un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 3 noiembrie 2021

3 Nov 2021  ·

ȘTIRI  ·

30 comentarii

 

Telefonul Sony Xperia Pro-I cu senzor de 1 inch, deși face crop și nu folosește tot inchul disponibil:

    30 comentarii

  1. Cam cum poti sa crezi ca aia de la Mega Image, Kaufland, cora, Auchan, Carrefour samd fac vreun curat prin magazine cand toate cosurile si carucioarele lor au rotile blocate de jeg si mizerie?

    Pe unele, destul de multe fapt, falfaie si carpe sau plastice acumulate in ani de zile de folosire fara nici o curatare. Nu mai zic ca vezi ca sunt negre de jeg in ele, pe manere.

      (Citează)

  2. Romanii si-au primit telefoanele Pixel 6 comandate la Google Store-ul din Germania sau Franta, pret total 3.200 Lei, la Quickmobile cel mai ieftin Pixel 6 este peste 4.000 Lei si nu primesti castile Boose 700.
    https://www.reddit.com/r/Romania/comments/qk2y2r/forum_liber_%C3%AEntreba%C8%9Bi_%C8%99i_discuta%C8%9Bi_cu_rromania/hj0rv4x/?context=3

      (Citează)

  3. Eu nu inteleg cui a propus ANPC? Magazinelor?

    Ele presupun ca n-au fost de acord…

      (Citează)

  4. cum Samsung copiaza firma aia de care incearca sa faca misto de cate ori poate? firma aia care nu mai inoveaza si care isi supara clientii cand scoate din cutie incarcatoarele?
    Se poate asa ceva?

      (Citează)

    • Glumim noi cu încărcătoarele, dar eu am impresia că e o reacție la politicile de mediu la nivel mondial – mi-ar plăcea să citesc o analiză cât de cât documentată pe tema asta. Am văzut recent un review la Fair Phone sau ceva de genul, un telefon ieftin și conceput pentru a schimba ușor componentele, iar ăsta nu vine nici măcar cu cablu de încărcare – dar sugerează, evident, să cumperi de la ei dacă ai nevoie. Adică o companie produce mult mai puțin e-waste când oferă mai puțin în cutie, iar responsabilitatea e arucată la consumator (adică ăla să cumpere doar dacă îi trebuie, nu by default la orice electronic nou).

      Poate pare extrem, dar sună ca următorul pas, și nici n-a fost Apple cu ideea. Cât despre copiat nu mă miră, e mai ușor să iei de la alții ce merge, în loc să dai bani să faci tu primul, cu riscul să dai greș.

        (Citează)

    • Copierea asta este un fenomen interesant. Cred că este altă cultură organizațională. Sunt sigur că și angajații coreeni au astfel de idei, dar nu au curajul să le propună mai departe, pe când americanii au alt sistem corporatist.

      În rest, din partea mea să elimine toți încărcătoarele, câtă vreme scad și prețul un pic. Cine are nevoie, își cumpără unul.

      Eu m-am săturat să arunc handsfree-uri și încărcătoare pe care nu le utilizez deoarece cel vechi este în continuare bun.

      Nu cred că așa se salvează planeta. Cred că doar producătorul iese pe profit, de fapt, că transportă mai multă marfă în același volum și tonaj. Dar nici nu strică…

        (Citează)

    • @nwradu: n-au cum să scadă prețurile, lumea se așteaptă la creșteri, dacă simt măcar că primesc mai mult. Am citit aseară că se pregătesc taxe pe amprenta de carbon, așa că mai multe telefoane într-un singur camion ar putea însemna taxe mai mici, deci știu producătorii ce știu. Dar taxe în plus/mai mari și prețuri scăzute, mai greu.

        (Citează)

    • Mai multe telefoane in acelasi camion, dar mai adaugi 1 camion in plus pentru incarcatoare. Masura eliminarii incarcatorului din cutie a fost pentru profit, nu pentru protejarea planetei.
      Aia de la Fairphone care cer mai mult decat Apple pentru un incarcator sigur fac asta pentru protejarea mediului.

        (Citează)

    • @Andrei G: privești mult prea simplist lucrurile. Deci e un complot la nivel mondial, nimeni nu salvează planeta? poate fi și asta dar…

      Dacă așa vrea o companie să facă profit, prin eliminarea unui încărcător de câțiva dolari (poate nici atât pentru ei), n-o să ajungă departe. În plus, pleci de la premiza greșită că oricine cumpără acum un telefon nou va cumpăra imediat și un încărcător, ceea ce e fals. Nici măcar dacă treci de la Android la iPhone poate n-ai nevoie de încărcător nou, dacă n-ai un telefon foarte vechi poți folosi încărcătorul vechi cu cablul nou. Povestea asta a mai fost și în 2016 când au ieșit MacBook-uri doar cu usbc, că vai ce profit o să facă Apple din adaptoare – n-a făcut, că în general lumea nu cumpără accesorii Apple că sunt scumpe.

      Dacă vrei să faci profit dai oamenilor altceva, să simtă că primesc în plus, să consume tot mai mult. Făceau profit dacă veneau cu un încărcător nou și adăugau un 50 de euro la prețul telefonului, aia n-ar fi bătut la ochi, că li se părea tuturor că primesc ceva nou și mai bun, deci merită un ban în plus. Așa măcar avem mai puțin plastic în jur.

        (Citează)

    • Să fim serioși, dacă celor de la Apple le păsa așa de mult de “environment”, lansau noua generație de iPhone pe USB-C.

        (Citează)

    • Un pic contează și la poluare. O mulțime de oameni nu folosesc încărcătorul din cutie pentru că-l au deja pe cel de la telefonul vechi.

      @dam167: mă așteptam la 5 dolari în minus la preț, nu ceva semnificativ. Dacă țin bine minte, seria Samsung S21 a avut prețuri mai mici față de cea anterioară, de exemplu.

      În plus, poate vreau să cumpăr alt încărcător. Am ochit unul Anker de dimensiuni mici, pare bun.

      dam167: Dacă așa vrea o companie să facă profit, prin eliminarea unui încărcător de câțiva dolari (poate nici atât pentru ei), n-o să ajungă departe.

      Vezi că vorbim de Apple și Samsung, au ajuns deja departe :P

        (Citează)

    • @dam167, iti cam place sa vorbesti prostii doar ca sa ridici in slavi o companie. Cum adica daca treci de la Android la iPhone este posibil sa nu ai nevoie de incarcator?
      Majoritatea telefoanelor cu Android au cablu de incarcare USB-A la USB-C, iar noile iPhone-uri vin cu cablu de incarcare USB-C la Lightning.

      “Dacă vrei să faci profit dai oamenilor altceva, să simtă că primesc în plus, să consume tot mai mult.”
      Apple a facut si asta prin lansarea incarcatoarelor de tip Mag Safe. Sunt mai scumpe, polueaza mai mult pentru ca este nevoie de mai multe materiale si sunt mai ineficiente energetic (la incarcarea wireless se pierde pana la 40% din energia consumata).

        (Citează)

  5. nwradu:
    Bani dați de pomană, zic eu.

    De ce sunt bani dati de pomana? Sunt curios doar…

      (Citează)

    • N-ai garanție reală la el sau cea pe care o ai necesită muncă de coletărie și downtime mare, jumătate dintre serviciile Google nu sunt disponibile în România. E bun telefonul, dar nu pentru noi.

        (Citează)

  6. Se pare ca cei de la ANPC au “colindat” toate lanțurile de supermarket-uri : vineri 29.10 propusesera inchiderea a 2 magazine Cora https://m.adevarul.ro/economie/stiri-economice/reactia-cora-romania-anpc-propus-inchiderea-6-luni-doua-hipermarketurile-sale-1_617c07525163ec4271f2ea75/index.html?source=biziday
    Apoi sambata Carrefour, luni Auchan, marți Mega image…azi oare sunt la selgros sau kaufland?

      (Citează)

  7. nwradu:
    Păi foarte bine, să le ia la rând pe toate. Îmi place că pe Facebook le arată cu nume și adresă. Televiziunile nu au voie să spune numele magazinelor, dar pe net nu sunt astfel de reguli.

    Ai sa fii uimit dar de cand a inceput ‘colindatul’ hypermarcheturile am fazut la stirile Pro TV ca au dat numele magazinelor de fiecare data, fare exprimari lacunare. Numele magazinului spus direct pe post + reactia magazinului prin comunicat de presa.

      (Citează)

  8. nwradu:
    N-ai garanție reală la el sau cea pe care o ai necesită muncă de coletărie și downtime mare, jumătate dintre serviciile Google nu sunt disponibile în România. E bun telefonul, dar nu pentru noi.

    Ce lipseste din Pixel si au alte telefoane cu Android din Romania? A zis cineva mai sus cum e cu garantia internationala. Corect cu downtime-ul, insa eu nu am avut probleme de 4 ani de cand am trecut pe Pixel – 3XL si 5. Vineri vine si 6 Pro.

    Poate vine la un operator telecom si ti-l trimite la teste. Vedem atunci feedbackul dupa evaluarea lui.

      (Citează)

    • Radu sterge comentariile cand adevarul doare. Daca il avea in oferta unul din sponsorii acestui blog cu siguranta nu mai avea aceeasi parere.

        (Citează)

    • Am aceeași opinie despre Google Pixel de când au fost lansate: telefoane bune, dar nu recomand nimănui să cumpere ceva de pe canale gri.

      Comentariul tău l-am șters pentru că nu îmi mai pierd timpul ca anonimi de pe net să mă acuze cu minciuni. Citește alt blog dacă ai așa o părere proastă despre caracterul meu. Sau poate comentariile tale spun de fapt ceva despre tine: tu te-ai vinde oricui îți dă o bomboană și prin urmare ai impresia că toți ar face la fel.

        (Citează)

    • Silviu: Poate vine la un operator telecom si ti-l trimite la teste. Vedem atunci feedbackul dupa evaluarea lui.

      Nu vine. Sunt sigur că-i un telefon excelent, dar eu nu aș da banii pe el fără suport local.

      Ce lipsește? Jumătate din funcțiile lui mișto se bazează pe Google Assistant care nu-i localizat în română, deci nu vei folosi aici decât comenzi vocale.

      Dacă ar băga GA în română cu posibilități de dictare text și comenzi date aplicațiilor și call monitoring, l-aș cumpăra mâine chit că vine din pakistan.

      Pixel 6 mi se pare foarte bun pentru prețul său. Am rămas un pic dezamăgit în comparațiile foto de pe net, mai exact în cele video. Au dreptate ăia în review-uri. Telefonul excelează când poate face procesări software (adică la poze), dar la filmare este cam varză.

        (Citează)

  9. nwradu: Nu vine. Sunt sigur că-i un telefon excelent, dar eu nu aș da banii pe el fără suport local.

    Ce lipsește? Jumătate din funcțiile lui mișto se bazează pe Google Assistant care nu-i localizat în română, deci nu vei folosi aici decât comenzi vocale.

    Dacă ar băga GA în română cu posibilități de dictare text și comenzi date aplicațiilor și call monitoring, l-aș cumpăra mâine chit că vine din pakistan.

    Pixel 6 mi se pare foarte bun pentru prețul său. Am rămas un pic dezamăgit în comparațiile foto de pe net, mai exact în cele video. Au dreptate ăia în review-uri. Telefonul excelează când poate face procesări software (adică la poze), dar la filmare este cam varză.

    Stiu ca la un moment dat era in oferta Orange Spania si Orange Franta – poate le vine mintea la cap si celor de aici.

    La video eu zic ca e Apple si restul lumii – e greu sa fie batuti. Bine, nici Pixel nu e chiar varza pe video pe 6 Pro. Dar, la poze, Pixel rullzz – no offense pe tru ceilalti, dar sunt cele mai naturale poze. Vrei editari, ai softuri pentru asta.

    Din pacate Google sta prost cu extinderea Assistant si in general cu deploymentul si logistica. Un portofoliu complet Nest ar fi super. Dar, sa fim optimisti.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus