un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

eMAG introduce un Wallet în site

11 Jan 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

54 comentarii

Mi-a apărut o secțiune nouă în contul eMAG, numită Wallet.

Din ce înțeleg, acolo voi vedea comenzile plasate cu opțiunea Plătesc peste 30 de zile și Plătesc în 4 rate.

N-am dat până acum o comandă cu plata peste 30 de zile. Erau 15 zile, apropo, dar acum văd că eMAG a mărit la 30 de zile această perioadă. Mi se pare remarcabil că eMAG a ajuns la un nivel la care poate credita, fără dobândă sau alte condiții, cu 30 de zile un client. Îți trimit marfa și tu dai banii după 30 de zile pe ea. Interesantă ideea și arată dimensiunea magazinului.

Scrie acolo mic “Limita maxima disponibila a Wallet-ului tau este estimativa, PayU S.A. urmand sa analizeze si aprobe fiecare comanda.”. După cum observați, eu am 1.000 de lei limită. Cum mereu plătesc cu cardul de credit, însă, nu văd de ce aș folosi Walletul eMAG în acest moment.

eMAG a pornit astăzi și Revoluția Prețurilor, apropo, dacă vreți să vă uitați pe oferte.

    54 comentarii

  1. Am wallet de acum 3 sapt…maxim produse de 1500 lei poti comanda..in maxim 4 rate fara dobanda cu cardul tau personal sau plata in 30 zile…e tare de tot…si am mai vorbit si cu unii care au genius si nu ai toti WALLET…trebuie sa fie mai multe criterii…app inainte cu 3 sapt…nu era wallet dar puteai comanda maxim 2000 lei si plata in 15 zile…in a 15 zi a produsului si selectai cardul favorit si ti-l debita la data stabilita dupa 15 zile…si plafonul cum am mai spus era 2000 lei…acum este 1500 lei si 2 optiuni…,plata in 30 zile sau 4 rate si fara contract cu alte banci…debitarea se face de le cardul personal…pui bani si la datile stabilite dupa un grafic iti trage banii eMAG-ul prin solutia de plata PayU…deci e tare COOL…vor avea foarte multi clienti așa…

      (Citează)

    • Observ Radu ca tu ai limita de 1000 lei…eu pe wallet am 1500 lei,sunt client emag din 2010?si am facut peste 400 comenzi de produse la ei…acest lucru cu 4 rate are de mult de peste 1 an si ALTEX prin 3 sau 4 rate ONEY tot la fel iti debiteaza cardul pesonal…pui banii si la fel cu un grafic stabilit iti trage ratele automat,Oney bank este un IFN din Franta,….ma gandeam de mult sa faca si emag….si uite ca a facut…succes radu in tot ce faci,sunt abonat la canal youtube si eu la tine,pe canalul meu de youtube am pus deja un video cu acest subiect,canalul meu de youtube este Metin Teh&Travel&Diverse,link-ul la acest video cu emag cu wallet iti pun aici..
      https://youtu.be/OuYO-DjYxO0

        (Citează)

    • Mulțumesc pentru lămuriri, nu cunoșteam mecanismul din spate.

        (Citează)

    • Eu nu am deloc! nici cu limita de 1000 nici 1500 lei!

        (Citează)

    • Altex va intra pe piata in cateva luni cu propria lor banca ;)
      Sa vedeti atunci concurenta pe segmentul Buy Now – Pay Later

        (Citează)

  2. am folosit walletul cand am comandat 2 produse resigilate si urma sa opresc unul din ele, sa nu blochez bani cand stiu ca o sa aleg doar un produs. e o varianta sa il folosesti la haine in caz ca iti comanzi mai multe modele sau 2 marimi opresti una singura si abia dupa platesti sau lasi sa iti ia banii.

      (Citează)

    • Da, bună ideea aceasta. Teoretic cu cardul salvat în cont am însă retur rapid al banilor, nu?

      Poate o voi folosi și eu pentru produse fashion, dacă iau mai multe mărimi de la același produs. Până acum nu am avut nevoie pentru că folosesc oricum card de credit.

        (Citează)

  3. Eu am dat de o comanda la care nu am putut plati cu cardul ci doar la 30 de zile. Era un produs vandut de niste chinezi cu CUI de Germania. Factura a venit deci din Germania, desi a fost livrata din Bucuresti. Bine ca nu am platit, ca era o mizerie cu stecher de US. L-am dat instant inapoi (a venit curierul in 20 de minute de cand am facut cerere de retur si mi-au redus datoria instant (pe aceeasi comanda erau si niste produse vandute de ei. au ramas doar alea)

      (Citează)

  4. eMAG poate credita clientii pentru ca el plateste furnizorii la minim 90 de zile daca nu si mai tarziu.

      (Citează)

    • Da, dar salariile se plătesc lunar, la fel și banii în bancă. Mulți lucrează cu plata furnizorilor la termen mai mare, dar banii îi vor imediat de la cumpărători.

        (Citează)

  5. La mine văd că nu este disponibilă pagina. :D

      (Citează)

    • Am sunat eu acum la eMAG ca eram curios si eu si ei mi’au comunicat ca cel mai probabil peste 1 luna se va lansa oficial pentru toti clientii,momentan e lasnat dar pentru o anumita categori de clienti.
      Sincer eu sunt incantat de chestia asta,pana acum am cumparat chestii de la Altex cu plata in 4x rate (dar dezavantajul la Altex este ca nu au gama atat de variata precum are eMAG ). Acum ca Oney va fi si la eMAG e o veste buna :D

        (Citează)

  6. Eu am limită 2000 lei.

      (Citează)

    • Wow…intreaba cum de ai limita de 2000 lei…eu am doar 1500 lei…

        (Citează)

    • Florin:
      Am sunat eu acum la eMAG ca eram curios si eu si ei mi’au comunicat ca cel mai probabil peste 1 luna se va lansa oficial pentru toti clientii,momentan e lasnat dar pentru o anumita categori de clienti.Sincer eu sunt incantat de chestia asta,pana acumam cumparat chestii de la Altex cu plata in 4x rate (dar dezavantajul la Altex este ca nu au gama atat de variata precum are eMAG ). Acum ca Oney va fi si la eMAG e o veste buna :D

      dar cum se stabilește care e limita pt fiecare client in parte? Stie cineva?

        (Citează)

    • Ce “bogatie” pe unii. Eu ce sa mai zic, limita de 300 de lei.
      Ultimele comenzi (2 luni, fara BF) insumeaza ~20k lei.

        (Citează)

    • Si eu am 2000 :)

        (Citează)

  7. * Modalitatile de plata sunt oferite de catre PayU S.A. Limita maxima disponibila a Wallet-ului tau este estimativa, PayU S.A. urmand sa analizeze si aprobe fiecare comanda.

      (Citează)

  8. Ce sărăcie!

      (Citează)

  9. Am folosit o data comanda cu plata la 15 zile pentru o comanda mai mare de haine, mai mult ca sa testez, si pentru ca era clar ca voi returna o parte din ele.
    Mi se pare derutant, m-am trezit cu tranzactia pe card dupa 2 saptamani si nu mai stiam despre ce e vorba. La 30 de zile as uita complet.
    In conditiile in care returul si refund-ul se misca rapid nu prea vad avantajul, mai ales ca nu ai la dispozitie sume spectaculoase. Un card de credit e mai util si mai flexibil.

      (Citează)

    • Pai cu 30 de zile + card de credit care trebuie acoperit in 25 luna urmatoare platii practic ai pana la 2 luni termen de gratie. Plus ca poti testa chestii fara sa mai blochezi banii de pe card, nici macar pana la retur.

        (Citează)

  10. Nu emag da pe datorie, in spate e o firma de creditate….

      (Citează)

    • PayU este procesator de plăți. Eu cred că își permite eMAG să susțină sistemul. N-am văzut pe undeva scris de încă o firmă implicată.

        (Citează)

  11. Tare curios sunt in baza a ce o sa isi recupereze datoriile de la cei care lasa revolutul cu balanta 0.

      (Citează)

    • Nu cred ca se vor accepta Cardurile Revolut, Carduri Virtuale etc.
      Stiu asta ca eu de cand am la Oney la Altex in 4x rate doar Cardurile Visa sunt acceptate,nici macar cele de Mastercard nu sunt acceptate. Si tinand cont ca tot Oney va fi si la eMAG sunt ferm convins ca aceeasi regula vor aplica.

        (Citează)

    • Cardurile revolut sunt tot visa sau mastercard, sigur se pot detecta daca sunt emise de revolut, dar nu m-as baza pe detectia lor. Oricum si daca le blocheaza pe alea, bagi card normal, lasi contul pe 0, declari cardul pierdut/furat si adio plata. Si sunt curios cum te vand ei dupa aia catre ceva firma de creante cata vreme tu nu ai nici un contract de imprumut cu ei.

        (Citează)

    • Dar unde scrie că Oney va fi și la eMAG?

        (Citează)

    • Boris: sigur se pot detecta daca sunt emise de revolut

      Codul instituției emitente face parte din numărul de card, se determină direct ce card ai.

        (Citează)

    • Boris:
      Tare curios sunt in baza a ce o sa isi recupereze datoriile de la cei care lasa revolutul cu balanta 0.

      Nu le pasă. În cel mai rău caz ce pierd, 1000 de lei? Asta considerând că nu au asigurare pe acest proces?

      Plus că vor activa funcția doar la persoanele care au datele personale în site și probabil cardul salvat acolo. Card salvat = PayU știe cine ești. Nu dai banii, te raportează la biroul de credite sau la firme de recuperare.

        (Citează)

    • Ce au de pierdut? Pai cred ca nu stii ce business era in romania cu facut de carduri virtuale in revolut pentru glovo sau tazz si bagat sute de conturi noi (de persoana) doar pentru ofertele alea de prima comanda.
      Daca lasa o portita cat de mica, le-o largesc romanii mai ceva ca lu’ sandra romain.

        (Citează)

  12. Fara dobânda sau alte condiții – nu înțeleg cum de ai ajuns tu la concluzia asta.

      (Citează)

    • Pot comanda și acum cu plata peste 15 zile. E ca și cum aș avea un card de credit, dar fără dobândă sau alte condiții atașate comenzii, dincolo de o limită superioară de valoare.

        (Citează)

  13. nwradu: Nu le pasă. În cel mai rău caz ce pierd, 1000 de lei? Asta considerând că nu au asigurare pe acest proces?

    Plus că vor activa funcția doar la persoanele care au datele personale în site și probabil cardul salvat acolo. Card salvat = PayU știe cine ești. Nu dai banii, te raportează la biroul de credite sau la firme de recuperare.

    Eu cred ca au făcut niște analize destul de bune astfel încât sa știe cui sa activeze și ce sume în funcție de tot comportamentul de cumpărător și de experienta pe care o au din cealaltă componenta de creditare pe care au folosit-o plus alte date cumpărate de pe la bănci emitente de carduri de cumpărături.

    Nu cred ca o sa raporteze la biroul de credit pentru ca nu este un credit (sunt curios sa citesc termeni și conditii).

    Cred ca o sa își asume niște sume ramase în pending dacă închizi cardul cu care ai făcut plata…iar când înrolezi alt card în emag(și o sa o faci)…pac debitează sumele restante, o treaba simplu de făcut pentru PayU, te identifica imediat la validarea cardului nou.

      (Citează)

    • nu cred ca functioneaza asa…eu am salvate mai multe carduri in platforma, inclusiv care nu imi apartin…ce pacat ca soacra’mea nu o sa mai poata sa isi mai faca credit :)))

        (Citează)

    • Sigur ca pot sa blocheze functia asta pentru userii noi si alte asemnea, dar emagul nu face nici un kyc, poti sa iti deschizi o mie de conturi cu o mie de carduri (poate virtuale) daca vrei. Ce zici tu e frumos, doar ca si componentele celelalte de creditare erau cu diversi 3rd party, asta pare cu payu (dar care probabil de fapt are in spate pe altii), emagul nu atinge mai mult decat datele necesare. Plus ca daca la alte metode de creditare iti cereau ID and co., aici e doar pe baza de cont emag + card. Oricum, eu din cate stiu, partea asta de creditare necesita niste licente speciale, sau macar un nutu camataru.

        (Citează)

  14. Am Genius de un an jumatate (imi arata 1823lei economisiti pana acum dintre care 1514 din transport) si nu am wallet. Vad interesanta obtiunea pentru haine(de regula comand 2 marimi cand nu stiu care imi vine) cand sti sigur ca vei returna ceva…

      (Citează)

  15. nwradu:
    Dar unde scrie că Oney va fi și la eMAG?

    Am sunat eu azi la eMAG si tipa mi’a confirmat ca la plata in 4x vor colabora cu Oney.

      (Citează)

  16. In cazul in care Oney va lucra cu eMAG cum am primit confirmarea azi de la Rel. Cl. eMAG atunci cel mai probabil Oney va cere o copie CI inainte sa finalizezi comanda,practic cand dai sa finalizezi comanda si selectezi plata in 4x te va trimite pe o pagina seaparata unde sa iti completezi datele tale personale si apoi sa incarci o poza cu CI. La mine asa a fost la Altex cand am dat sa finalizez comanda si am ales plata in 4x ma redirectionat pe o pagina si a trebuit sa completez datele mele personale sa incarc o poza CI si evident sa salvez si in pagina respectiva cardul pe care il voi folosii la debitarea sumei lunare.
    Poate vor proceda la fel…nu stiu,eu spun cum a fost la Altex cand am luat chestii si am ales plata in 4x prin Oney.

      (Citează)

  17. Își face eMAG-ul IFN :)

      (Citează)

  18. Dan:
    nu cred ca functioneaza asa…eu am salvate mai multe carduri in platforma, inclusiv care nu imi apartin…ce pacat ca soacra’mea nu o sa mai poata sa isi mai faca credit :)))

    Ca e greu pentru PayU sa vadă care e cardul tau (ceea ce am zis și mai sus)…

    Dacă e prin oney e clara treaba, e cu ifn și biroul de credit și recuperare de sume pe calea cea “dreapta”

      (Citează)

  19. Da de câteva săptămâni au refăcut secțiunea si au bagat wallet ul asta, am dat in trebut mai multe comenzi cu 14 zile, acum am una de 30 de zile. E fain sistemul, primești si un contract de credit, creditorul e payu Polonia sau ceva filială payu Polonia. Si eu sunt curios cum calculează payu bugetul ca eu am 1438 lei. La plată în 4 rate nu m-am băgat ca are un comision de 0.5% din valoarea comenzii

      (Citează)

    • O adăugare, ca am văzut ca tot se vorbește de revolut, cel puțin plata la 30 de zile merge cu card revolut virtual, cum mergea si înainte cand erau 14 zile. Si primești email de la emag cu 2-3 zile înainte sa ti se ia banii sa ai suma pe card

        (Citează)

  20. Serviciul e oferit de PayU nu eMAG. O documentare mai solidă ar fi apreciată, altfel arunci în spațiul public informații puțin eronate care pot fi interpretate greșit de cititori.

    De asemenea, citesc des în articole informații despre care nu ești sigur, iar eu concluzionez că nu te-ai documentat despre subiect dar îți dai cu părerea că… trebuie.

    Sunt puțin dezamăgit.

      (Citează)

  21. Daca ma gandesc un pic, poate era mai bine daca se ocupau la eMAG sa rezolve chestiuni mai importante.

    Retururile la easybox pentru ca am unul vechi de 2 luni la care nici acum nu am voucherul in cont, si desi le-am scris si separat pe tema aceasta nici acolo nu au raspuns.

    Tot cu voucher, de 2 zile incerc sa cumpar o perna la care anunta ca au 10% discount cu voucher de adaugat in cont si nu imi apare in cos desi insista ca a fost deja asociat cu adresa mea de mail.

      (Citează)

  22. Este un credit in toata regula, oferit de PayU Spolka Akcyjna […] autorizată să desfășoare activități comerciale în calitate de instituție de plată națională.
    Verificati e-mail-ul, ati primit contract la aprobarea platii in rate.

      (Citează)

  23. La mine nu e disponibil serviciul :(

      (Citează)

  24. Omer metin: a de 2000 lei…eu a

    Si eu am tot 2k limita. Am mai comandat in trecut o data o comanda de 1200 lei (incaltaminte) si sunt client Genius de cand s-a lansat. In medie fac 3-5 comenzi pe luna, cu o medie de ~300 lei overall.

      (Citează)

    • Varianta asta nouă nu îmi place….o prefer pe cea cu 2000 lei și plată la 15 zile…
      De 400 lei acum nici măcar o pereche de ghete mai ok nu pot comanda, darămite 2 mărimi diferite :))
      E bună pentru tricouri…

        (Citează)

  25. Am incercat si eu acest serviciu pt prima data. Initial am crezut ca e acelasi lucru ca “plateste peste 15 zile” doar ca au modificat la 30 dar nu este asa. E un credit in toata regula. Dupa ce am facut comanda am primit pe mail un contract de credit intre mine si o firma din polonia.

    “Atunci când cumpără bunuri și/sau servicii pe Site-ul de Cumpărături Online, Clientul selectează o metodă de plată dintre cele disponibile pe Site-ul de Cumpărături Online. În cazul în care metoda de plată selectată este prin Finanțare PayU, aceasta declanșează o procedură de încheiere a Contractului de Credit. În acest scop, Clientul completează o Cerere și încheie un Contract de Credit prin depunerea unei declarații de intenție în format electronic.

    Pentru a încheia Contractul de Credit, Clientul completează Cererea pe Site-ul de Cumpărături Online. Pentru a trimite Cererea, Clientul trebuie să completeze toate căsuțele din Cerere și să consimtă sau să facă declarațiile necesare pentru ca PayU să efectueze autentificarea identității Clientului și să evalueze ratingul de credit al acestuia.

    În procesul de analiză a riscului de credit, PayU ia decizii automatizate pe baza datelor cu caracter personal ale Clientului colectate direct de la Client și de la Dante International, respectiv nume, prenume, adresă de e-mail, număr național de identitate, data nașterii, sursa de venit, istoricul plăților, istoricul de navigare pe internet, istoricul de rambursare a creditelor PayU, notare pregătită de Dante International, în conformitate cu legislația aplicabilă de protecție a datelor cu caracter personal.

    Prelucrarea de către PayU a datelor cu caracter personal ale Clientului este condiționată de consimțământul explicit al Clientului pentru prelucrare. În cazul în care Clientul refuză să își dea consimțământul – sau își retrage consimțământul – PayU nu va putea oferi finanțare Clientului prin Contractul de Credit.”

    Practic mi se pare o iselatorie. Cand faci comanda scrie doar ca plata va fi procesata de PayU si atat (cum scrie la orice plata cu cardul). Nu scrie nicaieri ca sa face automat un contract de credit cu o firma din polonia.
    Deasemenea nu mi-am dat nicaieri acordul ca emag sa-mi dea datele personale la o firma din polonia ca aceasta sa-mi calculeze ratingul de credit.

      (Citează)

  26. Am testat ieri si eu serviciul.

    Am luat un prelungitor, cu livrare cu Tazz si am pus la misto sa vad daca merge cu plata la 30 de zile.

    A ajuns acasa coletul si abia dupa o ora mi=a venit mailul cu confirmarea :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus