că aia au invadat practic o tara si trag foc de voie in multimi nu e un subiect de “libertate”. Frica lor de ac e.

      (Citează)

  2. Ce a facut Djokovic este o golanie. Dar consider ca a fost nevoit.
    Acolo este e lege care trebuie respectata. Dar oare nu este prea restrictiva?
    Daca facea test PCR la sosire, 7 zile izolare apoi iar test, care mai era riscul?

    Ca offtopic, la ora asta am in familie patru adulti infectati, toti vaccinati cu Pfizer sau Moderna.

      (Citează)

    • restrictiva? de ce sa fie restrictiva? ca zici tu? daca oamenii aia asa au decis ca e mai bine pentru cetatenii lor, iar oamenii o respecta, inseamna ca e ok.

      novax trebuia sa respecte legea, asa cum multi alti tenismeni au zis pas turneului tocmai pentru ca nu au putut intra in tara fara mismasuri balcanice.

      ce vrei sa zici cu off topicu ala? nu inteleg.

        (Citează)

    • Australia are 100.000 de cazuri noi pe zi, probabil ei nu consideră măsurile prea restrictive. Ei și NZ au avut mereu condiții dure de intrare.

        (Citează)

  3. Mie mi se pare ca Djokovic este fix subiectul important din momentul asta. Cel mai mare tenismen la ora actuala indeamna lumea la nevaccinare, nu respecta regulile sanitare din nicio tara intr-un moment foarte nasol. Falsifica acte, teste, ignora ca are covid si se intalneste cu copii fara masca samd. Rezultatul e ca un judecator ii da dreptate si obliga statul australian sa-l primeasca. Lumea vede ca ei trebuie sa stea in casa si sa respecte reguli foarte stricte, iar tenismenul sarb isi bate joc la propriu de orice regula posibila.

      (Citează)

    • Da, dar Djokovic era cunoscut pentru astea încă de acum câteva luni. Era antivaxxer de mic.

      Judecătorul n-a dat dreptate lui Djokovic. Judecătorul a zis că anularea vizei nu s-a făcut cu respectarea procedurii corecte de anulare a unei vize, un technicality cum zic ei. I-o pot anula în continuare dacă fac procedura așa cum trebuie.

        (Citează)

  4. Inteleg ca se verifica daca a mintit in declaratia data, ca nu ar fi fost in alta tara, si totusi ar fi fost in Spania.

      (Citează)

  5. Okochea:
    Ce a facut Djokovic este o golanie. Dar consider ca a fost nevoit.
    Acolo este e lege care trebuie respectata. Dar oare nu este prea restrictiva?
    Daca facea test PCR la sosire, 7 zile izolare apoi iar test, care mai era riscul?

    Da, e prea restrictiva!
    Si limitele de viteza sunt prea restrictive, cum sa ai atatia cai sub capota si sa te plimbi cu 50km/h prin oras si 90km/h in exterior, iar pe autostrada doar 130km/h. Pai la Germanica ii dai fratioare….

      (Citează)

  6. “Și pentru ăsta aleg unii să se bată cu poliția? Pentru neparticiparea lui Djokovic la un turneu se trage linie și antivaxxerii zic “a fost ce-a fost, dar pe aici nu se mai trece”?”

    @Radule, exista oameni care nu isi gasesc un scop in viata iar un asemenea eveniment le da si lor impresia ca au gasit un scop, se lupta pentru ceva, gasesc un dusman impotriva caruia trebuie sa lupte. Nu conteaza daca este corect sau nu, daca este moral sau nu, daca este logic sau nu, important este ca si-au gasit un scop si pot spune ca nu traiesc degeaba.

      (Citează)

  7. Tu chiar crezi ca a avut covid in decembrie?

      (Citează)

    • Nu știu, poate fi. E posibil să fi găsit un medic care i-a dat hârtia necesară. Înțeleg că se practică și la noi pentru a avea apoi certificat de trecere prin boală.

        (Citează)

    • Pai cred ca fix asta e. La fel cum e aia cu tarile prin care a fost. Omul “se descurca” in cel mai pur stil balcanic. Daca trebuie aduce si hartie ca a fost pe marte.

        (Citează)

  8. Acest jegulet este un simptom al prostiei umane care ne impiedica sa incheiem pandemia. Nici nu vrea sa se vaccineze si nici nu vrea sa respecte regulile, ca el este deasupra lor.

      (Citează)

    • Exact

        (Citează)

    • Uneori dacă ești mare vedetă ți se pare că ești deasupra altora. Vezi toate vedetele sau oamenii cu bani care fac scandal în diverse situații și se așteaptă la îngăduință din partea legilor.

        (Citează)

    • Acu sunt si vaccinat si cred ca djokovic e dus cu pluta, dar ‘i tu sa crezi ca pandemia se termina cu vaccinul e amuzant. Vezi ca israelul tocmai a batut recordul de infectari.

      Apropo, avea radu un articol de pe la inceputurile pandemiei in care incerca sa modeleze cum va evolua in diverse scenarii. Toate plecau de la premiza ca nu te poti reinfecta, dar mai misto era concluzia de acolo pentru cazul in care reinfectarea e posibila (dupa cum vedem ca e). Google it.

        (Citează)

    • Păi Delta îți dă doar 20% imunitate împotriva Omicron. La fel și doar două doze de vaccin, mai ales dacă le-ai făcut acum un an. Mie mi se pare că e de așteptat, și gripa revine anual cu noi forme.

        (Citează)

  9. de ce restrictiva? pai fiindca doar vaccinat ai voie sa intri in mizeria aia de tara, nu conteaza testul negativ, nu conteaza nr de anticorpi, nu conteaza nici macar ca ai trecut recent prin boala (decat daca ai ceva derogari speciale) deci da, e extrem de restrictiv din moment ce “vaccinul” nu impiedica nici contractarea bolii si nici transmiterea ei.

    Am pus in ghilimele vaccin fiindca termenul deja a devenit fara nici o consistenta din moment ce oricum contractezi boala, oricum o transmiti mai departe, atata tot ca nu faci o forma grava.

    Nu sunt sustinator de Sosoaca, AUR si ce or mai fi, dar am trecut prin boala, multi unoscuti au trecut prin boala, sunt de acord sa se vaccineze cei care doresc sau sunt in grupe de risc.

    PS deja Anglia, Franta, Spania etc spun mai in soapta sa nu mai numaram numarul de cazuri de infectati, ca nu au relevanta, relevanti sunt cei spitalizati si mortii. In Romania sunt 9k cazuri, ajung la spital 3-4% max. Hai sa nu mai semanam panica daca nu e cazul.

      (Citează)

    • Daca e o mizerie de tara poti sa nu intri in ea, de ce ai vrea sa intri in mizerie?

        (Citează)

    • pai eu nu intru, el intra fiindca face el cateva milioane si mai fac si organizatorii cateva milioane de pe spatele numelui sau.

      Daca se dovedeste ca se stia pozitiv si inca se plimba prin lume si se intalnea cu oamenii, atunci merita sanctionat. In rest play ball, a fost invitat, a fost asigurat ca e in regula de organizatori, un judecator i-a dat dreptate, go on.

      Legile in Australia oricum erau draconice. Hai sa intreb si eu sa ma aflu in treaba, In Franta aproape zilnic ies aproape 100k de oameni in strada, iar la noi nu vezi nici o stire despre asta, vi se pare normala o astfel de cenzura?

        (Citează)

    • Nu e restrictivă deloc. Fiecare țară își alege condițiile în care acceptă oameni la graniță, nu îi poți obliga să te lase acolo.

      Iar judecătorul a decis doar că anularea vizei nu s-a făcut conform procedurii corecte de anulare, ci s-au sărit câteva etape. Au vrut autoritățile să fie prea rapide în anularea vizei.

        (Citează)

  10. monciu: el cateva milioane si mai fac si organizatorii cateva milioane de pe spatele numelui sau.

    Daca se dovedeste ca se stia pozitiv si inca se plimba prin lume si se intalnea cu oamenii, atunci merita sanctionat. In rest play ball, a fost invitat, a fost asigurat ca e in regula de organizatori, un judecator i-a dat dreptate, go on.

    Legile in Australia oricum erau draconice. Hai sa intreb si eu sa ma aflu in treaba, In Franta aproape zilnic ies aproape 100k d

    Dle Monciu, la cat de vehement sunteti, ne puteti spune va rog calificarile dvs profesionale pentru a emite astfel de opinii? Atat in privinta unor aspecte medicale cat si a unor aspecte juridice.

    Multumesc anticipat.

      (Citează)

    • Hai ca răspund eu: probabil are exact calificările tale, care ești de altă părere.

        (Citează)

    • Dacă el a zis ca e o tara mizerabila… Înseamnă că așa e.. Sau nu.

        (Citează)

    • Turneul este o firmă privată, regimul de intrare în țară este complet altul. Doar pentru că te cheamă organizatorii și vor să-ți dea bani, nu înseamnă că sigur ajungi acolo.

      În majoritatea țărilor nu intri garantat nici dacă ai viză. La graniță poți fi oricum refuzat, dacă așa vor grănicerii.

        (Citează)

  11. vin pe zona de comentarii doar sa ma mir cat de mult a luat-o lumea razna.
    cautati mass psychosis.
    o mare parte din populatie nu mai e capabila sa proceseze noi informatii si sa le integreze. cum ar fi faptul ca ‘vaccinul’ nu e vaccin, nu previne imbolnavirea, nu previne transmiterea bolii. deci nu imunizeaza deloc.
    si de aici segregare, apartheid etc.
    nici nu comentez de novax djocovid, vor niste politicieni sa faca un exemplu din el din ambitie si sa isi justifice in fata poporului imbecilitatea deciziilor care nu au au facut nimic.

    o sa dureze sa treceti multi prin cele 5 stages of grief, mai ales de prima , de denial si sa acceptati ca ati luat tzeapa cat se poate de la pfizer.

      (Citează)

    • După un an de vaccinare pe piață și dovada clară că reduce spitalizarea și deci decesele, trebuie să fii dus cu pluta sau plătit direct de ruși ca să susții ce-ai zis tu.

        (Citează)

  12. @oamenii care zic ca vaccinul nu e vaccin

    Știți care e eficacitatea vaccinului antigripal?

    Știți cât timp e valabil și de ce atât de mult?

    Știți cât de virulenta e gripa?

      (Citează)

    • Nu sunt în grupul țintă, dar permite-mi sa răspund pentru personajul colectiv: nu 😁 Cred ca nimeni in viață lui nu s-a interesat atâta despre nici un alt vaccin.

        (Citează)

  13. In urma cu aproape 60 de ani, cel mai bun boxer al lumii la categoria grea, (era detinatorul centurii cu diamante – parca o singura versiune exista), refuza ordinul de incorporare in armata SUA (invocand motive religioase) pentru razboiul din Vietnam (adica incalca legea). Este deposedat de centura, condamnat si pierde legatura temporara cu boxul. Pierde 4 ani (de la 23 la 27) adica perioada de maxim randament sportiv. Ulterior revine, recastiga centura si face cateva dintre cele mai frumoase meciuri din istoria boxului, realizand trei redobandiri ale centurii. Este vorba despre Mohamad Ali alias Cassius Clay, dupa mine cel mai mare boxer al categoriei grea din toate timpurile.
    Astazi, cand privim in urma evenimentul, cum il judecati? Cum va fi privit Covid peste 10 ani, cand probabil, lucrurile se vor calma? Vom vedea ca la gripa aviara de prin 2005 – 2006 manipularea extraordinara, sacrificarea a milioane de pasari (fara valorificare), cand existau si alte solutii?

      (Citează)

    • Sau vom vedea milioanele de morți și vom spune “păcat că n-am făcut mai multe”. E ușor de vorbit până nu te afectează direct pe tine sau pe cei apropiați. Dacă ar fi așa, ai zice că de ce nu s-au făcut mai multe pentru stoparea pandemiei.

      E o boală. Există vaccin de protecție. Cea mai simplă rezolvare este deci să iei vaccinul. Nu știu de ce-ar fi nevoie de manipulare ca fie clară treaba asta.

        (Citează)

  14. shark:
    vin pe zona de comentarii doar sa ma mir cat de mult a luat-o lumea razna.
    cautati mass psychosis.
    o mare parte din populatie nu mai e capabila sa proceseze noi informatii si sa le integreze. cum ar fi faptul ca ‘vaccinul’ nu e vaccin, nu previne imbolnavirea, nu previne transmiterea bolii. deci nu imunizeaza deloc.
    si de aici segregare, apartheid etc.
    nici nu comentez de novax djocovid, vor niste politicieni sa faca un exemplu din el din ambitie si sa isi justifice in fata poporului imbecilitatea deciziilor care nu au au facut nimic.

    o sa dureze sa treceti multi prin cele 5 stages of grief, mai ales de prima , de denial si sa acceptati ca ati luat tzeapa cat se poate de la pfizer.

    Cred ca in 1989 mi-am castigat dreptul de a avea o parere proprie despre anumite lucruri, atata timp cat nu influentez negativ pe altii, nu incalc legea, etc. Este o completare de final, daca imi permiti, a ceea ce ai enuntat.

      (Citează)

  15. nwradu:
    După un an de vaccinare pe piață și dovada clară că reduce spitalizarea și deci decesele, trebuie să fii dus cu pluta sau plătit direct de ruși ca să susții ce-ai zis tu.

    si despre efectele adverse nimic nimic?
    despre faptul ca din studiul pfizer in baza caruia s-a aprobat ‘vaccinul’ nu permite stabilirea eficacitatii contra forme grave sau deces?
    despre #pfizergate iar nimic? (vezi British Medical Journal)
    despre faptul ca are autorizatie de urgenta si trebuie sa-ti dai consimtamantul informat ca sa il faci, iar nimic? si ca e extrem de ilegal sa fortezi pe cineva sa il faca?
    am o problema cu cei care vor sa imi faca bine cu forta asa in general.
    iar prin presa, nimic despre toate demonstratiile din UE
    dar pt ca e ‘safe and effective’ de aia FDA voia sa ascunda pt 75 de ani datele care au stat la baza eliberarii autorizatiei temporare?
    si ar mai fi destule… dar sunt curios care ar fi explicatiile.

    deja e religie vaccinul asta, nu mai ai voie la critical thinking, nu mai ai voie sa challengeuiesti nimic, o discutie pe argumente si pe cifre ca esti platit de rusi.

      (Citează)

    • si eu sta sustin, e eficient? Fa-l, nu risca nimic, dar nu limita pe cei care nu-l fac, s-a dovedit deja ca de transmit il transmite si cel vaccinat si cel nevaccinat, de reinfectare iar se stie si de infectarea celor vaccinati.

      am cunostinte care au murit de covid (1) si cunostinte tinere care au facut AVC (cam 5 la numar) sau au suferit de paralizie partiala la 25 ani, o fi de vina stresul cazuat de pandemie.

      E aceasi retorica si de o parte si de alta, nevacinistii nu inteleg fiindca nu le-a murit nimeni, vacinistii sustin vaccinarea fiindca au pierdut oameni dragi, dar nu cunosc oameni cu probleme cardiace, AVC, paralizie dupa intepatura.

        (Citează)

  16. Sa nu ne mai facem iluzii, patetismele nu-si au rostul, nemernicul speculeaza orice “sut cu stangul in dreptul” al imbecililor functionari federali australieni , iar guvernul Australiei nu (mai) risca o circoteca a imigratiei sarbe la Antipozi …
    https://www.9news.com.au/national/novak-djokovic-australian-government-will-let-him-stay-and-play-former-official-abul-rizvi-claims/2f133902-1b62-4d61-b718-177866cc3006

      (Citează)

  17. nwradu:
    Sau vom vedea milioanele de morți și vom spune “păcat că n-am făcut mai multe”.

    Milioanele de morți sunt doar acum, în statisticile oficiale ale unei clase politice profund corupte, sunt precum teroriștii în decembrie ’89, sunt precum armele chimice ale lui Sadam Hussein.
    Radu, eu revin cu propunerea de pariu: pe o sticla de whiskey ca în 10 ani se va vorbi oficial despre minciunile pandemiei, despre cum o problema cel mult mediocra a fost transformata într-o calamitate de catre clasa politica și mass-media oficială. Și dacă nu ai încredere în mine ca ma țin de pariu propun sa facem asa: îți trimit eu acum o sticla de whisky și peste 10 ani dacă consideri ca am avut dreptate îmi dai 2 sticle înapoi, dacă nu rămân eu pierzător. Ce zici?

      (Citează)

    • EGO: Milioanele de morți sunt doar acum, în statisticile oficiale ale unei clase politice profund corupte, sunt precum teroriștii în decembrie ’89, sunt precum armele chimice ale lui Sadam Hussein.
      Radu, eu revin cu propunerea de pariu: pe o sticla de whiskey ca în 10 ani se va vorbi oficial despre minciunile pandemiei, despre cum o problema cel mult mediocra a fost transformata într-o calamitate de catre clasa politica și mass-media oficială. Și dacă nu ai încredere în mine ca ma țin de pariu propun sa facem asa: îți trimit eu acum o sticla de whisky și peste 10 ani dacă consideri ca am avut dreptate îmi dai 2 sticle înapoi, dacă nu rămân eu pierzător. Ce zici?

      Fii atent Ego știe de ce economia a fost distrusă pentru un an ,doi de zile ca miliardarii sa facă miliarde când ar fi putut face trilioane !

      Acum îl vedem membru de onoare in grupul asta fantastic https://m.facebook.com/104530808615034/posts/143129358088512/?d=n

        (Citează)

  18. Nicu: Cred ca in 1989 mi-am castigat dreptul de a avea o parere proprie despre anumite lucruri, atata timp cat nu influentez negativ pe altii, nu incalc legea, etc. Este o completare de final, daca imi permiti, a ceea ce ai enuntat.

    Urmărim cu atenție situația despre opinia lui Culai despre ce se întâmpla
    In Kazahstan? Se va duce sa lupte pt libertățile care le-a dobândit in ‘89 saj doar va comenta ca un adevărat analist geo politic?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus