un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 29 noiembrie 2021

29 Nov 2021  ·

ȘTIRI  ·

8 comentarii

    8 comentarii

  1. Cea mai bună soluție pentru o rețea de socializare este ca fiecare să treacă printr-un proces de verificare: pașaport, număr de telefon, adresă de e-Mail. Scrii cu numele tău real dacă ai ceva de scris pe platforma respectivă și cum au și adresa ta din pașaport, să poată să-ți trimită și o amendă dacă ești prost și începi să ameninți și să jignești.

    Așa scapi de conturi fake și de troli.

      (Citează)

    • Pai asta ar insemna moartea retelelor sociale. Lumea se va autocenzura chiar si pe subiectele fara importanta.

        (Citează)

    • Comentariul tău mă sperie. O companie privată ar trebui să legitimeze toți utilizatorii (ceea ce nu are încă voie, nu legal cel puțin) și să partajeze datele într-un mod sigur (nici un hecăr n-are voie să vadă) cu anumite autorități competente ale statului, care să te amendeze? Pe lângă birocrație suplimentară, „cea mai bună soluție” presupune resurse atât din partea companiilor private (care dețin rețelele sociale), cât și din partea autorităților statului (că nu-i puțin să filezi toți dubioșii toată ziua pe internet)?

      Poate că e timpul să mă întorc pe facebook, poveștile alea cu reptilieni și zamolxis au un farmec inocent în ele, aici devine mult mai gravă treaba.

        (Citează)

    • Nu trebuie să te sperie comentariu tău. Nu ești obligat să fii membru al acelei rețele sociale. Dar dacă vrei să fii, arăți buletinul.

      În fond, și dacă vrei să te duci să tragi de fiare la sală, arăți buletinul și dai și alte date, nu?

      Poate că anonimitatea era o idee bună in teorie. În practică, netul este sufocat de troli, de propagandă rusă, de ferme de clickuri, conturi fake șamd. Soluția este verified accounts, că alta mai bună încă nu s-a găsit.

        (Citează)

  2. Cum ar fi să existe in urmatorii 30 ani încă vreo 10 starlinkuri,
    sau spatiul aerian al țării sa se extindă si la 1000km .
    Mi se par de bun simț condițiile indienilor; in primul rând folosești până la satelit, un mediu (spatiu) de transmisie al statului respectiv. Așa ar trebui să ceara toții, licențe, dar mr. muscolo pare prea cool ca sa carcoteasca cineva.

      (Citează)

    • Da, e normal. Doar pentru că trimiți ceva de pe orbită, nu înseamnă că statul nu ar trebui să aibă un cuvânt de spus în legătură cu acele transmisiuni.

        (Citează)

  3. P-asta n-ai văzut-o?

    https://9to5mac.com/2021/11/26/apple-alerted-polish-prosecutor-nso/

    Nu-s fan Apple/iOS (mai nou mă enervează calculatorul de pe iOS, o mizerie absolută) dar la partea de securitate sunt beton.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus