un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De acum în Chrome poți crea linkuri direct către anumite cuvinte dintr-o pagină

23 Nov 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Odată cu versiunea 96, Chrome a adus oficial opțiunea Copy Link to Highlight. Până acum era în beta și trebuie activată prin niște setări secrete.

Copy Link to Highlight este foarte utilă. Funcționează astfel: selectezi orice text dintr-un site, apeși click dreapta pe el și alegi opțiunea Copy Link to Highlight. În clipboard va fi plasat un link fix către acel text și paragraf.

Iată un link către unde zic că Mediatek este numărul 1 pe piață. Iată un link către declarația lui Sergio Perez despre ceva. Iată cum definește Intel nucleele P și E.

Cool, nu?

  12 comentarii

 1. Serveste si la altceva pe langa facut bani din afiliere?

    (Citează)

  • Foarte misto. Se intampla des sa dau link-uri pe mail catre colegi si pot sa le trimit astfel direct catre un paragraf anume.

   Mai nasol daca catre cine trimiti link-ul nu foloseste Chrome. In sensul ca doar se deschide link-ul, fara highlight. De fapt cred ca asta este si ideea lor, sa aduca mai multi spre Chrome.

     (Citează)

  • Ideea e buna si utila, insa daca formatul asta de url nu e definit prin w3c e o mizerie marca google. Tot ce cine de urluri, html, css, etc ar trebui sa fie standard nu mizerii proprietary a la IE6.

     (Citează)

 2. Este funcția și pe edge. :D

    (Citează)

 3. Adrian Bolocan:
  Este funcția și pe edge. :D

  Brave Version 1.32.106 Chromium: 96.0.4664.45 inca nu o are

    (Citează)

 4. Ariel: Brave Version 1.32.106 Chromium: 96.0.4664.45inca nu o are

  Versiune 96.0.1054.29 (Versiune oficială) (64 de biți)
  Asta o am eu și este. :D

    (Citează)

 5. Nu

    (Citează)

 6. Le-am deschis pe toate de pe firefox si nu m-a dus nicaieri, doar a deschis link-ul, atat.

    (Citează)

 7. L!nuX: Le-am deschis pe toate de pe firefox si nu m-a dus nicaieri, doar a deschis link-ul, atat.

  Și nu e logic?
  > Nu merge nici pe Chrome-ul de Android. Incă.

    (Citează)

  • Nu mi-am dat seama ca trebuie si eu sa am instalat chrome la versiunea aia.
   Inutil atunci daca nu e functie valabila pe toate browserele.

     (Citează)

  • Este o porcarie daca nu se foloseste un format standard de URL pe care sa il recunoasca toate browserele. De exemplu un creator de continut (cum este Radu) nu va putea folosi optiunea asta pentru ca ar crea frustrari in randul cititorilor care nu folosesc Chrome.
   Si nici eu nu o sa o folosesc pentru a trimite link-uri unor prieteni pentru ca nu stiu care dintre ei folosesc Chrome.

     (Citează)

 8. E un feat nou, daca celelalte browsere il vor, pot prelua ideea si sintaxa, banuiesc. Nu stiu daca au pus Google patent pe ea. Daca e la liber s-ar putea introduce chiar in standardul de HTML.

  Voi sunteti ca aia care vad un neologism prima data si spuneti “nu, nu e bun ca nu e in DEX”.Ehm…

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus