un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Black Friday la Finestore: cele mai bune oferte și recomandări pentru concursul lor

3 Nov 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE, PUBLICITATE  ·

36 comentarii

Finestore a început Black Friday-ul pe 1 noiembrie și ține până pe 15 noiembrie, din ce văd. Găsiți aici cele mai bune oferte și au peste 3.000 de produse cu preț redus suplimentar față de restul ofertelor din an. Cei de la Finestore lucrează acum în două ture la depozit, deci comenzile vor fi livrate foarte prompt, iar curieratul se face de obicei prin Fan Courier.

Au pe site și un concurs de Black Friday. Puteți câștiga un iPhone 13 Mini dacă veți cumpăra și minim un produs din lista din pagina concursului. Înscrierea se face automat dacă dați o comandă de acest tip.

Dintre produsele cu înscriere în concurs vă pot recomanda trei whisky-uri care mie îmi plac foarte mult:

  1. Cardhu 12 ani – este un whisky clasic, neafumat, gustos. Vine și într-o sticlă frumoasă, cu dop de plută. Varianta cu 2 pahare pe lângă sticlă costă 10 lei în plus, poate o vreți pe aceea.
  2. Talisker 10 ani – unul dintre whisky-urile mele preferate. Este ușor afumat (mie așa mi se pare, dar unii zic că-i mediu afumat), minunat ca arome și miros. Este cel pe care-l recomand de câte ori spune cineva că ar fi curios să încerce un whisky ușor afumat deoarece aroma aceea de fum este subtilă și complementează bine restul aromelor.
  3. Caol Ila 12 ani – whisky-ul meu preferat dintre cele afumate. Pentru mine este best of the best, peste Ardbeg, Lagavulin și altele. Este afumat, dar și mieros și gustos. Caol Ila este unul dintre whisky-urile pe care aș vrea să le am mereu în casă, e genul din care îmi torn un pahar pentru un moment de relaxare. La 160 de lei, este o ofertă bună.

Mai este acolo în listă și Singleton of Dufftown 12 ani la 102 lei. Este un single-malt tot al firmei Johnny Walker. Îi știu povestea, l-au făcut cândva pentru a concura cu Glenfiddich 12 ani, care rupea la vânzări. Le-a ieșit bine, am avut două sticle de-a lungul timpului (deși rețeta se schimbă din când în când), dar avantajul său principal este prețul, este printre cele mai ieftine single-malt-uri de această vârstă. În acest moment, însă, Glenfiddich 12 ani costă cu 2 lei mai puțin decât Singleton.

Reduceri bune sunt și la mărcile pe are Finestore le distribuie direct. De exemplu, Bailey’s Chocolat Luxe costă 60 de lei. The Observatory 20, un whisky scoțian din zona Highlands care a fost maturat 20 de ani în butoaie, costă 120 de lei, imbatabil la preț pentru vârsta sa și, probabil mai important, este foarte bun. Un prosecco San Martino 99 Doc Treviso costă 27,6 lei, iar Bulgarini Lugana alb, un vin cultivat în zona Brescia și care promite note de caise și piersici, costă 48 de lei. Este o ocazie bună să le încercați, având în vedere reducerea de preț.

În ce privește restul ofertelor Finestore, iată câteva băuturi bune la reduceri mari de preț. Pe toate de mai jos le-am băut, îmi plac, le recomand fără nici o reținere:

Ginuri. Bombay Sapphire la 1 litru la 90 de lei. Bulldog 1 litru la 95 de lei. Gordon’s, care-i printre cele mai bine vândute ginuri din lume, dacă nu chiar primul loc (am uitat), costă 60 de lei la litru. Este un preț foarte bun dacă-l vreți pentru gin tonic sau cocktailuri de genul Negroni. June este un gin cu aromă de pere, originar din Franța, care mie mi s-a părut mai bun decât ginurile fructate de la Whitley Neill (și Wild Peach este bun, dar merge vara). Pe de altă parte, Whitley Neill de gutui, care-i cel mai bun din gamă, costă cu 20 de lei mai puțin.

Tanqueray 0,7 costă 62 de lei. Hendrick’s este unul dintre regii domeniului și poate fi o ocazie bună să încercați și gamele lor speciale, poate un Orbium sau Lunar Gin. Monkey 47 este un gin superb, foarte aromatic, dar și scump.

Rom. Bumbu, care-i un rom din Barbados. Dictador 20 de ani, un rom columbian, are preț bun.

Whisky. Glenfiddich 12 ani costă 99 de lei. Rareori coboară sub 100 de lei și de altfel sunt surprins că cei de la Finestore l-au putut reduce atât și acum, având în vedere că băuturile s-au scumpit în ultimii doi ani din diverse cauze. Glenfiddich 15 ani Solera, care-i printre whisky-urile mele preferate, costă 155 de lei, deși la acel preț are ceva concurență cu Balvenie 12 ani, care-i foarte bun și el.

Eagle Rare 10 ani. Pe acesta l-am cumpărat de mai multă vreme și l-am deschis când s-a născut Alice. Este un bourbon foarte bun!

Spumante. Șampania Mumm costă 135 de lei, dacă vreți ceva franțuzesc celebru pentru Revelion sau altă ocazie specială, poate de dat cadou. Dacă vreți ceva pentru Hugo sau cocktailuri, acel prosecco San Martino are preț foarte bun.

Cocktailuri bune. Ce facem noi des pe acasă este Negroni, care-i foarte simplu: o parte gin, o parte Martini roșu, o parte Campari, poate niște coajă de portocală netratată în băutură. Puteți lua întreg “kitul” la reducere acum. Nu contează prea tare ce gin folosiți la acest cocktail, așa că cele mai economice soluții sunt Beefeater de 0,7l sau Gordon’s de 1l. Recent l-am făcut pe acasă cu Beefeater ediția cu aromă de căpșuni și este bun și așa, îi dă un mic twist.

Inedit. Văd că au introdus în site Au Vodka, o vodcă aromată cu fructe și care are culoare intensă. Poate fi un cadou fun sau ceva inedit la o petrecere, atunci când scoateți vodca verde sau albastră. Tot interesant mi se pare și Cubical Kiss, un gin spaniol aromat cu fructe roșii, prezentat într-o sticlă cubică. Kah Anejo Flat este o tequila ținută în butoi minim 2 ani. Îmi place cum arată sticla, poate fi o idee bună de cadou.

Vinuri. Pun direct lista cu vinurile mele recomandate.

Vinuri albeGitana Petit Sophie (pentru mine cel mai bun vin alb din Moldova și din această listă), Lacerta Chardonnay ReservaPetro Vaselo MaletineRecaș Solo QuintaLacerta Muscat Ottonel sec (excelent!).

Vinuri roșiiPetro Vaselo Otarnița (cel mai bun roșu din listă), Avincis GrandifloraLacerta Cabernet Sauvignon & ShirazGitana SaperaviPurcari Freedom BlendPurcari Vinohora roșuOprișor Drăgaica RoșieOprișor SmerenieRoșu de Petro Vaselo (pe acesta l-a băut doar Matilda, dar se jură că-i bun și am încredere în calitățile ei de somelier).

Ce am cumpărat eu. Cubical Mango. Îmi place mango, îmi place ginul, vreau să văd cum este acesta. Un Botanist Islay Dry Gin 22, de dat cadou. Vinuri roșii. Un Gordon’s, Campari la litru și Martini roșu pentru Negroni.

    36 comentarii

  1. Eu am luat Aberlour 12, Ararat 7 si Bardar 5. Am uitat sa iau o sticla de fermet. Eram curios cum este.

      (Citează)

    • Bună alegere Aberlour. Am unul acasă și este foarte bun. Cred că toate sunt maturate în butoaie de oloroso, cum îmi place mie.

      Eu tocmai am primit SMS că a fost asamblată comanda și pleacă în curând. Am comandat ieri noapte.

        (Citează)

  2. Oamenii astia nu vand niciun whisky sau un rom bun sub 50 de lei? Inteleg ca mai platesti si firma, desi Finestore nu e cine stie ce firma, dar baga niste adaosuri mult prea mari.

      (Citează)

  3. Mai bine pastrezi Botanistul si dai pe celalalt cadou.
    Trust me.

      (Citează)

    • Am acasă o sticlă de Aviation și una de Brockman’s. Întâi să le beau pe acestea.
      Anul acesta am băut mult mai puțin și încă am stocuri. Probleme la bilă, plus că Matilda nu a băut nimic în sarcină și parcă nici eu n-am avut mare chef.

        (Citează)

    • Am luat Aviation pentru că îi face reclamă Ryan Reynolds și credeam ca este proprietarul brandului. Mă înșelam, l-a vândut de mai bine de un an.

      138 de lei a fost, un pic scump pentru un gin, este din cele aromatizate și se simte anasonul de exemplu. Au ieșit niște gin & tonic foarte bune din el.

        (Citează)

  4. Ai baut Aviation American Gin? Sunt curios unde il situezi in comparatie cu celelelalte ginuri incercate. Ma tenteaza si pe mine, dupa atata reclama, dar parca am nevoie de o recomandare. :)
    Ah, si am incercat ambele June la recomandarea ta. Sunt bune de tot, desi eu nu prea sunt cu ginul. Multumesc frumos. :D

      (Citează)

    • Am băut, este foarte bun, chiar m-a surprins plăcut. Mi s-a părut de nivelul celor mai bune ginuri clasice.

      Eu zic să profiți acum de ofertă. Eu am cumpărat o sticlă în iunie și am dat 156 de lei pe ea atunci, minus 10% sau cât era oferta specială în acel moment. Astăzi costă 114 lei.

        (Citează)

    • Multumesc pentru recomandare. Chiar o sa incerc atunci. :)

        (Citează)

  5. Multe dintre ele sunt mai la fel la pret la emag, daca nu mai ieftine cand adaugi voucherul lor cadou. Fcuk this bullshit. Radule… orice, pentru niste cashback, eh?
    https://ibb.co/17wJHKM

      (Citează)

    • Cu oferta de astăzi este bun prețul eMAG, da, ia de acolo. Mâine, însă, cel mai bun preț va fi la Finestore, că dispare voucherul eMAG.

        (Citează)

  6. Carturaru:
    Multe dintre ele sunt mai la fel la pret la emag, daca nu mai ieftine cand adaugi voucherul lor cadou. Fcuk this bullshit. Radule… orice, pentru niste cashback, eh?
    https://ibb.co/17wJHKM

    Corect. Am luat azi de la emag mult mai iefin, aplicand reducerea extra de 15%. Anul asta finestore e praf de bf, comparativ cu anul trecut.

      (Citează)

    • Cu reducerea de astăzi de la eMAG iese un preț bun, practic eMAG pierde bani. M-ar mira ca un Glenfiddich la 99 lei să aducă mai mult de 3 lei profit vânzătorului, darămite după -15%.

      eMAG încă nu are însă diversitatea de pe Finestore, mai are până să concureze cu un magazin specializat, mai dacă vrei altceva decât “ediția clasică”.

        (Citează)

  7. Am comandat acum 2 zile era cam pustiu prin ” bar “. Reducerile nu au fost evident 20% -40% cum scrie dar nici nu ma asteptam , realist 10-30 lei nu 100 dar e ok :)
    Din ce am luat preturile de pe emag nu mi se par mai bune si am verificat acum , chiar sunt mult mai mari .

      (Citează)

  8. Hai sa fie si de la mine un bumbu xo

    place la baiat bautura piratilor :)))

      (Citează)

  9. Toate sunt mai ieftine pe eMag in acest moment cu un voucher “Consumabile”. Oare e marketing deștept și își permit să anuleze black fraier day-ul altora cu el? Consumatorul câștigă prin preturile mai mici. As face un articol pe asta, cu egalatul prețurilor și ofertelor altor magazine ca să le ia fața.

      (Citează)

    • E un voucher de o zi. eMAG își permite să piardă bani o zi pentru a crește cota de piață pe băuturi, că vor să crească pe respectiva categorie destul de mult.

        (Citează)

  10. Am luat toata seria Baileys de minim 1l si Amarula de 1l. Ma uit la whisky afumat de 1l si Bombay-ul de 1l, nu iau decat variante non-standard.

    Glenfiddich-ul distillery edition ma asteapta de mult sa il iau, cel mai ieftin l-am vazut la 249 si regret ca nu l-am luat de atunci, a fost doar mai scump.

    Eagle Rare nu mai e pe stoc, probabil si altele au suferit aceeasi soarta.

      (Citează)

  11. Am luat asa:
    https://www.finestore.ro/vertigo-rose-075l
    30 lei, pret bun

    https://www.finestore.ro/whitley-neill-gutui-gin-cu-pahar-07l
    80 lei set cu pahar inclus

    https://www.finestore.ro/ahriise-pharmacy-bitter-07l
    aperitiv de la un brand cunoscut la pret de “saniuta”

    Plus ceva vin si prosecco de la San Martino pentru a ajunge la suma cu transport gratuit.
    As fi luat mult mai multe, dar ofertele nu sunt deloc interesante, toate se gasesc la acelasi pret in alte magazine sau au mai fost cu alte ocazii.

      (Citează)

    • Cum este bitterul ăla? Nu mă așteptam să scrie Pharmacy pe el.

        (Citează)

    • Momentan ne poate spune doar curierul, ca am dat comanda de luni si inca nu a ajuns.

        (Citează)

    • L-am testat acum, este foarte aromat si condimentat, dulce-picant, clar potrivit pentru niste shot-uri scurte inainte de o masa copioasa.
      Alcoolul de 40% nu se simte deloc deranjant, se poate soarbe si in inghitituri mici daca este racit bine. Bun-bun, pacat ca nu am luat 2 sticle.

        (Citează)

  12. cu tva EMAG
    1 1 x Martini Rosso 1L 35.44 RON 42.1736 42.17
    2 1 x Caol Ila 12 Ani 0.7L 134.42 RON 159.9598 159.96
    3 1 x Lacerta Muscat Ottonel 0.75L 34.29 RON 40.8051 40.81
    4 1 x Lacerta Chardonnay Reserva 0.75L 48.0046 50.99
    5 1 x Petro Vaselo Otarnita 0.75L 55.00 RON 65.45 59.5

    356.3931 353.43
    Mai ieftin cu 3 lei pentru emag, dar luam de la FineStore sa nu creasca monopolul emag.

      (Citează)

  13. Concursurile astea chiar sunt pe bune? Îmi amintesc de un concurs la Sameday de dinainte de revelion, dacă livrai un pachet la EasyBox și îl ridicai in câteva ore atunci erai automat înscris la un concurs pentru un iPhone, am căutat pe internet și pe pagina lor de Facebook dar nu au anunțat un câștigător.
    Se numește țeapă!!! Hey, hey

      (Citează)

  14. Cautam un Saperavi, dar direct din Georgia si n-am gasit

      (Citează)

  15. Am facut damage la buget de am rugat eu curierul sa ma cheme jos cand vine, sa le pun direct in portbagaj.

    Am luat chestiile pe care le iau uzual (vin rosu, prosecco, ginul ala de gutui) si cateva chestii de test (vin, rom) pe care nu le-am mai baut.

    M-am uitat apoi la portbagaj si mi-am zis “this doesn’t look healthy” :)).

      (Citează)

  16. nwradu:
    E un voucher de o zi. eMAG își permite să piardă bani o zi pentru a crește cota de piață pe băuturi, că vor să crească pe respectiva categorie destul de mult.

    Tot vazand notiunea asta de “a iesi in pierdere”, sa stiti ca legislatia din Ro si UE interzice comerciantilor sa vanda in pierdere. Practic, si cand pare ca pierd, ei tot trebuie sa castige ceva. Google it daca nu ma credeti 😌

      (Citează)

  17. Radule … eu am o problema cu Finestore … si nu stiu cum sa le zic … poate ii influentezi sa verifice mai departe . Din 7 comenzi de mai multe sticle , dar si cadouri primite cu marca “Finestore” am avut parte de dezamagiri in sensul ca era alcool de cada marca Giurgiu , chiar daca pe sticla scria Glenlivet, Glenfiddich 18 sau REMY Martin XO . Toate aratau cum trebuie, miroseau perfect (cum stiam) dar la gust cele 3 aveau aceeasi cada :))) daca intelegi ce vreau sa spun .

    Daca sa zicem am avut probleme le-am spus oamenilor , dar tu cumperi acum la promotie si le bei dupa 5 luni probabil cand ai o ocazie buna , si o companie selecta. Degeaba mai spun eu dupa 5 luni .

    Ieri am luat cu BlueLabel ca era promo . Sunt curios care e calitatea .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus