un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Încă un rând de măsuri aplicate din dragul de a lua măsuri

20 Oct 2021  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

Astăzi am intrat într-o agenție Loto, că e una aici la Timpuri Noi care acceptă plata cu cardul și treceam pe lângă ea.

La intrare am fost întâmpinat cu următorul dialog:

-Sunteți vaccinat?
-Da!
-Ah, bine.

Pentru că acces au doar cei vaccinați, se pare.

Dar nu mi-a cerut nimeni să dovedesc vaccinarea cu un certificat.

În al doisprezecelea ceas, Iohannis a revenit de la golf și primit medalii și a realizat că țara este în criză și cere măsuri. Măsurile se pare că vor fi obligativitatea prezentării certificatului la intrarea în mai multe spații comerciale, în instituții șamd.

Orice măsură de acest tip este bună doar dacă se aplică și se verifică aplicarea ei și se amendează neaplicarea ei. Cu bani mulți, nu 50 de lei și contestație. Altfel, sunt doar măsuri ca să se cheme că cei de la putere au făcut “ceva”.

Ieri am fost în parc. Din vreo sută de oameni întâlniți pe acolo, doar 7 purtau mască. Aș putea spune că s-a comunicat foarte prost faptul că în București este obligatorie purtarea măștii, dar m-am săturat să găsesc scuze pentru faptul că oamenii nu primesc informația mură în gură; este o pandemie, te mai informezi activ și tu.

Mi s-a părut ciudat că la locul de joacă al copiilor erau vreo 10 copii care se alergau pe acolo și vreo 10 bunici care bârfeau situația țării, în grup strâns, niciuna cu mască pe față. E ca și cum românii ar fi ales să se teamă de medicamentele salvatoare și să nu se teamă de boli.

Ieri au murit în România la fel de mulți bolnavi COVID cât în tot restul țărilor Uniunii Europene.

    23 comentarii

  1. vorba poetului: it is what it is

      (Citează)

  2. care este scopul acestor articole?
    presupunand ca 99% din cititorii tai sunt vacsinati, ca am inteles ca asa se pacaleste AI, cu cs.
    adica serios boss, cu articole de astea nu convingi lumea, mai degraba ii agiti sa fie si mai anti, doar pt ca cineva le tot repeta piesa cu vacsinativa. sau vacsinati-va, mai conteaza la algoritm?

      (Citează)

  3. In parc pe alei mi se pare ok sa nu ai masca. Si esti si acoperit de lege, in ordinul ala cu masca obligatorie e trecut ca exceptie cazul in care faci activitati individuale sau cu membri ai familiei.
    Deci daca esti tu cu sotia si copilul in parc, si nu e aglomerat (legea nu spune ce inseamna asta exact) nu aveti obligatia purtarii mastii. Doar daca te intalnesti cu un preten si stai de vorba cu el.

    Presupun ca cei 10 bunici erau membri ai aceleiasi familii sau ceva. Sau vorbitul intra la activitati sportive, ca si acolo parca ai voie cu maxim 10 oameni.
    Oricum daca se joaca nepotii impreuna are loc schimbul de orice prin intermediul lor. Eu de aia am inceput sa evit locurile de joaca, imi ajunge ce primesc de la gradinita in perioada asta

      (Citează)

    • Și mie mi se pare ca totul a fost foarte vag comunicat. Eu înțeleg ca dacă ești tu cu familia în parc și nu mai e nimeni la 2m de tine, e ok fără masca. Însă e imposibil în parc sa spui ca nu treci pe lângă alți oameni, măcar mergând pe o alee. Acolo eu înțeleg ca ar trebui purtata masca. E aiurea ca nu sunt clar specificate normele astea și oamenii trebuie sa interpreteze. Și e și mai aiurea ca majoritatea probabil nu au auzit ca ar trebui purtata masca pe strada. Iar astea sunt cele mai bune scenarii, nu ne băgăm in discuția cu jumătate din oamenii din STB nu poarta masca, cu toate ca sigur știu ca ar trebui.

        (Citează)

  4. LAsa asta, ai bagat la book of ra, ti-a dat speciala?

      (Citează)

  5. Că în parcuri nu poartă lumea mască e ultima grijă, imaginează-ți cum umblă colegii PRIN FIRMĂ fără măști.

      (Citează)

    • Asta mi se pare lipsa de colegialitate și respect. Cum reacționează dacă ii rogi frumos sa își pună masca?

        (Citează)

  6. Se vede ca ești mai tânăr, nu știi cum e cu Moș Teacă și epizootia.

      (Citează)

  7. @ Radu

    Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

    Ministerul Sănătății precizează că într-o localitate unde rata incidenței este de peste 6 la o mie de locuitori, o persoană care circulă singură sau cu persoane cu care locuiește împreună, într-un spațiu deschis unde nu este aglomerat (activitate sportivă, activitate în parc, pe stradă, merge cu bicicleta etc.) nu trebuie să poarte mască.

    Atunci când interacționează cu altcineva decât cu persoane cu care locuiește împreună, nu se mai consideră activitate în mod individual și trebuie să poarte mască.

      (Citează)

    • Eu nu inteleg cum parcul se poate considera neaglomerat, cand pe alei oamenii se plimba la cativa cm unii de altii, nicidecum la 1,5m. Majoritatea trotuarelor nu sunt nici pe jumatate la fel de aglomerate ca aleile din parc.

        (Citează)

  8. Radu, ma intrebam de ce comentariile mele intra in moderare, nu imi amintesc sa fi incalcat vreo regula, in schimb altii trolleaza la fiecare articol cu drag si spor fara probleme.
    Se pare ca azi e ok

      (Citează)

  9. Ce-mi plac astia care citeaza din lege. Legea zice, legea are exceptii etc… Legea zice si ca ai prioritate pe trecere dar tot trebuie sa te uiti stanga -dreapta, sa nu mori ca prostu cu dreptatea in mana. Legea-i una, simtul conservarii si simtul civic is altele …

      (Citează)

  10. Și dacă ți-ar cere certificatul la intrare, ce? Oricum nu au dreptul să te legitimeze, drept urmare poți prezenta certificatul altuia și uite-așa aplici vorba aia cu sufletul în rai.

      (Citează)

    • Paznicul de la Loto are adreptul sa te legitimeze, pentru ca iti poate cere sa verifici daca ai 18 ani. Vanzatoarea de la alimentara si chelnerul de la restaurant te pot legitima, pentru ca n-au voie sa iti vanda alcool sau tigari daca esti minor. Lasati tampenia asta cu “nu te poate legitima”. Au dreptul sa iti ceara certificatul verde, tu trebuie sa dovedesti ca e al tau. Punct.

        (Citează)

    • Oamenii de la mazine nu sunt interesati sa te controleze, fac asta pentru ca le cer autoritatile. Ei au nevoie de clienti iar verificarea o fac la minimum cat para ca sunt interesati. Nici nu ma asteptam la altceva. Ma mira naivitatea comentatorilor…

        (Citează)

    • Pai asta e problema de baza – avem restricții, dar nu le respecta nimeni, nu pot fi aplicate, nu pot fi sancționate. Minunat. S-a muncit și azi.

        (Citează)

  11. Cătălin Tănase

    20/10/2021 la 5:18 PM

    Aseară am fost la cinema. Plasatoarea mi-a cerut certificatul, pe care l-a și scanat, dar când am întrebat-o de unde știe că eu sunt dacă nu îmi cere și buletinul, a luat foc! :)

      (Citează)

    • Merg si eu azi la film( Dune). Pe site nu am vazut nicaieri sa iti apara ca e obligatoriu sa ai vaccinul facut…o sa ii zic ca nu am, sa vedem daca pot intra. Afi Cotroceni

        (Citează)

    • A luat foc pentru ca ai fost doar al 877-lea inteligent care a intrebat-o acelasi lucru saptamana asta. Felicitari!

        (Citează)

    • @alunelu: atunci poate i se aprinde ei si un beculet sa o faca. daca nu o duce capul, ma asteptam macar prin repetitie sa mearga.

      ai zis o tampenie, felicitari.

        (Citează)

  12. deci stai, ai intrat intr o agenție Loto sa ridici premiul?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus