un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce planuri aveți de 1 decembrie?

29 Nov 2021  ·

GÂNDURI  ·

25 comentarii

Mie mi-ar plăcea să văd trecerea avioanelor pe deasupra Bucureștiului. Nu mă duc la Arcul de Triumf, dar m-aș duce aici în Parcul Tineretului ca să văd dacă nu cumva trec pe deasupra. Repetițiile din zilele anterioare păreau promițătoare în această direcție. Singura problemă este că la ora aceea prefer să beau cafeaua.

În rest, noi nu plecăm nicăieri. Anul trecut pe vremea aceasta am fost la o casă pe la Bran și ne-am tot rotit între saună, jacuzzi și grătar. Ne-am plimbat un pic și prin satul Șirnea, uitați câteva fotografii de acolo, cele cu cerul înnorat. A fost plăcut. Acum, cu Alice la 2,5 luni, este mai dificil. Nu plecarea în sine, dar faptul că Alice trece printr-o perioadă de colici și agitație (a început al doilea puseu de creștere) și ziua doarme puțin și unul dintre noi trebuie să fie mereu în preajma ei.

Dacă vremea va fi bună, cum a fost în acest weekend, probabil ne vom plimba prin oraș sau parc sau ieșim iarăși la o terasă precum Sera Eden sau ceva de genul acesta. Aș mânca și niște mititei, să fie ceva românesc, cu un vin fiert (deși, again, ieșitul cu Alice înseamnă ieșit cu mașina și n-au mai băut de mult în deplasare).

Voi ce planuri aveți? Cum e situația, liber și astăzi de la muncă, ca să fie mediu-vacanță? Plecați pe undeva? Stați acasă? Chef mare în familie? Chef mic în doi? PlayStation and chill?

(în caz că vă întrebați ce era cu incendiul acela pe grătar, așa arată când pui câteva crengi uscate de brad, pentru aromă. Ard în vreo 10 secunde cu flacără puternică.)

    25 comentarii

  1. Stai, ce? Cine pune micii direct pe foc?

      (Citează)

  2. Eu fac iahnie cu ciolan afumat (sau cu carnati, nu m-am decis) ca sa nu poftesc vazandu-i pe gusatii de la tv pe langa cazanele cu fasole din targuri.

      (Citează)

  3. Omg sa nu mai faci asta niciodata. Rasinoasele nu se folosesc ca lemne de gatit.

      (Citează)

    • Rasinoasele nu se folosesc ca lemne de gatit.

      Mi-a reusit un gratar de mici cu lemnul de brad din casa unuia (renova si tocmai ce daduse jos niste pereti interiori de lemn), de n-ai idee.

        (Citează)

    • Sunt sigur că ți-a reușit. Dacă le-ai ars până s-au făcut cărbuni și ai făcut grătarul apoi, ok, nici o problemă, deși cred că e mai greu. Dacă ai făcut grătarul pe lemnele nearse complet, îmbibat de fumul ăla de rășină, mult succes. Eu zic să continui așa și să nu treci niciodată pe la vreun doctor.

        (Citează)

    • Sunt convins ca exista multe studii de incidență de cancer după fum de brad ars.

      Mai multe decât alea care spun ca bradul arde repede și ca nu e bun de lemn principal de grătar, ca nu prea face jar. Dar un foc de brad închide o friptură cam ca grătarul de fontă. Plus o aroma.

        (Citează)

    • Că bradul nu e bun de lemn de jar de acord, d-aia ziceam că ar fi mai greu. Că nu există studii fix de incidență de cancer fix după gătit doar cu brad, iar de acord. Adică nici nu știu cum ar începe studiul ăla. Iau bolnavii de cancer și încearcă să găsească printre ei pe cei care au făcut grătar des cu lemn de brad? Dau anunț la ziar pentru grătaragii cu brad și îi întreabă care au cancer?

      Dar sunt studii care spun că gătitul cu fum nu e ok, pentru că fumul are chestii nașpa. Și e destul de ușor de dedus că, cu cât mai multe chestii nașpa sunt în fum, cu atât mai nasol e. Iar fumul de brad e plin de chestii nașpa, de la rășină. Aia e aroma, rășina.

      Anyway, nu e ca și când aș fi afumat vreodată sau mi-ar păsa dacă oamenii pe internet ascultă de alți oameni pe internet sau măcar se documentează după ce oamenii de pe internet zic chestii. Dă-i înainte, e ok.

        (Citează)

  4. Astăzi sunt baby-sitter iar mâine și poimâine normal day @ work.
    Sărbătoresc seara cu un vin roșu bun.

      (Citează)

  5. de 1 Decembrie fac carnatii :) Cum am taiat porcul de pe lista, de vreo 3-4 ani, la inceputul iernii cumparam carne de la macelaria locala si facem carnati. Mai punem la sare/afumat “neste” ceafa si costita … sa fie.

      (Citează)

  6. cel mai cancerigen gratar pe care l-am vazut vreodata.

      (Citează)

  7. Eu prezic omicron peste tot in Romania la 2 saptamani dupa 1 decembrie, sunt ocupat sa am dreptate.

    Altfel, se intrevede ceva plimbare cu o cafea in mana, prin Carol sau Tineretului. Care este mai romantic?

      (Citează)

    • e lasa, nu mai prezice tu. delta a aparut la cateva luni dupa ce a izbucnit in europa. nu vad de ce omicron ar fi mai diferit.

        (Citează)

    • Nu a fost deja confirmat ieri sau alaltaieri la un nene in Romania? Oricum, daca e in Italia e garantat si in Romania.

      Craciunul e in 3 saptamani, se intorc romanii de prin UE sa faca sa sarbatorile cu familia, ghici cu ce vor veni cadou la masa.

        (Citează)

    • Cu un rahat or sa vina. Eu zic sa te plimbi prin casa cu paharul tau mizer de carton cu zeama colorata, sa nu sara pe tine omicronu’.

        (Citează)

    • Si… cum e sa fi aberat prostii pe aici despre cum ar dura luni de zile cand avem azi confirmare pentru primele 2 cazuri de omicron?

        (Citează)

  8. Niciun plan. Muncesc.
    În anii trecuți, veneau avioanele de- șoselei Giurgiului și le vedeam. Și la repetiții și în ziua defilării.
    Anul ăsta n-au mai trecut.
    Cu mulți ani în urmă, le-am văzut la repetiții pe deasupra Parcului Tineretului, eram pe la Skate Park.

    La mulți ani, România!

      (Citează)

  9. Eu imi doresc sa vad reactia celor prezenti la defilarea de 1 decembrie (daca vor fi) la sosirea lui KWI (daca va veni)

      (Citează)

  10. ElvG: Mi-a reusit un gratar de mici cu lemnul de brad din casa unuia (renova si tocmai ce daduse jos niste pereti interiori de lemn), de n-ai idee.

    si daca mai are si putin lac sau vopsea, succesul e garantat.

      (Citează)

  11. Ambii copii au facut pneumonie, unul a ramas internat cu sotia, altul acasa cu mine.
    Deci petrecem 1 decembrie in mare stil.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus