un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cât de dur tratează chinezii apariția unui singur caz de covid, blocând direct clădiri întregi cu oricine se află înăuntru

18 Jan 2022  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

Din când în când aud pe câte cineva zicând: dar chinezii cum fac de nu mai au covid? Acolo de ce nu sunt cazuri noi?

Și răspunsul este simplu: și chinezii au covid din belșug, doar că nu mai anunță public cifrele.

Uitați însă o întâmplare recentă care arată cum se procedează acolo: o femeie dintr-o clădire de birouri din Beijing  a primit rezultat pozitiv. Este prima persoană din Beijing infectată cu varianta Omicron, zic autoritățile.

Clădirea în care lucra femeia respectivă a fost imediat sigilată cu angajații înăuntru. Autoritățile au încuiat și blocat intrările. Celor dinăuntru le-au fost date paturi și pături, ca să doarmă la locul de muncă, și probabil îi vor ține încuiați acolo câteva zile.

Practic majoritatea celor de acolo s-au dus la birou și s-au trezit încuiați în birou pentru cine știe câte zile deoarece undeva, poate la alt etaj din altă firmă din acea clădire, o femeie are covid. Vreun curieri livra un pachet sau bidoane de apă fix atunci? Ghinion!

Apoi s-au dus în zona rezidențială unde locuiește acea femeie și au blocat-o și pe aceea. Toți oamenii vor fi testați. Partea bună, zice CNN, este că locuitorii acelui cartier rezidențial sunt lăsați totuși să iasă afară la aer, spre deosebire de alte cazuri precedente când au fost încuiați în apartamentele lor.

Autoritățile au făcut publică și toată activitatea femeii respective din ultimele 14 zile, în detaliu. Ce metrouri a luat, la ce supermarket a fost, magazinul Dior, la ce restaurante a mâncat șamd. Toate cele 14 zile, date public în detaliu pentru întreg orașul.

16.000 de oameni care au fost în aceeași perioadă prin acele locuri au fost și ei testați cu forța. Mai multe școli din acele zone au fost închise, împreună cu alte locuri populare. Mai multe zboruri internaționale au fost anulate, iar cei ce ajung în Beijing trebuie să fie testați și la intrarea în țară, nu doar să arate un test negativ făcut la plecarea de acasă.

Același articol vorbește despre alte cazuri de Omicron prin China și blocarea imediată a  unor zone. Vizitatorii unui mall au stat blocați două zile în acesta după ce autoritățile l-au încuiat fără a-l evacua întâi. O mamă era afară, copilul ei înăuntru.

Cam așa ține China cazurile de covid la un minim. Țara are o politică de zero covid, pe când alte țări, inclusiv România, adoptă una de “luăm măsuri abia când nu mai face față sistemul sanitar”.

Nu i-aș admira însă pe chinezi pentru cum acționează. Astfel de măsuri mi se par expresia cea mai pură a unei dictaturi. În numele “binelui comun” propovăduit de comunism, indivizii sunt tratați precum animalele din stână, mânați, blocați, încuiați, testați și carantinați cu forța, fără nici un gând pentru problemele individuale ce pot apărea astfel. Oamenii ca indivizi nu contează.

Și nimeni nu protestează pentru că se tem de autorități. China este țara unde, în noiembrie anul trecut, niște oameni infectați sau suspecți de covid au fost duși în carantină în altă parte, iar cât erau acolo autoritățile le-au intrat în case și le-au omorât cum au putut animalele de companie rămase singure acasă. De obicei prin bătaie. A fost scandal după ce înregistrări de pe camere de securitate din case au arătat asta… dar nu prea mare scandal.

 

    21 comentarii

  1. Chinezii sunt obisnuiti cu din astea. Mentalitatea lor e sa scape cumva cu viata daca ajung sa interactioneze cu statul. Sau sa evite puscaria. Atat ii intereseaza. De aceea nu protesteaza, nu caraie, nu-si ingreuneaza situatia in niciun fel. Pentru ca viata lor e cunoscuta pana la cel mai mic detaliu de catre stat, nu au cum scapa nici cu cel mai mic gest de fronda.

      (Citează)

  2. Chinezarii

      (Citează)

  3. Salut Radu. Eu te consider un om inteligent pe tine precum si pe cei ce citesc acest blog (In general. Avem cu totii scaparile noastre). Putem sa incetam sa mai luam de bune stirile care vin din China in legatura cu COVID-ul?
    Incepand de la COVID nu exista/ e doar o raceala / nu se transmite la om / nu e nici un laborator / nu existau lilieci in laborator si pana la raportarile oficiale in care TOATA CHINA avea gen 30 cazuri pe zi.
    Serios.
    Efectiv trebuie tratati drept mincionsii ce sunt si ignorati.
    E dreptul tau (si al altor influenceri) sa iei bani pe propaganda CCP prin Huawei si sa le lauzi telefoanele si sa ne spuneti cat de esential e Huawei pentru reteaua 5G din Romania dar hai sa fim seriosi.
    Tot ce iese din China in legatura cu coronavirus este propaganda CCP si trebuie tratat ca atare.

      (Citează)

    • Mie mi se pare ca aici Radu a cam criticat politica de prevenire a Covidului din China. Adica nu prea pare un articol de propaganda.

        (Citează)

    • @Andrei G, oricum, la cata carne mananca, probail are deja un scor social dezastruos la Beijing.

        (Citează)

  4. Știi cât de mult interesează propaganda chineză?

      (Citează)

  5. Dacă asta se întâmplă in Beijing îți dai seama cum se tratează in localitatile mai mici?
    Sunt filme cu oameni mutati in containere neincalzite, cat 8 persoane in cameră, camerle cu iesire pe un singur hol. De acolo nu aveai cum să ieși neimunizat.

      (Citează)

  6. Poate ar trebui sa tratezi China cu acelasi ochi critic si cand dai la stirile zilei “leak despre tableta Oppo”
    Pot sa accept ca au produse bune si/sau ieftine, ba chiar ca probabil nu iti fura INCA datele la nivelul la care o fac gigantii americani.
    Sunt bune si review-urile, ca oamenii cumpara oricum si e mai bine sa stie pe ce dau banii.
    Dar asta nu inseamna ca e o idee buna sa promovam fara discernamant firmele de casa ale regimului dand link la orice pseudostire.

      (Citează)

  7. speedy.gonzales

    18/01/2022 la 12:39 PM

    lasa ca modelul l-au luat de la americani.
    era un film Contagion in care politia si armata i-a izolat pe unii intr-un bloc fara sa le spuna nimic din ce se intampla si aia alergau ca niste oi bete in incercarea de a iesi afara.

      (Citează)

  8. Cu siguranță nu raportează numărul real de cazuri. Cred ca mai degrabă un caz recunoscut semnifica 1000 de cazuri reale.

      (Citează)

  9. Interesant e ca nu ma deranjeaza cand oamenii sunt carantinati si testati cu forta, in schimb imi pare rau de bietele animalute omorate aiurea.

    Cel mai probabil pentru ca este treaba oamenilor sa aiba grija de animalute si responsabilitatea lor sa se ingrijeasca de ele pentru ca nu se pot descurca singure.

      (Citează)

  10. ce vise umede poti sa ai..cat de mult te ar bucura sa se intample si la noi la fel..dc nu emigrezi in china, australia, canada?

    “pe langa” subiect: “Israeli trial, world’s first, finds 4th dose ‘not good enough’ against Omicron – Times of Israel” cat mai multe boostere baieti!!

      (Citează)

    • Lasă că apar și vaccinurile tunate pe Omicron. E ca la gripă, în fiecare iarnă trebuie preparat un vaccin nou.

      Pe lângă subiect, astăzi în România: “Din totalul de 70 de pacienți decedați, 60 au fost nevaccinați și 10 vaccinați.” Așa că mulțumim de urare.

        (Citează)

  11. Andrei G:
    Mie mi se pare ca aici Radu a cam criticat politica de prevenire a Covidului din China. Adica nu prea pare un articol de propaganda.

    Salut. Nu zic ca e un articol al lui de propaganda. Zic ca ia de bun ce spun aia acolo. Cred ca nu mai au nici o credibilitate si nu mai trebuie bagati in seama decat ca sa le ia banii pe tablete/opo etc.

      (Citează)

  12. pacat ca Radu lasa doar comentariile care-i plac sa treaca

      (Citează)

  13. Acum și partea amuzantă – o chinezoaică ce căuta un partener, dintre alții vreo 10, a fost ”încuiată” cu unul dintre aceștia.

      (Citează)

  14. Un fel de scenariu inspirat de o carte scrisă de Stephen King, cu chinezii ăștia…

      (Citează)

  15. nwradu:
    Lasă că apar și vaccinurile tunate pe Omicron. E ca la gripă, în fiecare iarnă trebuie preparat un vaccin nou.

    Pe lângă subiect, astăzi în România: “Din totalul de 70 de pacienți decedați, 60 au fost nevaccinați și 10 vaccinați.” Așa că mulțumim de urare.

    Sa apara insa nu ma obliga sa l fac pt un virus cu peste 99,5% rata de supravietuire..

    Sa l faca astia care au boli cronice, au body fat peste 15%, care stau in fata calc/nu vad lumina soarelui decat 10 min pe zi etc etc..nu cei care suntem sanatosi.

    poti tu explica logica la germani in momentul de fata?
    https://ibb.co/ns0XWLH

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus