un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am văzut Dacia Spring pe stradă

20 Oct 2021  ·

AUTO  ·

20 comentarii

Știam că au început livrările în România, dar cei care au cumpărat mașina spun că sunt un pic haotice. Au cumpărat printre primii, dar nu sunt primii pe lista de livrări.

În fine. Spring este de astăzi pe străzi, Dacia are acum și mașini electrice în portofoliu (se socotește de când o văd eu pe prima, desigur)! Felicitări, la cât mai multe!

Dacă vreți să vedeți mașina, iată ce-am filmat când a fost prima oară prezentată în România.

Susține-mă cu un Subscribe:

Situația livrărilor în România este un pic amuzantă. În Europa există o normă de mașini verzi pe care fiecare producător trebuie să o respecte, că altfel ia niște amenzi. Livrările de Dacia Spring au întârziat un pic din cauza lipsei de semiconductori și transportoare maritime, așa că sute sau mii de automobile vor veni în noiembrie.

Eh, se aude că dealerii auto, la insistența Dacia, roagă clienții să le înmatriculeze anul acesta. Legea spune că ai 3 luni să înmatriculezi o mașină cu numere provizorii. Dacia a început să facă oferte cumpărătorilor, “faceți tot posibilul să o înmatriculați anul acesta și vă dăm un voucher la eMAG” sau alte asemenea bonusuri. Ceea ce nu-i rău, dar înmatricularea este cu programare, mai vin și sărbătorilor și celor de acolo probabil nu le place presiunea.

    20 comentarii

  1. Astea, în plus față de parcările amenajate gratuite, au voie și pe trotuare

      (Citează)

  2. Excelent. Urcă borduri, e numa bună ca a doua mașină la o familie cu maximum un loc de parcare.

      (Citează)

  3. Nu știu cât de buna o fi sau nu, dar arata chiar bine mașina. La cat la multe electrice!

      (Citează)

    • Nu stiu cat de bine este sa ne dorim cat mai multe masini electrice pe strazi. Intradevar problema poluarii in marile orase este una importanta, dar nu cred ca asta este solutia optima. Deja pretul electricitatii a crescut considerabil. Daca mai adaugam o crestere a consumului cu 20-30% datorata masinilor, probabil ca in urmatorii 4-5 ani pretul se va dubla sau chiar se va tripla. Si atunci se vor scumpi considerabil si toate bunurile de larg consum.

        (Citează)

  4. Am patit si eu asta acum un an cand am luat un MCV Stepway pe ultima suta. Telefoane, SMS-uri reminder, detoate de la Dacia sa inmatriculez pana la sfarsitul anului neaparat. Pentru ca daca nu o faceam, motorul de 1l, desi e acelasi ca cel de pe generatia actuala, e reglat diferit pe masina mea si nu ar mai fi respectat noua iteratie a euro 6. Deci, la sfarsitul anului probabil ca se schimba echivalentul normei de poluare pentru masinile electrice si trebuie inmatriculate ca altfel nasol. Mie mi-au zis ca nu se mai puatea inmatricula masina in Romania. Deloc.

      (Citează)

    • Cu siguranta se putea inmatricula, dar erau ei obligati sa faca niste modificari la motor si nu le-ar fi convenit costurile suplimentare.

        (Citează)

  5. Maine o ridic si eu. Azi am platit-o. Maine am gasit programare la inmatriculari.
    Mi-au fost inmanate toate actele necesare inmatricularii, inclusiv cartea in original.
    Nu vad de ce as mai lua nr rosii, cand le pot lua pe cele definitive.

      (Citează)

    • Sa ai grija sa ai folia de securizare RAR aplicata pe carte. Unii dealeri se ocupa de asta, alții nu. În principiu durează doar 10-16 minute la RAR

        (Citează)

  6. O sa se umple de springuri pe strazi. Ceea ce e foarte bine. Mai ales in orase. Mai nasol cu incarcatu ptr aia de stau la bloc. Ma astept la cozi la cele cateva statii de incarcare existente prin orase.

      (Citează)

  7. Eu am luat-o astăzi. Se pare ca Renault-ul cere înmatricularea in acest an. Asa ca Dealerii încearcă sa face ei programarea la înmatriculare clientilor de comun acord cu aceștia.

      (Citează)

  8. E o mașină electrică. Poate fi parcată ori! Va rog să vă documentați înainte de a vorbi+

      (Citează)

  9. Nu stiu ce sa zic. Pare mica. In clip se vede Radu in picioare langa ea, trebuie sa se cocoseze bine ca sa intre. Pentru oamenii mai inalti, e chin.

      (Citează)

  10. Blackskull:
    O sa se umple de springuri pe strazi. Ceea ce e foarte bine. Mai ales in orase. Mai nasol cu incarcatu ptr aia de stau la bloc. Ma astept la cozi la cele cateva statii de incarcare existente prin orase.

    Eu abia astept sa se sature cei de la bloc de scos prelungitorul pe geam, sa iau una SH peste vreun an sau doi.

      (Citează)

  11. am vazut-o si eu in trafic, pe la timpuri noi.

    e mica rau, mai mica decat zoe .. cam ca un tico mai rotunjit la colturi :D
    pare fun.. m-as da o tura cu ea sa vad cum e.

      (Citează)

  12. azi am vazut si eu una in Brasov. E usor chinuita (roti mici si caroserie ridicata, farurile puti ciudate, scaune subtiri n-as zice chiar ieftine desi cam aia e directia), dar bifeaza foarte multe puncte de pe o eventuala lista de dorinte.
    tabla putin sau chiar deloc antifonata si imbinarile mai “generoase” te fac sa te indoiesti putin cand o vezi de aproape.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus