un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vinuri bune: Byzantium cupaj și Fetească Neagră

22 Oct 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

10 comentarii

Am băut vinurile acestea roșii Byzantium și sunt foarte bune. Sunt produse de crama The Iconic Estate din zona Dealu Mare.

Am băut Byzantium Fetească Neagră 2019, sec, care a fost gustos și cu aftertaste foarte plăcut, dar după ce l-am lăsat să respire vreo 10 minute (turnat în pahar și lăsat așa).

Și mai bun mi s-a părut însă Byzantium Rosso, care-i un cupaj de Fetească Neagră, Shiraz și Cabernet Franc. Acest vin este chiar excelent, mult mai complex în arome decât primul, dă bine la orice masă. Cred că mă voi întoarce după vreo două sticle, merg bine în această perioadă. Eu le-am băut alături de un gulaș picant făcut la slow cooker și de o friptură de vită.

 

Deci vinurile sunt bune. Pentru prețul lor, 29 de lei în Cora Sun Plaza, sunt chiar excelente și intră pe lista mea de recomandări de vinuri roșii sub 50 de lei.

Mai există și unul alb, care-i combinație de Sauvignon Blanc, Viognier și Chardonnay. Habar n-aveam că se crește și Viognier în România. Aveau și roze făcut din Shiraz.

    10 comentarii

  1. Sa moara Cici, la ce s-au gandit aia care au creat brandul asta?
    Byzantium – Imperiul Roman de Rasarit -> n-are legatura cu oile noastre
    Feteasca Neagra – vin cu denumire -> ok, romanesc 100%
    Rosso – italienescul pentru rosu -> nicio legatura cu oile noastre

    WTF?

      (Citează)

    • Mi-ai adus aminte ca acum ceva timp eram la o degustare de vinuri chiar la crama care le producea, si ne spunea somelierul “mie nu imi place cum arata sticla, dar daca asa a decis marketingul” :D Na, important e vinul sa fie bun.

        (Citează)

  2. Super!

    Viognier mai găsești și la Recaș, are o etichetă haioasă, făcută de un copil necăjit și care are nevoie de ajutor, vin de masă, foarte aromat.
    Ar mai fi Segarcea și Măcin.

      (Citează)

  3. Viognier mai gasesti si la Clos de Colombes. Am luat sa incerc, ca nu stiam soiul. Nu mi s-a parut spectaculos, dar a fost bun.

      (Citează)

  4. pret-calitate Purcari sta foarte bine
    calitate only Ferdi, 1000 de Chipuri, Recas gama Sole

      (Citează)

    • N-as amesteca Ferdi cu Recas, fie el si Sole sau Solo Quinta (Cuvee Uberland n-am incercat). Nici pe vreun 1000 de Chipuri nu l-as da, desi astia fac si un vin pe care vor sa il vanda cu cateva sute de euro.
      Exceptional ce a facut baiatul ala, Fernando! Si are si o poveste de viata desprinsa din filme, parca.

        (Citează)

  5. Salut Radu,

    Iti recomand sa incerci si cele 3 noi sortimente de la Pivnita Savu, care se gasesc incepand de saptamana asta in Carrefour. Feteasca Regala, Sauvignon Blanc si Riesling.
    Mie de la ei Feteasca Regala imi place aproape cel mai mult. Mai au alte cateva sortimente care nu se gasesc in comert doar la crama lor din Ciumbrud sau in domeniul HoReCa.

      (Citează)

  6. Doar pentru ca are brand-ul in engleza pentru produs tipic romanesc ma face sa zic pas. Sa se duca sa vanda la natii vorbitoare de engleza.

      (Citează)

  7. Reteta de gulas la slowcooker :)?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus