un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 10 octombrie 2021

10 Oct 2021  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

Cum să-ți aduci aminte numele persoanelor. Eu am problema asta, nu rețin nume. Mi-am dat seama singur că nu le rețin pentru că nu fac efort în acest sens. Sunt neatent când oamenii se prezintă, în loc să le repet în minte numele și să-l asociez cu fața lor. Articolul acesta dă mai multe explicații.

Criza transporturilor maritime, explicată bine.

Cele mai bune 50 de restaurante din lume. A fost lansată noua listă. Am fost la două dintre ele.

China își dorește reunificare pașnică cu Taiwan. Taiwanul vrea altceva, dar nu-i va susține decât SUA și probabil cu declarații de genul “condamnăm vehement…”

Lucruri normale în țara voastră, dar ciudate sau nepoliticoase în alte țări.

Squid Game pare alt show pentru că subtitrările în engleză nu-l traduc bine.

Vasul Titanic din Lego va fi cel mai mare model lansat pe piață. Și au ales fix Titanicul pentru acest nou record de mărime? Să sperăm că va fi de bun augur.

Cum arată un iaht de 100 de milioane de dolari:

Pentru ce s-a acordat premiul Nobel pentru fizică. Și despre ce a fost premiul Nobel pentru medicină. Și pentru chimie. Nobel pentru literatură. Nobel pentru pace.

Culorile Lunii. Un fotograf a surprins 48 de culori diferite ale Lunii, în funcție de atmosfera noastră.

Într-un restaurant din Thailanda se mănâncă cu apă până la genunchi. A fost inundație. Mai puțin important asta. Mi se pare amuzant că pe patron îl cheamă Titiporn.

Bărbații ar trebui să ejaculeze de 21 de ori pe lună pentru a micșora riscul cancerului de prostată. Este un studiu Harvard, nu Pornhub!

Americanii iau în serios sindromul Havana. Nu se știe care-i cauza, dar bănuiala este că Rusia.

Cei mai bogați 400 de americani s-au îmbogățit cu 40% în anul anterior. Adică marea majoritate au profitat de pandemie.

Cernăuți are 613 ani de atestare documentară și a fost sărbătorit într-o sărbătoare românească. Bunica mea era din Cernăuți, născută acolo pe când făcea parte din România Mare. Acum este în Ucraina.

Supă de pui cu lămâie. Felii de lămâie în supă? Interesant!

O femeie a intrat la închisoare pentru că s-a apropiat prea mult de un urs în parcul Yellowstone. Ce idee de lege! Sigur, la noi ar fi inutilă pentru a opri turiștii care dau de mâncare ursilor și uneori sunt atacați de ei. Legea este bună doar dacă o și aplică cineva.

Medicament care arde grăsimea. Cei de la Johns Hopkins îl cercetează acum.

Bătălia de la Fallujah va deveni joc video. Era inevitabil, nu poți face la nesfârșit filme și jocuri doar despre Vietnam, Golf și alte conflicte vechi.

Clădiri Art Deco frumoase.

Oferte la haine, încălțăminte, articole sportive. Sunt și două rucsacuri ieftine, un Champions și un Puma, la vreo 55 de lei.

Formula 1 în Turcia la ora 15.

    21 comentarii

  1. Și la noi are cine sa aplice legile, dacă nu era cine atunci pe România scria kongo.
    Dar la noi se sta sa se aplice doar unele legi.

    Pe de alta parte ce chef de aplicat legea sa ai când vine orice bombardier și contesta amenda, și câștigă.
    Nu e o scuza dar parcă e.

      (Citează)

  2. Eu din cate stiu, retii numele cuiva doar daca esti intersat de persoana respectiva.
    La F1 sa speram ca ploua, sa fie mai interesant.

      (Citează)

    • Nene mi se pare incredibil că Netflix, de la care mă așteptam la un minim de profesionalism, face genul ăsta de erori.
      Știam o tipă care colabora cu ei pe traduceri (lucrează în general doar cu colaboratori), totul era reverificat de minim încă o persoană.

        (Citează)

  3. Studiul acela este vechi de cateva luni si oricum nu era nevoie de el pentru ca se practicau deja concluziile lui.

    Squid game este o prostie ce recicleaza conceptele de game show si battle royale in mod penibil la mai bine de 20 de ani dupa The running man. Nimeni nu relationeaza cu jocurile lor coreene cretine, doar ei intre ei si le inteleg.

    Criza navelor si containerelor este in mare parte din cauza SUA, totul a inceput de la cretinul de Trump si tarifele pe care voia sa le impuna marfurilor din China. De atunci costul de transport a fost tot in sus pentru ca:
    – SUA au comandat multa marfa ca sa evite taxele
    – marfa multa nu s-a putut descarca si vamui repede si la timp
    – este evident ca navele nu se pot intoarce goale fara containere
    – in China nu au venit nave si containere goale, deci stai si asteapta
    – inceputul pandemiei nu a adus nici o scadere de costuri de transport, nenea abereaza
    – marfa de BF a venit pe ~5000$ containerul, marfa urmatoare pe ~8000$, acum este cam 15.000$ pana in Constanta

    SUA pompeaza echipament in Taiwan si au specialisti care pregatesc armata lor de mult timp. Sigur, s-a vazut succesul pe care l-au avut in Afghanistan, dar Taiwan este ceva mai afurisit.

      (Citează)

    • Legat de containere, explicatia ta nu se potriveste cu articolul. Dar este OK, te cred pe tine.

        (Citează)

    • Explicația mea este completare și clarificare la articol, care conține cam multă beletristică.

        (Citează)

    • @Gaelex lasa ca recicleaza nu stiu ce concepte. Are niste plothole-uri cat craterele de pe luna de mari. Si mai sunt unele faze la care tot imi venea in minte o fraza auzita la youtuberul RadBrad “convenient shit is convenient” in care personajele fac alegeri intentionat proaste sau miscari nefiresti doar ca sa aiba opozantul ocazia sa i-o traga. Daca mai citeste cineva pe aici va implor nu va pierdeti timpul cu mizeria aia.

        (Citează)

    • Trump a fost un președinte bun care chiar a vrut și a făcut cate ceva.
      Dar păcat ca alea nu au picat bine la ordinea mondiala și a fost pus pe tușă.
      Oricum cu chinezii degeaba a vrut trump sa pună piciorul în prag, ca au venit mâncători de orez și I au servit o pe alta parte.

        (Citează)

  4. Ma bucur mult când postezi cursele de F1. Niciodată nu-mi amintesc sa vad când urmează următoarea.

      (Citează)

  5. Foarte bun Squid game, posibil cel mai bun lucru vazut de mine pe Netflix. Dar da, traducerea si mai ales dublarea il fac sa para prost, ca un soap opera ieftin, eu am dat pe audio in Koreeana dupa 2 episoade.

    Dar altfel, foarte bun: original, proaspat, ciudat, funny, absurd, scary, exact ce aveam nevoie ca m-am saturat pana peste cap de stilul productiilor americane.

      (Citează)

  6. Cetateanul:
    Ma bucur mult când postezi cursele de F1. Niciodată nu-mi amintesc sa vad când urmează următoarea.

    Poate ajuta asta: https://f1calendar.com/download/f1-calendar_p1_p2_p3_q_gp_alarm-30.ics

      (Citează)

  7. Ar fi interesant sa introduci si stiri locale sau din Romania, de exemplu pentru Bucuresti exista o harta cu imobile Art Deco https://artdecobucharest.ro/harta-bucuresti/

    exista si un albumul București – Oraş Art Deco

      (Citează)

    • Asteapta sa apara si pe Amazon.de, am luat de acolo seturi cu sute de lei mai ieftin decat voiau sa jupoaie diversele magazine Lego din Romania.

        (Citează)

  8. Supa de pui cu lămâie este de fapt ciorbă.

      (Citează)

  9. mircea:
    Trump a fost un președinte bun care chiar a vrut și a făcut cate ceva.
    Dar păcat ca alea nu au picat bine la ordinea mondiala și a fost pus pe tușă.
    Oricum cu chinezii degeaba a vrut trump sa pună piciorul în prag, ca au venit mâncători de orez și I au servit o pe alta parte.

    Da, bre, aceeași ordine mondială ce încearcă să ne omoare cu vaccinul. Nu-i de mirare că o diagramă Venn a trumptarzilor și antivaxxerilor seamănă destul de mult cu un cerc. Nici actualul lider nu-i foarte breaz, da’ glorificarea panglicarului portocaliu “învins de sistem / ocultă / ordinea mondială” spune suficient despre colportatorii ei…

      (Citează)

  10. Da. Vorbește poporul care a votat președinte un marinar securist și alte specimene de genul. Avem experienta ce sa zic

    Peredhil: Da, bre, aceeași ordine mondială ce încearcă să ne omoare cu vaccinul. Nu-i de mirare că o diagramă Venn a trumptarzilor și antivaxxerilor seamănă destul de mult cu un cerc. Nici actualul lider nu-i foarte breaz, da’ glorificarea panglicarului portocaliu “învins de sistem / ocultă / ordinea mondială” spune suficient despre colportatorii ei…

    Da

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus