un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Verstappen poate fi campion de mâine în diverse combinații matematice

4 Dec 2021  ·

AUTO  ·

16 comentarii

Intrăm în linie dreaptă pentru campionatul de Formula 1. Mâine seară este penultima cursă, în Arabia Saudită de la ora 19:30, iar pe 12 decembrie ultima cursă, în Abu Dhabi de la ora 15.

Verstappen poate câștiga de mâine campionatul. Dacă el câștigă cu fastest lap și Hamilton iese pe 6 sau mai jos, are campionatul. Iată și alte variante mai jos:

Personal cred că Verstappen va câștiga campionatul, dar poate nu în cursa de mâine, ca să fie suspans până la capăt. Hamilton are puține șanse, fiind condus cu 8 puncte. Dacă Hamilton câștigă cursa și Verstappen abandonează fără puncte, tot păstrează șanse pentru ultima cursă.

sursa: Formula 1.

    16 comentarii

  1. Dacă Verstapen abandonează mai rămâne doar cu șanse matematice. Șansele sunt foarte mici sa mai câștige campionatul. Personal nu îmi place de nici unul și nu as fi vrut ca vreo unul sa ia campionatul. Dintre cei doi clar Hamilton e mai bun pilot și consider ca experiența îl va ajuta din păcate și anul asta sa mai bifeze încă un record. Cred ca Verstapen o sa cedeze din cauza presiunii. Mi-aș dori ca nici un factor exterior, precum o pană, sa nu influențeze câștigătorul și fie ca cel mai bun sa castige(de fapt cea mai buna mașina :d ). Sper ca la anul mașina sa conteze mai puțin și sa văd alți oameni care sa se bată la titlu: Noris, Leclerc, Russel, Schumacher.

      (Citează)

  2. Unde naiba sunt date calificarile de azi? Cel putin dupa guide pe TV, nici unul din posturile Digi nu le transmit.

      (Citează)

    • VechiulBogdan

      04/12/2021 la 4:05 PM

      Digisport 3 la ora 19

        (Citează)

    • Am gasit pe Looksport 3 HD, acum de la 16 au inceput. In ghidul LG-ul meu nu scria nimic, blanc complet.

        (Citează)

    • Ai zis calificări, dar te uiți la P3… Q sunt la 19:00.

      Cât despre circuite, ambele rămase sunt cam pentru mașinile Mercedes. Sincer, mine Ham îl egalează pe Max, iar săptămâna viitoare cel mai probabil Hamilton câștigă din nou campionatul. Doar ghinionul îl poate face pe Ham să piardă.

        (Citează)

    • Aha, ms. frumos :)

      Nu m-am citit tot ce zicea notificarea de pe telefon.

        (Citează)

  3. VechiulBogdan

    04/12/2021 la 4:40 PM

    Acum e practice 3.

      (Citează)

  4. Nu cred ca Verstappen o sa castige campionatul. Hamilton o sa castige si maine si in ultima cursa. End of story.

      (Citează)

  5. La cum îl depășise pe Hamilton în toate sectoarele din ultimul tur putea să ia pole și să câștige. Acum că a lovit puntea spate are de ales între a porni de pe locul 3 cu riscul de a-i crăpa cutia de viteze sau a schimba cutia și a pleca de pe locul 7.

      (Citează)

    • Cred ca 8, nu 7.

      Luminița de la capătul tunelului ar fi faptul ca și un loc 4 mâine e suficient ca sa rămână în cărți pentru campionat cu victorie la Abu Dhabi.

        (Citează)

    • Încă o data nu se dezminte, Verstappen este un pilot periculos.

        (Citează)

    • Gaelex:
      Încă o data nu se dezminte, Verstappen este un pilot periculos.

      E un pilot cu un talent imens. Mai sunt doua etape și are șansa unui titlu mondial. Asa ca nu e niciun pilot periculos, ci e un pilot care trebuia sa riște pentru a fi în pole. I-a ieșit in virajul 2 si era pe cale sa facă un tur de tinut minute.

      Leclerc a distrus mașina în antrenamente. Sainz s-a dus de-a latul pe lista în calificări. Mistakes happen.

        (Citează)

    • Cred că ai nevoie de un control la ochi, faza aia făcută ca să îi strice mașina lui Lewis ca să îl scoată din cursă frânând intenționat a fost criminală.

      Verstappen nu e un pilot prost, dar este coleric și nu se poate controla, ia riscuri exagerate și este un pilot periculos pentru toți ceilalți.

        (Citează)

    • “Faza facuta ca sa ii strice masina lui Lewis”. Asta ar fi una dintre glume.

      Verstappen voia sa ii dea pozitia inapoi. Hamilton n-a vrut sa-l depaseasca fiindca Verstappen ar fi prins punctul de detectie DRS si revenea din nou pe 1 dupa linia dreapta. Chiar Hamilton a zis-o, pe langa faptul cu “eram confuz”.

      Avea 2 latimi de masina in stanga sa depaseasca, a preferat sa ramana la cativa metri in spate. Poftim – https://streamja.com/wkvbo

        (Citează)

  6. Nu inteleg de ce nu se iau niciun fel de masuri/penalizari pentru greseli flagrante facute de Hamilton.
    Asa ca, anul acesta se doreste cu orice pret sa castige Hamilton si sunt sigura ca va fi ajutat din nou pe fata in ultimile 2 curse…

      (Citează)

    • In cursa de la Arabi l-au avantajat clar pe Verstapen. Nu poți sa dai doar 5sec cuiva care efectiv vânează alt pilot pe circuit. Hamilton l-a evitat de 4 ori.dacă rămânea pe trasa era impact 100%. Înțeleg ca dai 5sec dacă se întâmpla odată dar când se repeta la infinit e prea mică pedeapsa, mai ales după ce provoacă și accident. Acolo trebuiau minim 20sec. Așa ca lăsați prostiile astea cu ăla e avantajat mai mult… aici nu e ca la șah, regulile sunt interpretabile…

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus